Beau: Tweemaal in de kijker!

Een nieuw waargebeurd verhaal van Beau uit België, door Marc Weyts

Hallo lieve ATVN-ertjes !

Wat heb ik een heerlijke novembermaand gehad. Ik stond maar liefst twee maal in de kijker en hoe!
Op 11 november beleefde ik voor het eerst een ongelooflijke dag. Mijn baasjes trekken op die dag elk jaar naar Ieper en herdenken daar dan met velen een Groote Oorlog.

Vanuit mijn bench heb ik ook zicht op de televisie en kan dus heerlijk met iedereen meekijken. Zo heb ik al veel kunnen opsnuiven van al dat gedoe dat zo’n 100 jaar geleden moet begonnen zijn. Ik laat mijn baasjes met rust wanneer ze daar met grote oren en weide ogen naar zitten te luisteren en te kijken, maar zelf vind ik het maar niks hoor. Oorlog voeren ! Wie vindt dat nu leuk ?

Beau Tweemaal in de kijker 1De grote dag kwam eraan, ik mocht mee en ik dacht meteen: ‘Dit wordt één van de saaiste dagen van het jaar.’ Het begon zoals altijd met mij mooi te maken. Mijn baasjes zorgen er telkens voor dat ik bij elke uitstap er steeds pico bello bij loop en dit moest voor nu ook zeker het geval zijn. Ik vond dat ze zich nogal druk maakten over niks hoor. We zouden gaan luisteren naar een paar mensen die heel luid uit wat koper gingen blazen, zo luid dat je oren pijn doen. We gingen naar duizenden bordjes kijken die aan muren hangen en die ik toch niet kan lezen. We gingen wandelen in een stad die op die dag de drukste dag van het jaar beleeft en ik dus dan niet vrijuit kan lopen. We zouden zelfs tuinen bezoeken waar allemaal dode mensen liggen, stel je voor ! Jullie kunnen zich wel inbeelden dat ik helemaal niet happig was om aan dit alles te beginnen. Maar ik mocht mee en dat is al genoeg voor mij. Zolang ik maar bij mijn baasjes kan zijn, dan ben ik al lang tevreden. Bovendien zou deze dag voor mij wel eens heel speciaal kunnen worden, vertelden mijn baasjes me. Hoe kon zo’n saaie dag nu voor mij speciaal worden !

Pffffff……. Na zo’n anderhalf uur rijden kwamen we aan in een stad met aan het begin een hele grote poort. Het maakte mij wat bang en ik voelde mij zo klein want die poort was ook nog eens heel hoog. Al snel besefte ik dat ik best helemaal niet vrijuit ging rond lopen en het veel veiliger was aan de lijn te blijven, dicht bij mijn baasjes. Er waren zoveel mensen en wat ik raar vond, sommigen hadden zich verkleed, hadden rare dingen op hun borst gespeld en hadden een hele grote pet op. Er waren zelfs mannen met een rok aan die zo’n heel groot ding vasthielden met een zak eraan en waaruit dan ook nog muziek kwam die ik nog nooit had gehoord. Beau Tweemaal in de kijker 2
Er lagen een massa bloemen zomaar op de grond, waaraan ik heerlijk mocht ruiken en ik kreeg er zelfs eentje opgespeld. Eigenlijk begon ik het alsmaar leuker en leuker te vinden. Heel veel mensen keken namelijk naar mij en ik zag en hoorde dat het over mij ging, maar ik verstond hen niet. Velen spraken een heel andere taal die ik helemaal niet ken. Er waren er die aan mijn baasjes vroegen of ze mij mochten aaien en natuurlijk mocht dat ! Wat was iedereen toch lief en vriendelijk tegen mij. Er waren er zelfs die vroegen of ik met hen op de foto mocht. Wat heb ik toen mijn zalige neus in de lucht gestoken !

Beau Tweemaal in de kijker 3Toen we verder wandelden, kwamen we terug zo’n verklede meneer tegen. Die man had een bruin pak aan en ik kon nog juist zijn vriendelijke ogen zien vanonder zijn hoge pet. Mijn baasjes hoorden dat die meneer met iemand anders het alweer over mij hadden en het was daar dat één van mijn baasjes vroeg of ik met hem op de foto mocht. Lieve ATVN-ertjes, is het geen prachtige foto ! Wat was ik fier ! Ik was nog meer fier toen ik hoorde dat wij, Airedale’s, zo hard gewerkt hebben in die Groote Oorlog en wij toen zo moedig en dapper elke boodschap overbrachten.

We hebben met ons drietjes die dag nog veel gezien en mijn neus ging flink tekeer. Zeker dan wanneer mijn baasjes samen met mij enkele gezellige terrasjes meepikten. Ik kreeg daar van allerhande hapjes toegestopt en ook heerlijk fris en vers water.
Toen we ’s avonds terug thuis kwamen heb ik nog lang liggen nagenieten van al die belangstelling en die aandacht die ik overal en bij zoveel lieve mensen had gekregen. Inderdaad, mijn baasjes hadden alweer gelijk. Dit was voor mij wel een heel speciale dag !

Lieve ATVN-ertjes, zoals ik aan het begin zei dat ik een heerlijke novembermaand heb gekend, heb ik buiten ons bezoekje aan Ieper ook nog iets anders beleefd. In mijn vorig verhaaltje uit tante Sonja’s Nieuwsbrief van november, vertelde ik jullie dat er enkele verjaardagen aan kwamen. Zo is één van mijn baasjes ondertussen alweer een jaartje ouder geworden en was die ene heel speciale verjaardag uiteraard die van mij. Dat hebben jullie allemaal goed geraden. Jaja, lieve ATVN-ertjes, op 21 november ben ik 1 jaar geworden ! Jullie kunnen wel denken wat een fijne dag ook deze weer voor mij is geweest. Ik heb van heel wat lekkers mogen proeven. Heb ’s morgens een feestelijk ontbijt gekregen na drie smakkende verjaardagszoenen van mijn twee baasjes.

Beau Tweemaal in de kijker 4En ….. weten jullie wat ik als verrassing heb gekregen ? …. Een dagje aan zee en deze maal aan de Belgische Kust ! Een mooier geschenk kunnen ze mij niet geven. Kilometers lang hebben we gewandeld, heerlijk op het strand los lopen en een plons in de zee maken. Wat heb ik genoten, het was een stralende dag ! Iets fijner dan dit, bestaat er niet voor mij! Toen we thuis kwamen was er nog een mailtje toegekomen met gelukwensen van mijn zusje uit Duitsland. Die is samen met mij dus nu ook verjaard en ik ben blij dat ze net zoals mij zo gelukkig is.

Lieve ATVN-ertjes, zo komt er alweer een eind aan dit verhaaltje. We gaan nu december tegemoet en ik heb al gehoord dat het dan alweer feesten wordt. Wat mijn baasjes nu allemaal van plan zijn …. Ik weet het niet hoor, maar ze hebben het over een stal, over lekker eten, over een boom die hier binnen moet kunnen en ook nog over één of andere Heilige Man die ons deurtje niet voorbij mag rijden. Als je ’t mij vraagt, tegen ’t eind van ’t jaar zijn ze hier dolgedraaid hoor, maar wees gerust … ik hou voor jullie wel een oogje in ’t zeil en vertel er jullie alles over in de volgende Nieuwsbrief.

Groetjes van Beau uit België ! Dooooooeeeeeeiiiiiiii !!!!!

Een gedachte over “Beau: Tweemaal in de kijker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s