Cacher: Nieuwe ervaringen

Door Engel Geukens

Cacher nieuwe ervaringen 1Ja, ik heb deze maand weer van alles meegemaakt, maar het leukste vind ik toch wel als de kleinkinderen op bezoek zijn. Natuurlijk niet allemaal tegelijk want dan weet ik niet meer met wie ik ga spelen. Ze proberen iedere keer mijn speeltjes af te pakken, maar ik ben vasthoudend en laat me niet zomaar iets afpakken. De kleinste van allemaal gaat heel natuurlijk met mij om. Hij is helemaal dol op mij. Dat vind ik best wel leuk en dan wil ik nog wel eens een speeltje loslaten. Natuurlijk laat ik ook wel los als ik een beloning krijg, want hondensnoepjes zijn toch wel mijn favoriet om iets te doen. Cacher nieuwe ervaringen 2Ik stond laatst toch wel vreemd te kijken toen het vrouwtje allerlei houtblokken in dat zwarte ding ging leggen. Vervolgens begon het plotseling ook nog eens te branden, dat vond ik best wel vreemd en heb er een hele lange tijd naar staan te kijken.

Ja, ik zou erop terugkomen als ik weer wat nieuwe commando’s echt goed beheers. Zitten en liggen begrijp ik nu echt wel. De commando’s zijn “zit” en “down”. Dan wat dachten jullie van “blijf” en “wacht”. Simpel blijf is blijven, maar als ik “wacht” hoor, komt er altijd een vervolgopdracht. Soms moet ik daarna oversteken, als het baasje “ja” zegt. Op een ander moment is het volgen, zitten of “vrij” lopen.
Nou zijn ze trouwens weer met een lange lijn aan het lopen in het bos, waarbij het baasje plotseling me laat wachten in de zit- of lig houding en zelf doorloopt. Gelukkig komt hij me wel weer ophalen. Ik moet nog wel veel andere dingen oefenen, maar het baasje heeft me wel verteld, dat als ik niet goed luister ik nog langer aan de lange lijn wordt uitgelaten en dus minder vaak los mag meelopen. Wat ik uitdagend vind, is het commando “over”, want als ik goed achter mekaar over de balken (van de trimbaan) spring krijg ik ook steeds een lekkere hondensnoepje. Stiekem is het baasje ook al andere dingen met mij aan het oefenen. Wat dachten jullie van “los volgen”.Soms mag ik in het bos ook los met andere hondjes spelen als ik ze tegenkom. Het baasje weet natuurlijk wel met welke hondjes ik mag spelen.

Wat ik volgens het baasje nog helemaal niet goed doe, is het reageren op andere honden als ik aan de lijn zit. Dus ik denk dat dat het hoofdonderwerp is de komende weken om te oefenen. Als jullie tips hebben voor het baasje of voor mij, dan kunnen jullie mij e-mailen. Sinds kort heb ik mijn eigen e-mailadres: cacher@apple4you.nl

Nou iets heel anders. Vlak voor het baasje mij uit liet hoorde ik een hard geluid. Ik schrok ervan en keek onmiddellijk achterom. Het leek wel van onder mijn staart te komen. Het baasje had de grootste lol en vertelde mij dat dat nou een scheetje was. Vreemd hoor!
Als het vrouwtje ’s morgens naar haar werk gaat weet ik dat als zij haar tas pakt, ik in de bench moet. Zij hoeft dit niet tegen mij te zeggen, ik doe dat meteen zodra ik de tas zie. Anders is het vrouwtje te lang met mij bezig en komt zij te laat op haar werk. Aardig van mij hè! Als mijn baasjes gaan eten heb ik geleerd op mijn plaats te blijven tot ze klaar zijn met eten. Twee voorbeelden dat ik me behoorlijk goed gedraag. Maar nu zijn ze met iets nieuws begonnen. Ik moet blijven als het baasje eten gaat halen en dat ben ik nooit gewend geweest. Ik mocht altijd meelopen tot de achterdeur en nu moet ik iedere keer wachten. Het is zelfs nog erger. Het vrouwtje vind dat ik moet gaan liggen, voordat ik eten krijg. Ik vind het niet echt leuk, maar zal maar gehoorzamen. Ik ben geen modelhond en zal het ook nooit worden, want ik ben Cacher. Appeltje voor de dorst zou de titel van mijn eerste boek kunnen zijn. Hoe kom ik hieraan? Het vrouwtje had op de tafel een appel klaargelegd om mee te nemen naar haar werk. En ja in een onbewaakt ogenblik had ik hem te pakken. Die eerste hapjes waren best lekker, maar toen kwam het vrouwtje binnen en moest ik de appel alsnog afstaan. Jammer hè, de volgende keer beter.

In de afgelopen weken zijn we ook een lang weekend met de familie naar een boswachtershuis geweest. Dat was spannend en natuurlijk nieuw voor me, want met 7 volwassen mensen in een groot huis, is het toch weer spannend voor mij. De eerste nacht moest ik flink wennen toen ik ’s avonds in de bench moest in een vreemde woonkamer. Ik heb de halve nacht liggen te janken en piepen. Gelukkig kwam het vrouwtje in de woonkamer “slapen”. Ik dacht nog “wat gezellig” even spelen en knuffelen. Nou echt niet!!! Het vrouwtje heeft helemaal niets gezegd, heeft me niet eens geknuffeld. Ik was wel een beetje gepikeerd en ben toen maar gaan slapen.

Cacher nieuwe ervaringen 3De dag daarop hebben we een lange boswandeling gemaakt. Dat is natuurlijk best leuk als dat in een omgeving is waar ik nog nooit geweest ben. Ook mocht ik mee naar een restaurant als ik me tenminste zou gedragen. Dat heb ik wel heel goed gedaan, want ik ben gewoon onder de tafel gaan liggen. Uit nieuwsgierigheid ben ik zo nu en dan opgestaan om even een blik te werpen naar allerlei andere mensen, die voorbij liepen of aan een andere tafel zaten. Cacher nieuwe ervaringen 4

Het baasje heeft deze foto gemaakt toen het wat nat weer was buiten. Gelukkig vond ik een plekje om even te schuilen. Vinden jullie ook niet dat ik me probeer te camoufleren?

De strandwandeling heb ik toch wel gemist, maar ja, zoals ik jullie vertelde was dat weekend weg achteraf ook wel heel leuk. Hebben jullie genoten van de strandwandeling? Ik ben best wel nieuwsgierig om te horen hoe het was. Ik hoor het wel van het baasje als erover in deze nieuwsbrief verteld wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s