Delphobe: Wandelen in Zuid – Limburg 2014

Door Sonja de Cooker

Delphobe wandelen in zuid Limburg 2014 1Vandaag zijn wij, Phaoon, Nephele, Aphaia, Guinness en ik (Delphobe) samen met Mario en Sonja naar Wijnandsrade in Zuid- Limburg geweest. Dat was een superleuke dag. Toen we in Wijnandsrade uit de auto stapte, stonden we voor een heel groot huis. Sonja zei:”Dat is het gemeenschapshuis.” Ik heb geen flauw idee wat dat betekent, maar het zag er wel heel mooi uit. Truus, Piet, Tonny, Heinz, Mia, Ger, Anique en Lambert stonden al op ons te wachten, maar de grootste verrassing was binnen, daar stonden Sara, Job, Sando en…. mama Silvy op ons te wachten, tjonge jonge wat was dat een feest. Wat was ik blij om mijn mama weer te zien, ik heb haar heel veel kusjes gegeven. Terwijl wij aan het spelen waren, lieten Truus en Piet aan onze baasjes de zalen van het Gemeenschapshuis zien. Die waren zeer onder de indruk, prachtig vonden ze het. Ik heb niet zo goed opgelet wat er allemaal gezegd werd, ik had het veel te druk met tikkertje doen met mijn vriendjes, maar op een gegeven moment ving ik op dat Sonja tegen Piet zei, dat ze de kleine zaal (nou ja, klein, hij is hartstikke groot!) prima geschikt vond voor de ATVN- wandeling. Toen ik dat hoorde spitste ik toch even mijn oren, komen we hier terug om te wandelen? Wauw, dat zou leuk zijn! Onze baasjes gingen aan een mooi gedekte tafel zitten. Daar werden ze verwend met lekkere broodjes, koffie en heerlijke Limburgse vlaai en wij kregen brokjes.

Na de koffie gingen we wandelen, door de bossen met spannende holle paadjes, naar een heel groot weiland waar we mochten spelen. Dat hoefde ze ons geen twee keer te zeggen, we buitelden vrolijk over elkaar heen. Na een tijdje gespeeld te hebben, gingen we weer langs mooie bospaden verder. Het was stralend mooi weer, en onze baasjes liepen gewoon zonder jas.

Delphobe wandelen in zuid Limburg 2014 4Op de terugweg kwamen we langs een heel mooi kasteel.
Bij het Gemeenschapshuis teruggekomen, stonden er voor onze baasjes lekkere hapjes klaar en gingen ze borrelen, voor ons stonden er drie emmers met heerlijk koel water klaar en we kregen allemaal een pensstaafje. Phaoon en ik vonden het leuk om achter de bar te gaan staan, en zo naar onze baasjes te kijken. Mario en Piet hebben even gesproken over wat Piet het ATVN kon bieden, en tegen welke prijs. Dat klonk prima, en dus werd besloten dat de voorjaarswandeling in Wijnandsrade georganiseerd gaat worden.

Tegen vijven maakte Sonja aanstalten om naar huis te gaan, maar er stond nog een verrassing op onze baasjes te wachten, de tafel werd opnieuw gedekt, en er werden frietjes met zuurvlees (de heerlijke Limburgse variant op hachee), zelfgemaakte appelmoes en lekkere salades neergezet. Dat werd smikkelen en smullen, daarna kwam nog een lekker toetje. Wat een verwennerij was dat. En wij hebben al die tijd fijn met elkaar kunnen spelen! Toen de tijd van afscheid nemen kwam, heb ik mama nog even een likje gegeven, het is zo fijn om te weten dat we hier terugkomen, daar ga ik vannacht van dromen. In de auto hoorde ik Sonja tegen Mario zeggen:”Wat zijn het toch schatten van mensen, en wat hebben ze ons verwend.” Meer heb ik niet gehoord, want ik was al in dromenland, waar ik opnieuw met mijn vriendjes aan het spelen was.

En weten jullie wat nu zo leuk is? In het voorjaar op 12 april kunnen jullie allemaal naar Zuid-Limburg komen. Ik begreep van Sonja dat jullie dan ook koffie met lekkers krijgen, en na de wandeling een heerlijk broodje met een drankje. Ik zal ik jullie bij de wandeling wel de weg wijzen.

Heel veel pootjes, Delphobe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s