Schuif aan bij Babs en Borre: Airedalevriendjes en -vriendinnetjes

Babs en Borre kopafbeelding
Door Bonneke van der Bij en Sonja de Cooker

Ha lieve Babs,

Het is zaterdag 8 november. Het is prachtig weer en ik lig op mijn bankje heerlijk te soezelen in het zonnetje. Jij weet wel over welk bankje ik het heb. Ik heb mijn ogen net dichtgedaan om een beetje te kunnen dromen.
De achterdeur gaat open. Het vrouwtje komt naar buiten en vraagt of ik mee ga. “Mee!” dat hoef je maar een keer tegen mij te zeggen om me heel snel in beweging te krijgen. Ik spring van het bankje af en ga direct binnen onder de haak van mijn riem zitten. “Nee Borre, ga maar naar de auto.”
Naar de auto! Joepie! Dat betekent meestal iets leuks. In één streep loop ik door de gang naar de garage. De deur staat al open. De achterklep van de auto ook. Ik spring er meteen in. Als ik over de rugleuning van de achterbank kijk, zie ik laarzen en wandelschoenen staan, mijn waterbak en een fles water. Op de bank liggen de jassen van de baasjes. Dat wordt leuk, Babs!! Ik heb alleen geen idee waar we naar toe gaan. De auto wordt uit de garage gereden en we gaan op weg. Na een kort stukje rijden, komt uit een apparaatje de stem van een juffrouw. Zij vertelt de baas hoe hij moet rijden om op onze bestemming te komen. Als die juffrouw gaat praten, weet ik al dat we ergens naar toe gaan waar ik nog niet eerder ben geweest. Wat gaat het vandaag worden. Ik lig lekker op mijn dekentje en wacht af. Ik ga een lekker dutje doen. De ritjes met die pratende juffrouw duren meestal nogal lang. Ik merk wel altijd heel gauw wanneer het eind van de reis er aan komt. Heb jij dat ook Babs? Dat voel je gewoon. De auto rijdt langzamer. Er worden meer bochten gemaakt. Je weet het gewoon heel zeker. Er wordt zo gestopt en je mag eruit. Ja, hoor. Ik heb weer gelijk. De baas zet de auto op de parkeerplaats. De motor gaat uit en ik kom maar eens overeind.
babs en borre Airedalevriendjes en vriendinnetjes 2De klep gaat open… Wat ik dan zie! Airedalevriendjes en – vriendinnetjes! Dat wordt feest! Ik weet het zeker! Eerst maar eens kijken of ik jou zie, Babs. Ja, jij bent er ook. Ik zie dat jij mij ook zoekt. Jij bent ook zo blij dat wij elkaar weer zien. Wat kunnen wij lekker aan elkaar snuffelen. En kwispelen… ik heb mijn staart nog harder heen en weer laten zwiepen dan de vorige keer. Er komen steeds meer baasjes met hun honden. babs en borre Airedalevriendjes en vriendinnetjes 1Het is een hele parkeerplaats vol. De baasjes krijgen een rugzakje mee, met daarin broodjes, een appel en een pakje sap. Daar ga ik ook vast iets van krijgen. Ik ben zo benieuwd wat er gaat gebeuren. Ik vind wel dat wij lang moeten wachten, Babs. Eindelijk gaan we wandelen. Wat een lange rij vriendjes en vriendinnetjes! Wandelen is altijd fijn. Vandaag moet er toch iets bijzonders gebeuren. Dit is niet zo maar wandelen. Wij zijn niet voor niets met zoveel baasjes en honden bij elkaar. Dan gebeurt het. Na een stuk lopen over de weg zie ik iets wat ik nog niet eerder heb gezien. Heel veel zand en nog veel meer water. Gelukkig kan ik aan jou vragen wat dat allemaal is. Door jou weet ik nu dat dit “strand” wordt genoemd, Babs.
Dan komt het aller-leukste. Mijn riem gaat af. Ik kijk eens naar de baas en ik mag zomaar gaan rennen. Wat is dat fijn. Heb je gezien dat ik een heel groot rondje heb gerend, Babs. Ik loop naar de baas terug om te vragen of ik nog een keer een rondje mag maken. Nou, dat mag. Wat is loslopen fijn! Met de baas ga ik ook nog naar dat grote water. Ik neem een heel klein slokje. Heb jij dat ook gedaan? Dat is geen gewoon water, Babs. Het smaakt heel anders.
“Dat is de zee, Borre en die is zout.” Fijn dat de baas dat heeft verteld. Nu weet ik dat ook. En je moet daar niet te veel van drinken, dan krijg je pas echt dorst. Weet jij dat, Babs? Wat is het leuk op het strand! Maar we moeten weer terug. Op de weg moeten alle honden weer aan de lijn. Jammer, maar niet zo erg. Het is ook fijn om vlak naast je baasje te lopen. Op de parkeerplaats drink ik een bijna volle bak water leeg. Ik zie dat jij ook veel dorst hebt en veel water drinkt. Wat is water dan lekker hè Babs. Nu gaan we vast weer naar huis. Ik zie dat jij dat ook denkt. Jij loopt ook naar jouw auto. Maar nee hoor, de auto’s blijven gesloten.

We mogen mee naar binnen in het Badhotel! Samen met de baasjes kunnen we daar uit hijgen van de strandwandeling. De baasjes gaan een mensendrankje drinken en wij krijgen iets lekkers om op te eten.

Wat een feestdag. Ik houd wel van verrassingen. Jij ook, Babs?

Heel veel likjes van Borre

Hallo lieve Borre,

babs en borre Airedalevriendjes en vriendinnetjes 5Net als jij had ik al snel in de gaten dat er iets leuks zou komen, de baasjes waren allemaal dingen in de auto aan het leggen en dat apparaat waar jij het over had aan het instellen, en … het allerbelangrijkste, hun loopschoenen aan het aandoen, nu, dan weet ik het wel, we gaan iets super leuks doen. Voordat mijn baasjes er erg in hadden glipte ik al achter hun rug om de auto in. Veronderstel dat ze me zouden vergeten. Daar moet je toch niet aan denken. Niet dat ze mij zouden vergeten hoor, dat wet ik wel zeker. Maar een Airedale moet geen onnodige risico’s nemen, dus zat ik al pontificaal in de auto toen mijn baasjes riepen:”Babsje , waar ben je?” “nou ja,” zei het vrouwtje,”baasje kom eens kijken, Babs zit al in de auto, de slimme meid.” Baasje moest er om grinniken, en aaide mij over mijn bol. Daarna reden we weg. Uit ons apparaat komt ook een vrouwenstem, dan hoor je bijvoorbeeld :”bij de volgende afslag moet u linksaf,” en dat doet het baasje dat ook. Mijn vrouwtje zegt dan:” dit is de enige vrouw waar het baasje zonder mopperen naar luistert.” Grappig hè! Toen we in Rockanje aankwamen kon ik niet stil blijven zitten, ik herkende het meteen: “joepie we gaan naar het strand”. Toen we op het parkeerterrein aankwamen, was ik helemaal niet meer te houden, daar stond jij, en ook een heleboel van mijn andere vriendjes. Ik wist niet hoe snel ik uit de auto moest komen. Mijn staart zwiepte net als die van jou bijna van mijn bibs af, wat was ik blij om je te zien. Toen iedereen aanwezig was en een lunchpakket in ontvangst had genomen, gingen we naar het strand.
babs en borre Airedalevriendjes en vriendinnetjes 6Wat een feest was dat, we mochten allemaal loslopen, dat was helemaal dikke pret, lekker de zee inlopen, heerlijk gewoon. Maar het zeewater drinken doe ik niet, bah, wat is dat vies zeg! Wat was het leuk hè, dat we mee het Badhotel in mochten, konden we toch nog een hele tijd bij elkaar zitten. Hebben jouw baasjes ook weer lekker dingen voor jou gewonnen bij de loterij? Die van mij wel, daar heb ik in de auto op de terugweg al iets van gehad. Maar verder kan ik me van de terugreis niets herinneren, ik werd wakker toen de mevrouw zei:”bestemming bereikt.”

Ik hoop dat er weer snel een activiteit van het ATVN is, want Borre, dan zien we elkaar weer.

Heel veel likjes, Babs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s