Beau: HO HO HO

Een nieuw waargebeurd verhaal van Beau uit België, door Marc Weyts

Hallo lieve ATVN-ertjes !

Van tante Sonja moest mijn verhaaltje deze maal wat vroeger binnen zijn. Ik kan jullie daarom nu nog niet vertellen hoe mijn allereerste Kerst met mijn twee baasjes verlopen is. Ik ben zooooo blij dat die feestdagen nu nog moeten komen en ze dus nu nog niet voorbij zijn !

Vorig jaar was ik met Kerst nog maar een maand oud en daarom wordt het nu eigenlijk mijn allereerste Kerst die ik me nog lang zal herinneren. Daar ben ik nu wel al zeker van. Kerstmis moet vast en zeker iets heel moois zijn.

Beau ho ho ho 1Hoe ik dat nu al kan weten ? Wel, mijn baasjes hebben hier een prachtige boom binnengehaald. Die boom is zoooo hoog …. tot aan het plafond en wat daar allemaal in hangt ! Ik vraag me af waar ze dat allemaal vandaan halen. Ik zie slingers, ballen, parels, lantaarntjes, bloemen, engelen, strikjes, enz….. Maar weten jullie wat ik het allermooiste vind ? ….. de lichtjes ! Ja, de lichtjes in die boom. Ik heb mijn baasjes horen vertellen dat het er wel drie duizend zijn. Oh wat is dat mooi ! Voor mij allemaal nieuw en ik kan daar zo van genieten ! Zo ga ik zonder te bewegen, vlak voor de kerstboom, plat op mijn buikje, op de grond liggen en kan minutenlang, met mijn snoet omhoog, ernaar kijken. Soms branden ze allemaal tezamen, maar soms ook niet. Dan flikkeren ze, net als sterretjes aan de hemel. Ik zie ook hier en daar kaarsjes branden en aan sommige kan ik zelfs snuffelen. Wees gerust lieve ATVN-ertjes, ik doe dat heel voorzichtig hoor, want hoe dichter mijn meesterlijke neus tegen dat vlammetje komt, hoe warmer het wordt en daar heb ik het nu wel niet voor hoor. Ik laat ze maar branden. Na een tijdje gaan die gelukkig vanzelf toch uit en soms blazen mijn baasjes deze zelf uit. Dat doen ze meestal wanneer iedereen hier onder de wol kruipt en ook ik lekker in mijn bench mag gaan dromen van de komende feestdagen.

Verder heb ik met mijn goed ontwikkelde oren al kunnen opvangen, dat hier heel veel mensen over de vloer gaan komen. Ook dat vind ik heerlijk ! Ik hoor hen dan altijd zeggen hoe mooi ik eruit zie en vooral hoe braaf ik ben. Ik steek dan fier mijn snuit in de lucht en ook dat vinden ze dan geweldig ! Voor ik het goed en wel besef, heeft iedereen van het gezelschap mij dan al geaaid en een flinke pakkerd gegeven.

Weten jullie wat ik onlangs nog gehoord heb ? Naar ’t schijnt krijg ik binnenkort ook iets in mijn kommetje wat veel, veel lekkerder is dan mijn dagelijkse brokken en ook is er één avond die veel langer zal duren dan alle andere. Ze zeggen dat ik niet zal mogen gaan slapen vooraleer ze tot tien hebben geteld. Ik weet niet waar ze het over hebben hoor en wat ik nog het meest eigenaardig vind is, dat ze niet tot 10 tellen, maar gewoon andersom. Bovendien gaan ze dan daarna er nog om lachen ook en gaan ze plezier maken en van alles in de lucht schieten ! Mensen kunnen toch raar doen hé !

Ach lieve ATVN-ertjes, zoals ik reeds in mijn vorig verhaaltje schreef … ik hou hier wel een oogje in ’t zeil hoor en als het hier te bont wordt, dan kruip ik in mijn knusse bench en probeer desnoods zelf het deurtje wel te sluiten … geen probleem !

Ja, december is me toch het maandje hoor ! Ze hebben het over een man met een lange baard en een rode kerstmuts, die cadeautjes uitdeelt en dan moeten jullie weten dat er nog maar juist zo eentje naar ’t schijnt terug naar Spanje is vertrokken, ook met een lange baard. Maar deze zag er wel wat chiquer uit en is gelukkig ons huisje niet voorbij gereden !

Lieve, lieve ATVN-ertjes, samen met mijn baasjes wens ik jullie hele fijne feestdagen en hoop ik nog lang jullie vriendinnetje te mogen zijn !
Beau ho ho ho 2Ik ga nu terug bij de kerstboom zitten en vertel jullie volgende maand (al hebben ze het hier wel over volgend jaar) alles hoe het hier is afgelopen. Soms vraag ik me af, of alle hondjes het wel net zo goed als mij hebben. Ik hoop het zo met heel mijn Airedalehartje.

Beau ho ho ho 3Dat is alvast mijn Kerstwens die ik jullie toestuur samen met heel veel likjes van mij, jullie Beau’tje uit België.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s