Cacher: Puberen

Door Engel Geukens

Deze maand niet zo’n lang verhaal. Ik snap wel dat jullie het leuk vinden als ik weer wat schrijf, maar deze maand staat ook in het teken van allerlei andere zaken waar mijn baasje en vrouwtje het druk mee hebben.

Paardenbloemen waren er door het mooie herfstweer nog in overvloed en die lust ik wel. De gele en pluizige bloemetjes aan de kant van de weg hebben steeds mijn interesse. Maar van het baasje moet ik er vanaf blijven. Ik voel iedere keer een ruk aan de riem als ik toch weer eentje wil pakken.

Ik ben weer naar de kapper geweest. Een schoonheidsbehandeling noemen ze dit, maar mij baasje noemt het een tussendoortje, zodat ik er weer knap uitzie en hij vol trots met mij kan wandelen. Nou het zal wel goed voor mijn vacht zijn, maar daarna heb ik altijd jeuk, het kriebelt overal. Na een paar uur ben ik er aan gewend, maar fijn vind ik het niet. Ja, ik moest na het kappersbezoek even afreageren, want ik had die middag natuurlijk nog niet gespeeld. dus de hele avond ben ik met mijn speeltjes aan het spelen geweest. Weten jullie dat ik soms het baasje of het vrouwtje ook aan het spelen krijg, dan duw ik gewoon een balletje of ander speeltje tegen hun been aan. Soms werkt dat wel, maar op andere momenten roepen ze “los” en willen ze met mij op een andere manier spelen.

Ik ben aan het puberen!! Ik wist niet wat dat was, maar het baasje wist me dat op zijn manier feilloos uit te leggen. Het kwam erop neer, dat ik zo nu en dan gewoon weer niet luister en een heleboel dingen, die ik geleerd heb, zogenaamd niet meer weet. Dus moet ik weer van alles volgens het boekje doen. Dat boekje hebben ze voor mensen uitgevonden. Ik heb er alleen maar last van. Nou ja soms levert het ook wel wat op (snoepje), zodat ik al met al toch maar weer luister, want als ik dat niet doe, behandelen ze me weer als kleine pup en dat ben ik al lang niet meer.

Nieuwsgierigheid is een van mijn beste eigenschappen. Wisten jullie dat al? Is dat een ras-eigenschap of gewoon mijn eigenschap. Alles wat er in huis gebeurt daar moet ik met mijn neus bovenop staan. Staat het baasje op dan loop ik met hem mee, staat het vrouwtje op dan loop ik met haar mee. Gaat het vrouwtje koken dan lig ik gezellig aan haar voeten (je weet maar nooit…) ik ben tenslotte een gezelschapsdier.

Mijn baasje vindt het deze week hondenweer! Ik snap er niks van, haast geen hond te bekennen buiten. Helemaal geen weer voor honden. Het regent en het waait hard. Wie wil er dan naar buiten. Ik liever niet maar ik moet van het baasje. Er is niks aan ik wordt hartstikke nat, krijg vieze pootjes en de harde wind tegen mijn natte snuit vind ik ook niet fijn. Laat mij dan maar lekker op mijn kleedje liggen.

Cacher puberen 1Ik vind me zo knap op deze foto samen met mijn 2 favoriete speeltjes. Een bot, die ik maar niet afgeknauwd krijg en mijn favoriete bal, die inmiddels al bijna helemaal kapot is, dus ik hoop dat de Kerstman een nieuwe voor mij meebrengt. Ja, want het baasje vertelde me dat we met de hele familie kerst gaan vieren en daar horen klaarblijkelijk ook cadeautjes bij.

Cacher puberen 2Zo dit was het voor dit jaar! Ik wens speciaal mijn soortgenoten en al mijn vriendjes en vriendinnetjes prettige kerstdagen en een heel goed en gezond nieuwjaar met heel veel wandelplezier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s