Schuif aan bij Babs en Borre: Speciale boodschappen

Babs en Borre kopafbeeldingDoor Bonneke van der Bij en Sonja de Cooker

Ha lieve Babs,

Is het bij jou de laatste tijd ook zo druk? Ik ben er nog niet achter waarom er hier in huis steeds maar weer boodschappen gehaald worden.

Ik ruik natuurlijk aan iedere tas, die hier binnen komt. In deze tassen zitten geen gewone boodschappen, Babs. Wat daar in zit ruikt nergens naar.

Ik ruik wel wat, maar niet iets waar ik blij van word. Dit zijn geen èchte boodschappen, dit is anders. Sommige boodschappen rammelen of het prikt een beetje als ik mijn kop diep in de tas steek. Ik word er niet opgewonden van. Het vrouwtje zet alles wat in die tassen zit ook zo in de slaapkamer, zonder ook maar iets in de keuken voor mij achter te laten. Ik snap er helemaal niets van. Wat gebeurt hier allemaal. Jij wilt toch ook weten wat er in de tassen van jouw vrouwtje zit, Babs? Dat is toch het eerste wat je doet als zij thuis komt en de boodschappen op het aanrecht gaat zetten! Ik zorg altijd dat ik tegelijk met het vrouwtje de keuken in loop. Zodra ik die tassen maar zie, wil ik snuffelen. Stel je eens voor dat ik iets zal missen. Dat het vrouwtje alles opbergt zonder dat ik daarbij ben. Het wordt pas echt leuk als zij alles uit de tassen haalt. Dan kun je stuk voor stuk ruiken wat zij heeft gekocht. Meestal spring ik met mijn voorpoten op dat aanrecht om extra goed te kunnen snuffelen aan al dat lekkers. Doe jij dat ook, Babs?

Het vrouwtje zegt dan meteen: “Borre, schiet op, weg wezen. Dat is niet voor jou.” Jammer is dat! Toch hoop ik altijd dat er wel iets voor mij uit die tas komt. Maar deze keer is het raar, Babs.

Ik weet nu dat het vrouwtje de boel voor mij verstopt in de slaapkamer. Nu moet ik dus heel slim zijn. En wij Airedale’s zijn slim. Dat weet jij zelf natuurlijk ook wel. Ik moet zorgen dat ik een keer de slaapkamer kan binnen sluipen als het vrouwtje niet in de buurt is. Ik wil weten wat zij daar allemaal voor mij verborgen houdt in die kamer. Zijn de deuren van de kamers bij jou ook altijd goed dicht, Babs? Hier meestal wel. Sommige deuren hier in huis kan ik zelf open maken. Die van de slaapkamer niet. Die gaat voor mij verkeerd om open. Dat wordt dus afwachten. Nu moet ik maar net doen of ik erg graag in de gang lig, zodat ik die slaapkamerdeur heel goed in de gaten kan houden.

Soms roepen de baasjes mij de kamer in. Dan ga ik maar naar binnen. Het gaat te veel opvallen als ik niet luister en in de gang blijf liggen. Ik moet wel geduld hebben zeg! Dat is niet gemakkelijk. Als ik iets wil, dan wil ik het meteen! Heb jij dat ook?

Babs en borre speciale boodschappen 3Maar dan… ja, hoor de slaapkamerdeur staat op een kier. Met mijn neus kan ik de deur wat verder open krijgen. Het is gelukt, Babs. Ik ben in de slaapkamer. Nu eens even kijken waar het vrouwtje de boodschappen verstopt heeft. Ik hoef niet lang te zoeken. Alles staat naast de kast. Net als ik begin te snuffelen, komt het vrouwtje binnen. “Borre hoe kom jij nu hier en wat doe jij daar? Wat moet jij bij die kerstspullen?” kerstspullen, Babs! Alleen maar allerlei spullen om kerststukjes te kunnen maken en nieuwe ballen om in de kerstboom te hangen. Als het vrouwtje dat nu meteen even tegen mij gezegd had, hoefde ik ook niet zo geheimzinnig te doen daar in de gang. Ik begrijp nu ook waarom zij ze in de slaapkamer heeft gezet. Alles op de keukentafel laten staan, kan natuurlijk niet. En het hele boeltje eerst op zolder zetten om het een paar dagen later weer naar beneden te halen… Ik snap het vrouwtje wel. Dus sjok ik achter het vrouwtje aan naar de keuken en zucht maar eens diep. Gelukkig krijg ik van het vrouwtje een heerlijk hondenkoekje. Dat maakt alles weer goed.

Delphobe Meanderende Geul 2Morgen gaat het vrouwtje die nieuwe ballen in de kerstboom hangen. Ik ga er maar eens heel dichtbij liggen om te kijken of er misschien toch nog iets voor mij te halen valt. Je weet maar nooit!

Dag Babs. Tot een volgende keer.

Heel veel kerstlikjes van, Borre

Hallo lieve Borre,

Babs en borre speciale boodschappen 1Leuk hè dat het weer Kerstmis wordt, en dat we een heuse boom in huis krijgen. Ik moet je een jeugdzonde opbiechten. De eerste keer dat ik een kerstboom zag was ik een jaar. Het vrouwtje ging de kerstboom optuigen, en deed er kerstkransjes in voor de kleinkinderen.

Je kunt je wel voorstellen wat er gebeurde met vier honden in huis. Dus het vrouwtje wist niet hoe snel ze de kransjes uit de boom moest halen. De kerstboom stond in de hoek van de kamer naast de eettafel, en eerste kerstdag zaten mijn baasjes met de kinderen en kleinkinderen heerlijk te eten. Dat is met Kerst altijd een langdurig iets, dus liep ik rondjes rond de tafel, in de hoop dat de kleinkinderen iets lekkers op de grond zouden laten vallen (iets dat in het verleden regelmatig gebeurd is). Opeens snoof ik een heerlijke zoete geur op. Die geur kwam uit de kerstboom, en opeens zag ik een kerstkransje hangen die het vrouwtje vergeten was eruit te halen. Ik ging op mijn achterpoten staan zodat ik precies bij het kransje kon. Maar het kransje gaf niet mee, het nog maar eens geprobeerd en ja hoor ik kon het kransje uit de boom trekken.

Opeens hoorde ik het vrouwtje een enorme kreet slaken,”PAS OP DE KERSTBOOM’. En langzaam maar heel zeker kwam de kerstboom richting kersttafel en ’ PATS BOEM’ lag de kerstboom op de grond en ik in mijn mand. Volgens mij heb ik alle snelheidsrecords gebroken, want tjonge wat was ik geschrokken. Opeens begon iedereen aan tafel te lachen, gelukkig dat viel weer mee, en toen kreeg mijn vrouwtje de slappe lach.

Babs en borre speciale boodschappen 4

Dat was voor mij het sein dat ik uit mijn mand kon komen om helemaal opgelucht in de feestvreugde te delen. Het baasje zette de kerstboom weer recht, het zag er een beetje droevig uit, aan de voorkant waren alle ballen kapot en de piek was ook in twee stukken gebroken. Het vrouwtje zei: ”ach, ik koop overmorgen wel weer nieuwe ballen, dan is het toch uitverkoop”. En toen tegen mij: ”kom maar eens hier, het is mijn eigen schuld, ik had ook nooit kransjes in de boom moeten hangen.” Wat een verhaal hè, het is alleen jammer dat mijn vrouwtje een goed geheugen heeft, en zich niet meer laat verleiden om kerstkransjes in de boom te hangen.

Zo Borre, dat was mijn kerstavontuur.

Heel veel likjes, Babs

Ha lieve Babs,

Wat een spannende gebeurtenis bij jou! En wat jammer dat jouw vrouwtje nu net een kerstkransje zo hoog in de boom is vergeten eruit te halen. Het had gewoon lager moeten hangen, dan had jij in het voorbij lopen alleen maar je bek open hoeven doen en was het kransje zo naar binnen gerold. Niemand had iets gemerkt en ik denk dat het kransje niet eens gemist zou zijn.

Ik kan me voorstellen dat jij vreselijk bent geschrokken. Als een kerstboom omvalt geeft dat heel veel lawaai. Wat een geluk dat jouw mand in de buurt stond en je, als een haas zo snel, erin bent gaan liggen. Heb jij ook je poot over je oren gelegd? Ik doe dat altijd als ik even niets wil horen. Je denkt natuurlijk dat de baasjes boos op je zullen zijn. Daar wil je even helemaal niet aan denken. Je weet zelf maar al te goed dat je iets gedaan hebt wat niet zo heel erg slim was. Het lijkt erop dat je een heerlijk kerstkransje kunt pikken, maar in plaats van lekker te smikkelen, krijg je een boom vol kerstballen over je heen.

Daar wil je niets over horen en dus doe je even net alsof je doof bent. Echt boos zijn jouw baasjes niet geworden hè Babs. Heel hard lachen betekent meestal, dat je grappig wordt gevonden.

Alleen zullen er nooit meer kerstkransjes in de boom hangen. Dat zal wel altijd zo blijven. Vervelend dat baasjes zoiets zo goed kunnen onthouden.
Babs en borre speciale boodschappen 2Het vrouwtje heeft hier de kerstboom ook versierd met heel veel ballen. Ik lag vlak bij de boom. Alleen niet binnen maar buiten. Ik heb precies kunnen zien wat het vrouwtje in de kerstboom heeft gehangen. Dat duurde lang! Ze heeft heel veel van die ballen in de boom gehangen. Het is wel mooi hoor, maar voor mij is er dus helemaal niets in de kerstboom. Niet eens een hondenkoekje of een leuk piepbeestje! Saai hoor! Na jouw belevenis met het kerstkransje, begrijp ik opeens ook waarom er geen lekkere dingetjes of een leuk speeltje voor mij in de boom zijn gehangen.

Nu maar hopen dat we toch een extra heerlijk verwenhapje krijgen, Babs. Het is ten slotte Kerstmis! Je kunt bij de kerstboom wel heel goed dromen over hondenkoekjes. Heb jij dat al eens geprobeerd?

Dag Babs, vrolijk kerstfeest!

Babs en Borre wensen alle Airedale’s en hun baasjes geweldige kerstdagen en een gezond 2015 met veel wandelplezier.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s