Borre: Feestdag

Door Bonneke van der Bij

Hallo Airedalevrienden en –vriendinnetjes,

Zondag 25 januari is weer een feestdag geworden voor ons en onze baasjes. Al vroeg heb ik in de gaten dat er iets bijzonders gaat gebeuren. De klep van de auto gaat open om de kratjes voor de boodschappen er uit te halen.
Dat betekent meestal dat er ruimte gemaakt wordt voor mij. We gaan met z’n drieën ergens naar toe! Ik zie dat ook mijn drinkbak, een fles water, mijn riem en de laarzen van de baas in de auto gezet worden. Nu weet ik het zeker. Dit wordt een leuke dag vandaag!
Als ik mijn deken ruik, draai ik me een paar keer rond en ga er maar eens goed voor liggen. De klep gaat dicht, de baasjes stappen in en we vertrekken. Ik weet nog steeds niet waar we naar toe gaan, dat is nog een verrassing. Wel hoor ik dat die juffrouw weer gaat praten om te vertellen hoe de baas moet rijden. Bij korte tochtjes hoor ik die juffrouw nooit. Dat wordt dus een lange rit. Ik doe mijn ogen dicht om een tukje te maken en merk vanzelf wel wanneer ik mag uitstappen.

Na een poos staat de auto stil. Ik kom overeind. Ik wil nu toch erg graag weten waar we gestopt zijn. Als ik door het raam naar buiten kijk, zie ik het meteen. Hier ben ik al eens eerder geweest. Als de baas de klep van de auto omhoog doet, ruik ik het ook! Dit is een bekende lucht! Ik ruik mijn vriendjes en vriendinnetjes. Joepie!
Ik ben benieuwd wie er allemaal zullen zijn. Babs niet. Dat weet ik al. Jammer. Zij blijft met haar zusjes thuis. Ze heeft een logeetje. Zij zijn al met z’n vijven en kunnen er met elkaar ook een fijne dag van maken.
Borre feestdag 1Binnen ruik ik ze al. De geurtjes van mijn vriendjes en vriendinnetjes herken ik direct. Leuk dat jullie er allemaal weer zijn! We besnuffelen elkaar en draaien om elkaar heen, voordat we rustig naast de stoelen van onze baasjes en vrouwtjes op de grond gaan liggen. De koffie wordt op tafel gezet. Als die is opgedronken, gaan we een wandeling maken. Ik weet nog van de vorige keer hoe superleuk dat is geweest. Ik kan bijna niet wachten.
Eenmaal buiten kan het wandelfeest beginnen. Een hele lange rij Airedale terriërs met hun baasjes. We lopen een stuk over de weg voordat we met elkaar het bos in gaan. Mijn baas blijft op de weg lopen. Er ligt nog wat sneeuw en dat is glad. Als ik bomen zie, wil ik aan elke boom ruiken. Ik kan me dan niet inhouden en ren van links naar rechts om geen enkele boom te missen. Mijn baas weet dat. Hij weet ook dat ik heel sterk ben. Zo sterk, dat ik de baas wel eens omver zou kunnen trekken nu het zo glibberig is buiten. Als wij de andere honden niet meer kunnen zien, gaat de baas met mij terug naar ’t Hôfke.

Borre feestdag 2Buiten staan wel 5 of 6 emmers water. Meestal drink ik uit mijn eigen bak, maar vandaag wil ik wel eens proeven hoe het water in de emmers smaakt. Welke emmer zal ik kiezen? Dat is moeilijk! Ik ga eerst maar eens een slokje nemen uit iedere emmer, wie weet is er één met het aller-lekkerste water. Als ik alle emmers heb gehad, kies ik de middelste. Voor vandaag is dat voor mij de emmer met het heerlijkste water. Als ik klaar ben met drinken, gaan de baas en ik naar binnen. Daar is het vrouwtje weer. Ik ga nu een poosje bij haar zitten. Zij is blij dat ik terug ben. Ik weet dat, omdat ze mij dan bij mijn kop pakt om mij eens lekker achter mijn oren te kroelen. Mmm, dat is zo fijn!

Als de wandeling voor iedereen voorbij is, komen al mijn vriendjes en vriendinnetjes weer terug met hun baasjes. Gezellig hoor, zo’n grote Airedale-familie. De baasjes en de vrouwtjes gaan iets drinken en wij krijgen van Sonja allemaal een kauwstaaf. Dat is me toch lekker. Daar lust ik er wel meer van! Sonja heeft dat goed begrepen, want ik geloof toch echt dat ik nog zo’n staaf heb gekregen.
Na de beroemde ATVN loterij, waarbij mijn baasjes deze keer helemaal niets hebben gewonnen, maar wij wel van een lieve mevrouw uit Gemert één van haar prijzen hebben gekregen, (dank u wel! Ik heb heerlijk gesmikkeld van “Renske”), was het voor veel baasjes en hun honden tijd om naar huis te gaan. Ik ben weer op mijn dekentje gekropen en heb onderweg gedroomd over deze fijne dag.

Tot een volgende keer, dan zien wij elkaar weer.

Likjes van Borre

Een gedachte over “Borre: Feestdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s