Cacher: Schoolvakantie

Door Engel Geukens

Was ik toch in de vorige nieuwsbrief vergeten te vertellen, dat ik schoolvakantie heb, want we hebben een maandje winterstop. Maar dat betekent niet dat ik al die weken vrij was, want het baasje heeft extra geoefend met mij in het bos. Hij wilde anderen laten zien, dat ik toch wel goed ben met allerlei dingen te leren en goed te doen. De enige spelbreker was soms het winterweer.

Ja, ik heb inderdaad met de kerst nieuwe speeltjes gekregen. Een grote bal en een of ander bijt ding, die ik binnen de kortste tijd al gedeeltelijk kapot had gebeten. Het baasje vraagt zich steeds vaker af welke speeltjes nu wel goed voor me zijn in de zin dat ze niet snel kapot gaan. Het baasje vertelde me dat de prijs niet bepalend is voor de kwaliteit.

De kerstdagen waren wel leuk, want ik heb met de hele familie kunnen spelen en ik kreeg zo nu en dan ook extra wat eten toegestopt. Ik moet het wel iedere keer uit mijn etensbak halen, maar ik hoor gauw genoeg of er iets in wordt gelegd, want ondanks dat ik een andere en veel grotere etensbak nu heb, is het en blijft het nog steeds een rammelbak.
Cacher schoolvakantie 1Na de kerst is het begonnen te sneeuwen bij ons. Ja, daar keek ik wel vreemd van op, want het smaakte naar water. Het baasje had het in het begin niet zo door, maar ik heb er heerlijk van gesmuld. Het baasje speelde er wel op tijd op in door me dan extra uit te laten. Ik kreeg ook wel natte pootjes en daar hou ik niet echt van, dus zo gauw als er op bepaalde plekken geen sneeuw meer lang, ging ik daar wel lopen.
Na de kerst hebben we natuurlijk ook oud en Nieuwjaar gevierd. Dat vond ik eigenlijk best wel leuk met al dat vuurwerk. Het baasje vertelde me dat sommige hondjes dat helemaal niet leuk vinden en bang worden. Nou daar heb ik helemaal geen last van, want ik ben Cacher. Een onverschrokken Airedale. Ik was op zeker moment alleen maar nieuwsgierig wat er na middernacht allemaal gebeurde in de lucht met veel kleuren en knallen. De volgende dag was het heel erg rustig en dan snap ik mensen niet, waarom ze speciaal dat moment vieren, terwijl er elke dag wel wat te vieren valt, want dat is lekker mijn conclusie in mijn korte leven.

Cacher schoolvakantie 2Elke dag is er wel iemand die mij leuk vind, een hondje waarmee ik kan spelen, een takje waarop ik kan knabbelen, de kleinkindjes waarmee ik kan spelen. Teveel om op te noemen, dus in het kort is er wel elke dag iets waar je blij om kan zijn.
Soms is er wat minder te beleven, maar dan lok ik het baasje wel uit om met mij te spelen. Soms wil ik met dingen spelen die niet zo goed voor me zijn, zoals laatst een platgeslagen blikje. Die had ik in mijn bek en dat ding wilde niet meer los. Gelukkig had het baasje dit in de gaten en met veel moeite en dramatiek kon het baasje dat ding uit mijn bek krijgen.
Het baasje is jarig geweest. Dat was wel een feest, maar ik mocht niet mee uit eten, want in dat restaurant houden ze denk ik niet zo van hondjes, anders had ik vast en zeker wel mee gemogen.

Cacher schoolvakantie 3Ja, natuurlijk zijn we ook de naar de nieuwjaarsbijeenkomst geweest. Daar zijn heel veel foto’s gemaakt. Het baasje zei me dat er op Facebook heel veel foto’s gepubliceerd zijn. Dus daarom maar voor deze nieuwsbrief een paar foto’s van deze bijeenkomst. Weet je met wie ik hier speel? Met Casper, mijn broertje. We lijken hier wel een duo. Cacher schoolvakantie 4
Dat was lekker ravotten met de andere Airedale’s daar bij dat meertje. En we hebben natuurlijk de lange wandeling gemaakt, waarbij ik zo nu en dan los mocht. Op zeker moment was het baasje mij kwijt en toen heb ik even laten zien, dat ik zo nu en dan toch wel kan luisteren, want toen het baasje mij riep, ben ik onmiddellijk naar hem toegehold. Een paar minuten later riep het baasje mij weer, maar toen heb ik het baasje gefopt, want toen was ik ineens bij het vrouwtje.
En Sonja bedankt voor de lekkere snoepjes. Ik had het lekker wel in de gaten waar je ze verstopt had. Natuurlijk heb ik ook met mijn ander broertje en zusje gespeeld. Die waren er gelukkig ook. Ja, het is net een reünie als we weer bij elkaar zijn.
Nou dacht ik dat ik nog veel groter zou worden, maar als ik dat bekijk in het bijzijn van mijn soortgenoten dan ben ik al best groot. Het baasje had gedacht dat ik nog wat groter zou worden, maar ik denk dat hij pech heeft. Ik weeg nu al 22,8 kg, dus er komen nog wel een paar kilo bij, maar veel groter zal ik niet worden. Het vrouwtje vind dat prima.
Nou beste vriendjes en vriendinnetjes ik heb het baasje weer genoeg laten schrijven. Zo meteen moet ik weer gaan oefenen. Dat is nu weer actueel. Ik moet dan de bal pakken en naar het baasje brengen. Maar weet je ik wil dat balletje niet altijd even vlot loslaten, dus is het baasje dat met mij aan het oefenen. Deze week al elke dag, maar ja je moet er wat voor over hebben om hondensnoepjes te verdienen.

Nou, tot de volgende keer als ik weer wat nieuws te vertellen heb.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s