Beau: Knuffelen!!!

Een nieuw waargebeurd verhaal van Beau uit België, door Marc Weyts

Hallo lieve ATVN-ertjes !

In mijn vorig verhaaltje vertelde ik jullie dat ik er zeker van was, dat er wel iemand iets zou schrijven over de voorbije Nieuwjaarsreceptie en inderdaad, dat gebeurde ook. Ik heb het allemaal gelezen hoor en zo kon ook ik nog even nagenieten en kwam deze heerlijke dag weer helemaal naar boven. Ik moet wel bekennen dat het voor mij wat raar was, om zoveel Airedale’tjes tezamen te zien. Ik hoop dat jullie het niet erg hebben gevonden dat ik steeds mijn plekje opzocht tussen mijn beide baasjes. Ik voel mij namelijk zo veilig tussen hen en vond het net zoals jullie heel fijn om af en toe iets lekkers toegestopt te krijgen.

Februari was voor mij heel apart. Vooral 14 februari vond ik super ! Eigenlijk is het hier voor mij alle dagen Valentijn, maar op die dag werd ik wel erg vertroeteld. Mijn baasjes zeiden zo van alle lieve woordjes tegen mij. Ik kreeg zoveel aandacht dat ik, eigenlijk wel bewust hoor, soms al eens niet deed wat altijd van mij verwacht wordt. Maar dat hadden die baasjes van mij heel snel door hoor en moest ik bijvoorbeeld wel terug gaan zitten wanneer zij het wilden. Weet je wat ik die grote mensen altijd hoor zeggen ? Dat je bij een Airedale ‘consequent’ moet zijn en kan er nu iemand mij eens uitleggen wat dat betekent ? Ach, ik begrijp het wel allemaal hoor. Mensen zullen zich net als wij ook wel netjes moeten gedragen, denk ik.  

Ik wil jullie nog iets vertellen, nu ik het over Valentijnsdag heb ! Wij Airedales houden onze baasjes heel goed in de gaten, dat weten jullie vast wel. Ik heb helemaal niet te klagen hoor, want ik krijg elke dag genoeg knuffels van hen, maar ….. sssssssst !!! ….. niet verder vertellen hé …… soms knuffelen mijn baasjes ook eens elkaar ! Jaja, echt waar hoor ! Wanneer ik dat zie gebeuren, kan ik het gewoon niet laten en moet ik erbij zijn. Ik probeer dan de aandacht naar mij toe te trekken met alles wat ik ook maar in mij heb. Ik begin dan met allerlei speeltjes bij hen te brengen, spring tegen hen aan en soms durf ik al eens te blaffen. Het helpt niet altijd direct hoor, want die twee blijven maar knuffelen en ik heb zo een vermoeden dat ze net doen alsof ze niet opmerken dat ik er nu eenmaal bij wil zijn. Ja lieve mensen, wij honden hebben dat allemaal snel door hoor en we kunnen het nu eenmaal niet laten om tussenbeide te komen. Gelukkig laten ze me vlug toe en krijg ik dan ook zo’n knuffel, net zoals tussen hen, zodat ik terug rustig word en zalig liggend vanop mijn plekje hen weer in de gaten kan houden, wachtend op de volgende knuffel.  

Beau knuffelen!!! 1… en zalig liggend vanop mijn plekje hen weer in de gaten kan houden,
wachtend op de volgende knuffel

Tot slot wil ik jullie nog iets vertellen over wat ik gisteren beleefd heb. Mijn baasjes hebben voor mij een nieuw kapsalon uitgezocht. Het is zo’n 15 km van waar wij wonen, dus helemaal niet zo ver hé. Wat zijn het toch lieve mensen ! Zou het komen omdat de vrouw des huizes uit Nederland komt ?

Voor en na de plukbeurt

Weet je dat ik daar zelfs niet in een bench hoef te wachten tot mijn baasjes terugkomen om mij op te halen ! Neen hoor, nadat ik een grote plukbeurt heb gekregen, mag ik gewoon aan de lijn lekker bij die mevrouw en die meneer blijven en al die andere hondjes die net zoals mij mooi willen zijn. Ook hier kreeg ik een knuffel en hoorde ik hen zeggen dat ik zo een rustige hond was. Fijn toch ! Het was de eerste maal dat ik daar was en gelukkig waren mijn baasjes heel blij met het resultaat. Jullie kunnen wel denken hoe fier ik was. Mijn neus ging alweer recht de lucht in. Twee maanden moet ik nu wachten om die lieve mensen terug te zien. Dan volgt er naar het schijnt een napluk en zal ik volgens hen er altijd netjes bijlopen. Nu ik zo mooi ben, kijken de mensen nog wat meer naar mij en daar kan ik zo ongelooflijk van genieten. Zou dat ook een eigenschap zijn van een Airedale ? Dat moet ik beslist eens opzoeken !

Zo lieve ATVN-ertjes, dit verhaaltje zit er weer op ! Met de nieuwe Nieuwsbrief is het alweer maart geworden en dan gaan we met de weekends terug naar ons stekje in Nederland aan de zee. Binnenkort heb ik dus nog genoeg te vertellen en wat ben ik blij dat ik dit allemaal met jullie kan delen.

Knuffel van Beau ! X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s