Cacher: Loslopen

Door Engel Geurkens

Wat me nou toch weer is overkomen. Het baasje is een paar weken met het regenachtige weer niet met mij naar het bos geweest, omdat het erg nat en modderig was op sommige plekken. Toen het weer wat beter was, werd het natuurlijk weer tijd om lekker in het bos te spelen. Nou ja, het baasje had daar in eerste instantie andere gedachten over, want ik moest weer aan de lange lijn. Ik moest weer laten zien, dat ik best wel op de paden blijf. Ook werd die lange lijn meegenomen om het apporteren te oefenen. Daarvoor heeft het baasje een speciale bal, die hij alleen hiervoor gebruikt. Wel jammer, want het is zo’n verschrikkelijk leuke speelbal. Helemaal te gek!
Hoera, hoera. wij, ik en m’n broertjes en zusjes, zijn deze maand 10 maanden oud geworden. Ja, ik voel me echt geen puppy meer. Ik ben al bijna net zo groot als een volwassen Airedale.

Cacher Loslopen 1

Het geheimpje van Plato en ik is inmiddels algemeen bekend. Het baasje van Plato heeft dat gewoon zitten te vertellen op de nieuwjaarsbijeenkomst en dat vond ik niet zo leuk. Aan de andere kant hebben we nu ons geheim wel gedeeld met Casper en Noortje.
Volgens mijn baasje heb ik weer een record gevestigd. Hoe snel heb ik de koorden van mijn rugbybal en speelbal kapot. Nou dat is me in binnen een week gelukt, dus heeft het baasje reserve katoenen koord gehaald en mijn speeltjes voorzien van een nieuw koord. Wel tof hoor.
O ja, het is carnaval geweest! Ik snap er niks van. Wat kunnen mensen toch raar doen! Een paar dagen hossen springen en gek doen en vervolgens wachten op het carnaval van volgend jaar. Ik heb dat echt niet nodig! Geef mij 2 ballen met een koord eraan en ik heb daar dagen, weken, maanden plezier mee (mits het koord er aan blijf zitten). Met de bal in mijn bek zwiep ik het koord om mij heen en ren ik van de ene kant naar de andere kant van de kamer. Soms blijft de lus aan mijn achterpoot hangen. Als jullie denken dat mijn baasje mij dan helpt dan heb ben jullie het mis. Mijn baasje moet wel hard lachen maar ik moet het zelf oplossen. En dat…….. lukt mij best.

Cacher Loslopen 2

Het baasje wilde met mij het afgelopen weekend naar onze zuiderburen, maar het vrouwtje had haar knie geblesseerd, dus dat ging mooi niet door. Toen is het baasje met mij een heel eind gaan wandelen in het buitengebied. Daar geniet ik ook wel van, want dan kan ik een heel eind snuffelen. oh, ja snuffelen, maar wat nog belangrijker is om een reukspoor na te laten. Ja, want ik ben al bijna echt groot.
Ik heb weer op de cursus een paar nieuwe dingen geleerd. Nou nieuw, niet helemaal, want het commando “over” had het baasje al lang in het bos bij de trimbaan met mij geoefend. Dan moet over een paar horizontaal liggende palen springen en tijdens de cursus over een drietal lage bankjes. Het commando “door” was wel nieuw, want ik moest door iets heen springen.
Dan was er ok nog het “los volgen”. Ook dit was voor mij niet nieuw, want dat had ik ook al met het baasje geoefend. Alleen dan kreeg ik van het baasje iedere keer een hondensnoepje en tijdens de cursus deed hij dat niet. Dat beviel me voor geen meter, dus liep ik een andere kant op en dat was natuurlijk niet zo’n beste zet van mij, want ik werd toch wel behoorlijk hardhandig gecorrigeerd. Want het heet dan wel “los volgen”, maar stiekem had het baasje wel de lange lijn bevestigd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s