Schuif aan bij Babs en Borre: IJsjes

Babs en Borre kopafbeeldingDoor Bonneke van der Bij en Sonja de Cooker

Ha lieve Airedalevriendjes en –vriendinnetjes,

Het is al weer drie maanden geleden dat Belle bij ons aan tafel zat om één van haar verleidingstips met ons te delen. Jullie weten vast nog wel dat Babs en ik aan haar gevraagd hebben of zij nog eens bij ons zou willen aanschuiven om nog meer over haar verleidingskunsten te komen vertellen. Vandaag is het zo ver!

Fijn dat je er bent Belle. Babs en ik zijn heel erg benieuwd wat wij en onze Airedalevrienden en –vriendinnen deze keer van jou kunnen leren.

Dat klopt helemaal Borre. Ik vind het zelfs een beetje spannend. Ik kan niet bedenken wat het vandaag gaat worden.

Zo is het precies Babs! Zullen we vragen of Belle wil beginnen?

Dat is goed Borre. We kunnen bijna niet wachten Belle. Waarover ga je ons vandaag iets vertellen.

Ik zal jullie niet langer in spanning houden. Vandaag ga ik jullie leren om iets extra lekkers te versieren bij jullie baasjes.

Dat klinkt goed! Vind je ook niet Borre.

Ja, Babs! Ik denk dat het vandaag wel eens heel erg leuk voor ons kan worden. Ik wil vaak iets heel lekkers krijgen van de baas, maar dat lukt lang niet altijd. Is dat bij jou ook zo Babs?  

Eerst heb ik een vraag aan jullie. Eten jullie baasjes en vrouwtjes wel eens een “mini magnumijsje?”

Je bedoelt zo’n klein ijsje aan een stokje met chocola er om heen?

Precies, Babs, dat is het ijsje wat ik bedoel. Jullie weten dat honden geen chocola mogen eten, dus moet je wel even geduld hebben. Dat is ook juist lang genoeg om op je beste manier te laten weten dat jij ook iets van dat ijsje lust. Die chocola moet er dus eerst af.

Natuurlijk! Jij weet dat toch ook, Borre?

Ja, Babs ik weet dat maar al te goed en ik vind dat wel heel jammer Belle. Ik heb stiekem eens wat chocola geproefd en dat is me toch lekker! Het vrouwtje is zelfs een beetje boos op mij geworden, omdat ik iets gepikt had waar ik erg ziek van kan worden.

Ik kan begrijpen dat jouw vrouwtje boos is geweest. Eigenlijk is zij heel erg geschrokken, omdat zij weet hoe slecht chocola voor ons is. Dus toch maar geduld hebben Borre. Goed. Ik zal vanaf het begin vertellen hoe ik mijn baasjes zover kan krijgen dat zij mij van hun ijsjes laten snoepen. Als het baasje of het vrouwtje die heerlijke ijsjes uit de diepvries heeft gehaald, dan hoor ik dat direct. Er zit iets om de ijsjes. Dat kraakt. Als ik dat geluid hoor, weet ik het eigenlijk al meteen. IJSJES.
Vanaf dat moment moet ik in de buurt van het baasje en het vrouwtje blijven. Allebei lusten zij wel eens zo’n heerlijk ijsje. Nu komt het! Het kraakding gaat van de ijsjes af. Ik ga precies zo zitten, dat ik beide ijsjes goed in de gaten kan houden. Dat moeten jullie niet vergeten . Het is namelijk heel belangrijk. Op deze manier kun je voor elkaar krijgen iets van die ijsjes mee te kunnen snoepen. Ik weet dat het baasje en het vrouwtje eerst die chocola van het ijsje af eten. Daarna kunnen ze pas aan het echte ijsje gaan likken. Omdat ik tussen hen in ben gaan zitten, weten zij al lang dat ik ook iets van dat lekkers wil proeven. Ik zit daar natuurlijk niet voor niets.babs en borre ijsjes 3

Af en toe ga ik even kijken welk ijsje al bijna op is. Ik let vooral goed op het baasje. Hij heeft meestal als eerste zijn ijsje opgegeten. Ook kijk ik af en toe naar het vrouwtje. Ik wil zeker weten dat zij ziet dat ik ook haar goed in de gaten houd. Zij moet weten dat zij mij niet mag vergeten en zonder er aan te denken haar ijsje zo maar op eet, zodat er voor mij alleen een leeg stokje overblijft. Dat mag ik niet laten gebeuren.

babs en borre ijsjes 5
Als de baas bijna klaar is met zijn ijsje, ga ik recht voor hem zitten en kijk heel goed naar het ijsje van hem. Ik weet nu heel zeker dat de baas mij gezien heeft. Dan is het zo ver! De baas stopt met likken en houdt het stokje met het restje van het ijsje voor mijn neus! Mmm, dat ruikt al zo heerlijk. Dan ga ik het ijsstokje helemaal schoon likken. Er mag niets aan het stokje blijven zitten.

Wat heerlijk Belle! En het ijsje van het vrouwtje is dat nog niet op?

Nee, Borre. Het vrouwtje laat ook iets voor mij aan haar ijsstokje zitten, zodat ik daarvan alles, wat er nog aan zit, kan aflikken

Wat fijn Belle, dat jouw vrouwtje op jou heeft gewacht.

Ja Babs, dat is helemaal waar. Zo zien jullie dat, als je vindt dat het heel erg nodig is, je er voor kunt zorgen dat je van de baasjes precies krijgt wat jij graag wilt hebben. En zo hoort dat ook op zijn tijd!

Wat heb jij ons weer iets geweldigs geleerd Belle. Ik krijg nu al zin in een ijsje. Jij ook Babs?

babs en borre ijsjes 6

Als je het maar weet Borre. Ik voel al aan mijn bek dat ik een beetje begin te kwijlen na dat heerlijke verhaal van Belle. Ik hoop dat mijn baasjes snel trek krijgen in een ijsje. Ik weet nu precies wat ik moet doen om er voor te zorgen dat ik mee kan snoepen. Deze keer zullen onze Airedalevriendjes en –vriendinnetjes extra blij zijn met wat jij ons hebt verteld Belle.


Ik ben blij dat ik jullie weer iets heb kunnen leren Babs. En… Ik schuif graag bij jullie aan.

Belle, hartelijk dank voor jouw mooie les aan ons. Ik zie dat de bak met vers water al klaar staat. Zullen we dan maar, Belle, Borre? Voor straks, goede reis terug naar huis Belle. Dat smaakt!

Babs, Borre, bedankt en tot ziens.

 


 

Ha lieve Babs,

Het vrouwtje heeft alles gepakt om te gaan koken en dit is er gebeurd! Zij knipt het pakje zuurkool open en roept: “oh nee hè, dit is de verkeerde zuurkool. Ik heb zuurkool met kummelzaadjes erin gekocht.” Uit alles wat het vrouwtje zegt, begrijp ik dat zij die kummelzaadjes echt niet lekker vindt.
Als een speer is zij naar de winkel gereden om andere zuurkool te kopen.
Jij begrijpt zeker al wat ik aan jou ga vertellen. Ik heb van die verkeerde zuurkool mogen proeven. Dat is lekker!! Heb jij die al eens geproefd?
babs en borre ijsjes 7
Al die zuurkool is nu voor mij. Ik krijg daarvan steeds iets bij mijn brokken. Ik vind de boontjes heerlijk hoor, maar voor de verandering is dit wel heel erg leuk. Ik hoop alleen wel dat jij nu niet gaat zeggen dat wij Airedales beslist geen zuurkool mogen eten. Ik vind het al zo erg van die chocola en de druiven. Ik heb mijn bak vandaag toch echt veel sneller leeggegeten dan anders. Zo lekker was het vandaag!

Tot een volgende keer. Heel veel likjes van Borre.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s