Beau: Pasen in Nederland

Een nieuw waargebeurd verhaal van Beau uit België, door Marc Weyts

 

Hallo lieve ATVN-ertjes !

Inderdaad, ruim twee weken geleden zijn mijn baasjes en ik neergestreken op ons plekje in Goeree en dit voor alweer een heel lekker lang nieuw seizoen.
Ik moet jullie niet vertellen hoe gelukkig ik me voelde, wanneer ik terug vrij kon ravotten in onze tuin. Na heel wat speurwerk van mij naar die ongewenste bezoekers, die vervelende wilde konijnen, deed één van mijn baasjes nog een andere ontdekking in ons schuurtje. De aarde in één van de bloempotten was helemaal op een hoopje komen te staan en al gauw dacht men aan nog andere indringers. Ik zag hoe mijn baasje de bloempot in de kruiwagen ledigde en opeens sprongen er twee grote muizen uit. Eéntje kon ontsnappen, maar de andere bleef achter in de kruiwagen. Wat schrok ik van mijn baasje, toen deze dat beestje gewoon een slag gaf en echt waar, helemaal dood door mijn baasje aan de staart uit de kruiwagen werd gehaald. Het was echt wel schrikken hoor, dat één van mijn baasjes zo’n klein beestje vermoordde, want zo kon je het echt wel noemen. Net zoals het andere baasje stond ik genageld en totaal verstijfd aan de grond toe te kijken en was het voor mij echt niet mogelijk hier tussenbeide te komen. Nadien hebben mijn baasjes het me wel allemaal uitgelegd en vertelden ze me dat die beestjes heel veel kwaad kunnen aanrichten, zowel op de mensen als op de dieren en het om met een groot woord te zeggen over ‘ongedierte’ gaat. Ook werd het snel duidelijk waarom het andere baasje net zoals mij helemaal verstijfd bleef toekijken. Maar dat had een heel andere reden.  

Beau pasen in Nederland 1
Maar goed, ik had het over hoe blij ik was, ons tuintje terug te zien. Weet je, wij Airedales passen ons heel gemakkelijk aan. Wanneer ik op het appartement terugkom, hol ik meteen naar mijn bench en haal daar onmiddellijk mijn favoriet speelgoed uit, een voetbal in pluche. Wanneer ik op ons buitenverblijf ben, ren ik mij te pletter en 10 rondjes in de tuin met alweer een voetbal, maar dan wel een echte, is niet abnormaal hoor. Ik ben ook veel slimmer geworden tegen vorig jaar. Wanneer ik op de achterbank in onze auto, languit van het vele werk, lig te soezen, weet ik precies wanneer de auto een speciale bocht met onmiddellijk daarna een afdaling neemt, dat wij ofwel toegekomen zijn aan het appartement in België ofwel aan ons verblijf in Nederland. Ik kan het niet uitleggen hoe dat komt, maar het is net alsof ik het ruik dat we gearriveerd zijn. Is dat niet bijzonder slim van me ?! Dat kon ik vorig jaar nog niet hoor ! Daar verdien ik toch wel een pluim voor hé of neen, zo’n ongelooflijke dikke, dikke knuffel, dat heb ik eigenlijk veel liever !

Lieve ATVN-ertjes, het is alweer april en wat is de lente toch een verschrikkelijk mooi seizoen !

Tot slot moet ik jullie iets heel bijzonders vertellen. Iets waar ik ook heel stil van werd. In Middelharnis, een heel gezellig stadje niet ver van ons stekje in Nederland, gingen mijn baasjes met mij shoppen. In een bepaalde shop, waar je echt van alles kan krijgen, kochten mijn baasjes verschillende kleine dingen, die ik nog nooit had gezien en waarvan ik dus totaal geen weet had tot wat dit allemaal diende. Wat mij opviel, was dat al die dingen vooral een ‘gele’ kleur hadden. Komt daar dan nog bij dat er in die winkelstraat, nog een plek was waar allemaal wilde takken op elkaar gestapeld lagen. Ik wist niet wat ik zag toen mijn baasjes daar eentje uitzochten en daar dan ook nog geld voor gaven. Stel je voor zeg, op een doodgewone dag gewoon geld geven voor een tak die je eigenlijk zo uit een boom kan plukken ! Ik begrijp het soms echt allemaal niet hoor, maar later op die dag, toen we terug thuis waren, werd alles opeens weer heel duidelijk. Mijn baasjes staken die tak in een hele mooie nieuwe vaas, die ze ook daar hadden aangekocht en ze vulden ze volledig met water van de kraan. Eigenaardig hé !

Het was net of ze gingen binnenshuis een boom planten. Die grote tak met heel veel krullen, werd vlak voor het raam geplaatst en je gelooft het of niet, maar al die ‘gele’ dingen die ze gekocht hadden, werden stuk voor stuk opgehangen aan die tak die maar liefst 75 Eurocent had gekost ! Toen alles ophing, moet ik wel toegeven dat dit wel heel erg mooi was en net zoals bij de kerstboom, leg ik me nu lekker neer naast die supermooie versierde tak in onze kamer en zelfs wanneer ik buiten ben, kijk ik ernaar, recht door het raam en geniet met volle teugen hoe gezellig het mijn baasjes hierdoor alweer bij ons hebben gemaakt. Diezelfde avond vertelden mijn baasjes me dat het binnenkort alweer Pasen zou zijn en dat is hét feest van de lente, van nieuw leven, van blij zijn dat die vervelende winter voorbij is en dat vieren we samen met al die geelgekleurde eitjes die net alsof ze gedropt zijn door één of andere Paasklok, zo weelderig en frivool aan die ‘dure’ tak hangen te bengelen.
Beau pasen in Nederland 4
Pasen zullen wij hier in Nederland vieren, maar ik weet nu al zeker dat op die hoogdag onze televisie heel Belgisch en vooral Vlaams zal kleuren, want dan is de ‘Ronde van Vlaanderen’ alweer van de partij en zitten ze hier vast en zeker op hun paasbest voor de buis !  

Zalig Pasen lieve ATVN-ertjes en tot mijn volgend verhaaltje ! Doeeeiiii !

Beau pasen in Nederland 5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s