Cacher: Puppy af

Door Engel Geukens

Het is bijna zover. De maand april nadert. Een belangrijke maand. Ik wordt namelijk 1 jaar en dat is heel belangrijk.
Ik ben dan puppy af (hoewel ik de puppy-streken nog niet ben verleerd) en ik ga na een andere school. Net als bij kinderen. Die gaan ook na verloop van tijd naar een andere school. Ze noemen dat het voortgezet onderwijs. Nu dit is voor mij ook zo. Ik moet eerst een paar lessen volgen en een soort test doen, examen noemen ze dit geloof ik. Na de zomer kan ik dan naar de behendigheidscursus. Helemaal te gek. Is kijken hoe behendig mijn baasje is, haha!
Zou ik dan ook wat meer vrijheid krijgen als ik 1 jaar ben?. Lijkt me geweldig. Achter vogels aan, speuren naar eetbare zaken, graven in de tuin en mee met de fiets. Ik denk alleen dat ik wel thuis moet komen slapen. Maar goed dat moeten puberende kinderen ook!
Ik heb mijn verjaardagscadeau al gehad. Een echte dreamboy. Zo een met van die lekkere hoeken waar ik mijn dikke nieuwsgierige neus in kan steken.

Cacher puppy af 1

Het baasje is wel erg kwaad om mij geweest want toen Tieme, de kleinzoon van 2 jaar met mij speelde en de bal wilde afpakken beet ik hem spelenderwijs een beetje in zijn armpje. Natuurlijk was het niet echt bijten, maar ik wilde wel even duidelijk maken dat ik niet altijd met me laat sollen.
Ja, jullie hebben het goed gelezen. Mee met de fiets. Het baasje is al een paar dagen lopend met de fiets en mij aan het oefenen. Een klein blokje om om mij te laten wennen aan de fiets en aan het lopen naast die fiets. De trappers vind ik wel interessant, maar daar moet ik van afblijven.
Ik heb mijn neus maar niet tussen de spaken gestoken, want dat lijkt me niet zo verstandig. Wel moet ik gewoon volgen en naast blijven. Zal me dat ook fietsend lukken? Ik weet het niet, moet er wel weer veel voor doen. Zal het baasje eens vragen of er ook hondensnoepjes als beloning worden gegeven.
Afgelopen zondag ben ik op bezoek geweest bij mijn broertje. Wat hebben we een lol gehad. Eerst heel veel spelen in de grote tuin. Ik heb in lange tijd niet zo veel gerend en later hebben we ook nog een lange wandeling in het bos gemaakt waar we ook best vaak los mocht lopen. Het baasje en vrouwtje hielden alleen de tijd niet in de gaten en dat ging wel ten koste van mijn eten. Ik kreeg mijn eten toen we weer thuis waren om 9.00 uur ’s avonds en dat vond ik nou weer niet zo leuk.
Zien jullie het verschil op deze twee foto’s? De hondenlijn is het zelfde, maar de Airedales zijn anders. Voor en na het plukken. Het was weer zover. Ik moest voor de 2e keer geplukt worden. Op zich is dat nog niet zo erg, maar het vrouwtje herkende me niet meer en noemde mij een windhond. Dat vond ik niet leuk.
Cacher puppy af 3

Maar ja, je kunt niet altijd een favorietenrol hebben.

De volgende keer zal ik jullie in ieder geval iets vertellen over de nieuwe hondenschool waar ik naartoe ga.

De groetjes van Cacher

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s