Phaoon: De zwakke genen

Door Sonja de Cooker

Hallo hier ben ik weer.

Ik maak me op dit moment heel erg ongerust over het geestelijke welzijn van Mario en Sonja. Vandaag kregen Mario en Sonja visite van kennissen van heel lang geleden. Er werd koffie gedronken, en al gauw kwamen de verhalen. Zoals jullie weten ga ik dan dicht bij Sonja zitten om te luisteren, in de hoop dat de verhalen over mij zullen gaan. Maar nee, het ging nu over Mario en Sonja zelf. Ik zal het jullie in mijn eigen woorden vertellen, luister en huiver.

Phaoon de zwakke genen 1

Sonja vertelde heel trots dat zij vroeger twee nesten heeft geworpen, met in ieder nest één mensenpuppy! (zielig hè! Eén pup, niet zes of acht zoals bij ons normaal is maar één, wat moeten Mario en Sonja zwakke genen hebben!)

Phaoon de zwakke genen 2

Heel trots vertelde ze over hun ‘kinderen’. Kijk, en daar begint het vreemde, want het zijn helemaal geen kinderen, het zijn grote mensen. Beginnen jullie mijn ongerustheid een beetje te begrijpen? Mario jr is getrouwd met Fernanda, en Barbara is getrouwd met Rob. Mario en Fernanda, en Barbara en Rob hebben ook twee nesten geworpen. En zal ik je eens iets vertellen, zij hebben de zwakke genen van Mario en Sonja geërfd, en in ieder nest ook maar één pup gekregen! Zielig hè! Maar dat schijnen Mario en Sonja doodnormaal te vinden, zij noemen dat vol trots hun ‘kleinkinderen’, maar kijk nu zelf eens naar de foto, dat zijn toch ‘grote kinderen’ en geen ‘kleinkinderen’. Dus jullie merken wel dat het hier goed mis is. Nu heb ik het volgende bedacht, Sonja neemt ons regelmatig mee naar de dierenarts voor een ‘hondsdolheidprikje’ en dat terwijl wij absoluut niet ‘dol’ zijn.
Phaoon de zwakke genen 3Maar als ik het eens voor elkaar kon krijgen om Mario en Sonja naar een mensenarts te laten gaan om daar een ’mensdolheidprikje’ te gaan halen. Misschien zou het dan een stuk beter met hen gaan. Zoals jullie zien heb ik nog een lange weg te gaan, maar ik doe mijn best.  

Zo, dat was het weer.

Heel veel pootjes van een zeer verontruste Phaoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s