Schuif aan bij Babs en Borre: Kleine mensjes

Babs en Borre kopafbeeldingDoor Bonneke van der Bij en Sonja de Cooker

Lieve Babs,

Aan de overkant woont Joop. Joop is mijn boxervriendje. Ik heb je nog niet eerder over Joop verteld.
Er is iets extra leuks gebeurd wat ik je wil laten weten.
Wij komen elkaar geregeld tegen als onze baasjes met ons gaan wandelen. Joop en ik begroeten elkaar op de manier, die bij ons, Airedales, bekend is. Wij springen vrolijk tegen elkaar op en hebben zo samen veel plezier. De baas van Joop vindt het prachtig dat zijn hond zo hoog kan springen. Mijn baas is nog altijd bang dat het springen misschien vechten gaat worden.

Toen ik nog geen sneue reu was, zat die mogelijkheid er dik in, maar nu de èchte reuen geen partij meer voor mij zijn, haal ik voor hen mijn hondenschouders op en heb alleen nog maar lol met Joop.
Gisteren is het uitlaatrondje heel anders gelopen dan ik gewend ben.
De baas en ik kuieren op ons gemakje buiten. Natuurlijk ruik ik wel overal heel goed om vooral een nieuw geurtje niet te missen. Tijdens het snuffelen doe ik meestal mijn poot omhoog om eens een flinke plas te doen. Terwijl ik plas en moet wachten tot ik daarmee klaar ben, kan ik meteen even rondkijken om te zien of er iets is wat ik heel nodig aan jou moet vertellen.
Je begrijpt het al Babs. Ik zie de baas van Joop. Je weet nu wie dat is. Hij is niet alleen, maar wel zonder Joop. Joop’s baas is samen met het vrouwtje van Joop. Zij duwt iets. Ik kan nog niet zo goed zien wat dat precies is. Dat wil ik wel zo snel mogelijk weten en dus probeer ik mijn baas wat harder te laten lopen door maar eens flink aan de riem te gaan hangen. Nou Babs, dan ken jij mijn baasje nog niet. Trekken werkt averechts bij mijn baas, die geeft me toch een ruk aan die riem en zegt dat ik “naast” moet blijven. Dat doe ik direct. Doe ik dat niet, dan maakt de baas rechtsomkeert en gaan we terug naar huis. Dat wil ik niet. Ik wil zien wat het vrouwtje van Joop duwt.
Ik pas mijn snelheid aan aan die van de baas en iets later dan ik eigenlijk wil, zijn we bij de baasjes van Joop met: ja, wat is dat eigenlijk. Er komt een lekker luchtje uit dat duwding. Daaraan wil ik wel eens snuffelen. Dat mag Babs! In het duwding ligt een klein mensje en dat slaapt. Heel voorzichtig steek ik mijn kop in het duwding en ruik aan het mensje.

Babs en borre kleine mensjes 3

Zo iets heb ik nog niet eerder geroken. Ik voel dat ik dit mensje zachtjes moet begroeten. Ik geef het dus een heel klein likje.
“Dat is ons kleinste meisje,” zegt het vrouwtje van Joop.
“Wat fijn dat jij ons tegen komt tijdens onze boodschappenwandeling. Nu ken je haar ook, Borre.”
Het is dus een meisje Babs. Bij ons komen ook kleine mensen, maar niet in een duwding. Zij lopen zelf.
Van mijn vrouwtje heb ik gehoord dat zo’n duwding een kinderwagen is. Ik heb weer iets geleerd Babs. Heb jij wel eens een klein mensje in een kinderwagen gezien? Ik kan je vertellen dat ik zo,n klein mensje wel heel erg lief vind.

Dag Babs, tot een volgende keer.

Veel likjes van Borre

Lieve Borre,

Wat een schitterend verhaal vertel je daar. Kleine mensjes zijn het leukste wat er is, zeker voor ons Airedales. Ze ruiken zo heerlijk zoet. Als je dat ruikt, komt opeens dat diepe oergevoel naar boven, dit mensen pupje wil je koesteren en beschermen. Ik heb nog een foto van mijn bet-, bet-, bet- overgrootmoeder, die deed dat ook al.

Babs en borre kleine mensjes 4

Wat is er nu nog fijner dan zo’n klein mensen pupje likjes te geven? Er zijn ook mensen die vinden dat je als Airedale niet bij mensen pupjes mag komen, dat vinden ze niet hygiënisch. Maar wat is er nu zuiverder dan een Airedaletong? Kun jij iets bedenken Borre? En ….er is voor een mensen pup niets fijner dan op te groeien met een Airedale als trouwe vriend.  

Babs en borre kleine mensjes 5

Vroeger, toen hier in huis nog mensen pups waren, ging ik stiekem, als het vrouwtje niet keek, in de wandelwagen van de mensen pup zitten. Dat zat lekker joh! Dan zou je zo de hele dag wal rondgereden willen worden. Mijn vrouwtje moest wel altijd grinniken als ze mij zag zitten, maar duwen was er niet bij .

Babs en borre kleine mensjes 6

Soms droom ik wel eens, jij en ik samen op een mensenpup passen, zie je het al voor je?

Heel veel likjes, Babs

Lieve Babs,

Jij hebt mij met jouw droom aan het denken gezet. Samen oppassen op een klein mensje. Jij noemt dat een “mens pup.”
Ik vind dat zo’n leuk woord dat ik dat ook ga gebruiken. En… het geeft voor ons heel goed aan hoe wij, Airedales, dat voelen.
Oppassen op een mensen pupje, dat moet toch kunnen. Alle baasjes van onze vriendjes en vriendinnetjes weten al heel goed wie wij zijn en hoe wij problemen bij de “poot” nemen om op te lossen. Dus! Babs en Borre als oppas-Airedales moet voor al die baasjes nu net dàt zijn waar ze al jaren op zitten te wachten.
Aan wie kun je je mensen pup nu beter toevertrouwen dan aan Babs en Borre. Wij zorgen er samen voor dat hun pupje veilig is en blijft. Wij zijn keien in het wegjagen van iedereen die wij niet kennen of waarvan wij denken dat die niet geschikt is om ook maar één blik op de mensen pup te werpen. Wie dat toch meent te moeten doen, krijgt met Babs en Borre te maken.
Babs en borre kleine mensjes 7
Wat vind jij ervan om dat samen eens te proberen. Hier bij mij in de buurt wonen mensen, die het een goed plan vinden en staan te popelen om van onze diensten gebruik te maken.
Hoe is dat bij jou? Denk er maar eens over na. Wie weet zijn er bij jou ook mensen, die met smart naar ons uitkijken om in geval van plotselinge nood hun mensen pup bij ons achter te laten. Samen kunnen wij dat varkentje wel wassen. Om maar eens een mensen uitdrukking te gebruiken.

Babs en borre kleine mensjes 8Ik ben benieuwd Babs. Ik hoor graag van je of we kunnen beginnen met: “Babs en Borre; de oplossing voor kortstondig onderdak van uw mensenpupje.”

Heel veel likjes van Borre

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s