Delphobe: De Familiedag

110805_delphobe_familiedag_01
Door Sonja de Cooker

Nu heb ik jullie toch veel te vertellen joh! Zondag was het ATVN-Familiedag, dat was ‘vet cool’!

(Leuke uitdrukking hè, heb ik geleerd van de kleinkinderen van Mario en Sonja). Het begon al ’s morgens heel vroeg, we hadden meteen in de gaten dat er iets stond te gebeuren. Mario en Sonja waren heel druk in de weer met heel veel kannen koffie te zetten. En gisteren was Sonja de hele dag al bezig geweest met de auto inruimen.Tja, dan weten wij hondjes het al, we gaan naar een activiteit van  het ATVN. Wat zat de auto vol zeg, er was bijna geen plaats voor ons hondjes. Maar met een beetje passen en meten konden we er toch in en konden we gaan rijden richting Oploo.

Na ruim een uur rijden kwamen we op het terrein van K.T. Buitengewoon in Oploo aan. Daar zag ik al een paar vriendjes van ons lopen. Ik kon me echt niet meer inhouden, en sprong  per ongeluk op het knopje om het autoraam te openen. Het raam ging open, en Nephele en ik sprongen uit de rijdende auto. Dat ging maar net goed, want Nephele verloor haar evenwicht, en de auto reed nog. Mario en Sonja schrokken zich een hoedje, en zeiden tegen elkaar: “voortaan gaan de ramen op slot, die apenkont (dat ben ik) is gewoon veel te slim, die kan werkelijk alles openmaken”.

110805_delphobe_familiedag_02Wat was dat een leuke dag, er waren super veel vriendjes, en natuurlijk ook heel veel mensen. We hebben hele leuke spelletjes gedaan, we moesten over hekken springen, over een wip gaan, en door een tunnel, en oh ja, ook nog langs een heleboel paaltjes lopen, maar daar werd je helemaal duizelig van als je er alleen al naar keek.Aan het eind was een hele lange slurf, daar moest je doorheen kruipen, griezelig hoor!

110805_delphobe_familiedag_03

Op een gegeven moment hadden Mario en Sonja het zo druk, dat ze even hun handen vrij moesten hebben; ze hebben ons daarom een tijdje in een kennel die daar op het terrein stond gestopt. Maar zoals jullie weten laat ik me niet opsluiten. Dus opeens ziet Mario mij naar zich toekomen. Hij was helemaal verbaasd hoe ik uit die kennel gekomen was, en ging eens kijken. En wat zag hij? Ik had op de een of andere manier kans gezien om de hele deur uit de kennel te wippen, goed van mij hè!

Toen de BBQ aanging kregen wij hondjes een heerlijke kluif, en na een tijdje nog een. Tegen vijf uur gingen alle mensen en al mijn vriendjes weer naar huis.

Nadat alles opgeruimd was op het terrein gingen wij ook naar huis. Ik weet nog dat ik in de auto gesprongen ben, maar daarna weet ik helemaal niets meer, totdat de auto stopte, en wij weer thuis waren. Wat een fijne dag was dat!

Tot de volgende keer.


Heel veel pootjes, Delphobe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s