Delphobe: Dharlah en de pad

121002_dharlah_pad_02
Door Sonja de Cooker

Nu heeft mijn zusje toch iets uitgehaald, dat moet ik jullie echt vertellen.

120731_delphobe_01

Gisterenavond zaten we buiten een beetje uit te puffen van de warmte. Dharlah stond bij de bijkeuken deur heel raar te doen. Sonja ging eens een kijkje nemen waarom ze er zo raar bijstond. Eerst dacht ze dat Dharlah op een pad stond te loeren, maar er was geen pad te bekennen. Maar misschien had ze de pad wel even in de bek genomen, dat gebeurt wel meer, en dan scheidt de pad een vervelende stof af.  Even later werd Dharlah ziek. Sonja gaf haar een pilletje tegen de misselijkheid, maar ze bleef heel zielig doen. Toen we naar bed moesten was Dharlah nog steeds niet lekker, Sonja vond het niet leuk om haar in de keuken te moeten doen, maar de slaapkamer was ook geen optie, dan zou niemand een oog dicht doen. Na een korte nacht, voor iedereen, moest Sonja een heleboel rommel opruimen van Dharlah, en gaf haar weer een pilletje tegen de misselijkheid (Dharlah had niet gespuugd, maar was duidelijk misselijk en wilde niets eten). Sonja zei tegen Mario:” als ze vanmiddag niet opknapt, ga ik met haar naar de dierenarts. Sonja nam Dharlah toch samen met ons mee naar het Kanaal, maar ze wou eigenlijk niet lopen, bleef steeds stilstaan en keek heel zielig.

Sonja wilde zich net omdraaien om maar weer terug te gaan naar de auto, toen Dharlah opeens ging kokhalzen en overgeven. En wat denk je dat uit haar maag kwam?  Een pad, helemaal heel, maar verkleurd tot turquoise van haar maagzuur! Ze slaakte een diepe zucht, kwam naar Sonja toe om een koekje te vragen en was weer helemaal het ventje (voor haar natuurlijk het meisje). Ze huppelde vrolijk op de dijk en had nergens meer last van. Hierin schuilt een goede les voor ons allemaal:” padden zijn niet om op te eten”. Maar dat wisten jullie natuurlijk al lang!

Zo, dat was het weer.

Heel veel pootjes, Delphobe

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s