Delphobe: Dieren in de tuin

120701_delphobe_01
Door Sonja de Cooker

Het is weer voorjaar! Wat een mooi jaargetijde, er is zoveel te zien en te doen in de tuin, dat ik bijna aan niets anders toekom.

120701_delphobe_02

De hele dag lig ik te waken over alles wat er in onze tuin gebeurt. Allereerst komt er een paar keer per dag een gaai om de pinda’s uit de voederbuis van de meesjes te halen, op het terras, zomaar boven ons hoofd. Hij trekt zich niets van ons aan! Dan komen ‘Plok’ de houtduif en de kraai vaak samen om ook van de lekkere pinda’s te snoepen. Als kemphanen staan ze dan tegenover elkaar om de nootjes vooral niet met elkaar te hoeven delen.

120701_delphobe_03

De merel heeft haar nest weer in onze druif gemaakt. En in onze vijver is het een drukte van jewelste. De kikkers tuimelen over elkaar heen om de lekkerste vliegjes te vangen. Uren kan ik daar naar kijken, soms, heel soms, als Sonja niet kijkt, probeer ik ze wel eens te pakken, maar dat mag ze natuurlijk niet zien, anders krijg ik op mijn kop. 

120701_delphobe_04En dan als laatste, loopt er ook nog een hele grote witgevlekte kat bij ons in de tuin, als we die zien gaan bij ons alle remmen los, we blaffen onze kelen schor en proberen over het hek te klimmen om de kat te pakken. Dat kan Sonja niet waarderen, en krijgen dus weer op onze kop. Dat laatste snap ik niet, ze moet juist trots op ons zijn, in plaats van boos, het is toch heel heldhaftig van ons dat we de vijand uit de tuin jagen!

Zo, dat was het weer.


Heel veel pootjes van Delphobe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s