Delphobe en de herdershonden

delphobe-2
Door Sonja de Cooker

Vandaag zijn we met Mario naar het kanaal geweest. Sonja’s vriendin Miet was er en als zij er is gaan die twee altijd poetsen. Bij het kanaal aangekomen stormden wij als altijd met veel lawaai uit de auto.
Maar toen we eenmaal buiten stonden schrokken we ons een hoedje, er kwamen twee herdershonden op ons af. Een van de honden gooide Phaoon op haar rug en ging heel dreigend boven haar staan met al z’n tanden bloot.
delphobe-1
De rest van ons rende angstig weg, ik verstopte mij tussen de bloemen. Mario had in de tussentijd de ene herdershond van Phaoon afgehaald en met heel hard roepen de herdershonden een beetje op afstand gekregen. Hij riep ons terug, maar iedere keer als we bij Mario in de buurt kwamen, kwamen ook die honden weer op ons af.

Toen Mario een beetje radeloos op en neer gelopen had, en niet meer wist wat hij er verder mee kon doen, heeft hij Sonja gebeld, en tegen haar gezegd dat ze naar het kanaal moest komen met zijn auto. Zo gezegd zo gedaan. Toen Sonja bij het kanaal aankwam, is ze gelijk achter de herdershonden aangegaan om ze weg te jagen, daarna heeft ze haar eigen auto gepakt en die een heel eind verder neergezet, zodat Mario met ons daar naar toe kon gaan om ons snel in de auto te zetten. De herdershonden stonden op een afstand te kijken. Sonja is met ons naar huis gereden, Mario is terug naar zijn auto gelopen, maar nu wij er niet meer bij waren vonden de herdershonden hem niet interessant meer en kon hij ook gewoon wegrijden. Het was wel een heel naar avontuur dat gelukkig goed afgelopen is.

Heel veel pootjes van Delphobe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s