Delphobe: kijkt uit naar de lente…

120403_delphobe_01
Door Sonja de Cooker

Helemaal hoteldebotel ben ik, het is lente, en hoe! Iedere dag gaan we heerlijk in het bos of langs het kanaal wandelen, en als we dan thuiskomen, lekker naar buiten op het terras in het zonnetje liggen genieten. Wat is de wereld toch mooi.

En weet je wat ook leuk is als je op het terras ligt te dromen? Nee? Dan ga ik het vertellen. Mario heeft een vogelvoederhuisje in de tuin staan, daar strooit hij een paar keer per dag vogelzaad in. De hele dag vliegen de vogels af en aan, dat vinden wij hondjes heel leuk om naar te kijken. Alleen de tortelduiven, die moeten wij niet. Die komen aanvliegen met heel veel lawaai, en dat in onze tuin, dat pikken we echt niet, kom nu, het is wel onze tuin! Dus als de tortels aan komen vliegen, landen ze eerst in de vijgenboom om te kijken of de kust veilig is. Wij  doen dan net of we slapen, maar houden één oog open om de tortels in de gaten te houden. En als ze dan denken: “het is veilig”, landen ze op het voederhuisje, en dan kunnen wij ons niet langer inhouden en rennen naar het voederhuisje om ze weg te jagen.  Alleen die hekken hè, daar kunnen we niet doorheen. Dat weten de tortels ook, dus vliegen ze heel rustig terug naar de vijgenboom om daar hun kans weer af te wachten.

Dat spelletje kan soms heel lang doorgaan, totdat Sonja zegt:

zo meisjes, nu is het genoeg geweest, laat die tortels maar eens lekker eten, naar binnen met jullie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s