Delphobe: Tuindieren in de lente

Hallo, hier ben ik weer. Ik heb het op dit moment zo druk dat ik bijna geen tijd heb om jullie mijn verhaaltje te vertellen. Er gebeurt zo ontzettend veel in onze tuin, zodat ik bijna de hele dag als wij niet met Mario en Sonja aan het wandelen zijn bezig ben om alles in de gaten te houden.
delphobe_110530_01

Op de eerste plaats hebben we op het terras in onze druif een merelnest. Wat kunnen die kleintjes een lawaai maken als ze honger hebben. Papa en mama merel vliegen af en aan. De meesjes die ook op ons terras geboren zijn, zijn vandaag uitgevlogen. Dat is heel schattig om te zien, ze wapperen heel erg met hun vleugeltjes, maar kunnen bijna nog niet vliegen.

delphobe_110530_03

Dan heb je de kikkers en padden, daar hebben we er een heleboel van bij de vijver, ze zijn de hele dag aan het kwaken, en springen regelmatig in en uit de vijver om vliegjes te vangen. Zelf vind ik het leuk als er een kikker of pad op ons terras hupt om hem een zetje met mijn neus te geven, zodat hij harder vooruit gaat. Maar van Sonja mag dat niet, omdat de kikkers en padden dan bang worden. Maar jullie begrijpen toch wel dat als Sonja even niet oplet, en ik een pad of kikker zie, ik er meteen naartoe ga en hem dan heel gauw een zetje geef, dat is leuk joh!

delphobe_110530_04

En dan hebben we ook nog de egeltjes, dat is helemaal spannend. Die heb ik ook een keer met mijn neus een zetje gegeven, maar dat doe ik echt nooit meer, wat deed dat pijn zeg! Dus als ik nu een egeltje in onze tuin zie ga ik heel hard blaffen.

delphobe_110530_06

En als laatste, maakt op dit moment een postduif avances met een Turkse Tortel boven op onze pergola.

Mevrouw Tortel lijkt gecharmeerd te zijn en op zijn avances in te gaan, opeens komt mijnheer Tortel onder boos gekoer op hen af en dwingt mevrouw Tortel om mee te gaan. De postduif blijft gedesillusioneerd achter. Na een tijdje vliegt ook hij weg.

Jullie zien wel hoe druk ik het heb, om dit allemaal in de gaten te kunnen houden. Er moet er toch één zijn die de regie in de pootjes blijft houden.

Oh ja, jullie komen toch ook allemaal de 19de hè, op onze Familiedag, ik ben er, mijn zusjes zijn er, en ik heb gehoord dat Babs er ook is. Dat lijkt me leuk om eens kennis met haar te maken. Ik heb zo’n bewondering voor haar, wat geeft die meid goede adviezen zeg!!!! (Mario en Sonja vinden die adviezen minder, maar ja,dat zijn mensen…)

Heel veel pootjes, Delphobe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s