En toen kwam Kay: Ameland

110805_kay_02
Door Ali Pelle

We gingen een weekend naar Ameland samen met onze dochter en schoonzoon en hun twee honden. Het was onze bedoeling om Kay en Roos mee te nemen, maar jammer voor Roos, dat ze loops was. We hebben toen besloten om Bruce mee te nemen, dat was ook gemakkelijker voor de oppas van de andere 5 Airedale’s die thuis moesten blijven.

We vertrokken om 10 uur ’s morgens,want we wilden de boot van 12.30 uur halen.

We waren op tijd in Holwerd, maar we hadden niet vooraf besproken voor de overtocht met de auto en de pont zat vol. We moesten wachten tot 14.30 uur voordat we konden overvaren. Onze honden waren erg lief en geduldig, ondanks dat ze zolang wachten moesten. Op de boot vonden ze het eerst erg vreemd, maar ze waren gauw gewend en gingen rustig onder de tafel liggen.

We kwamen eindelijk om 15.30 uur bij ons huisje aan, dat we gehuurd hadden.

Snel hadden wij onze bagage naar binnen gebracht en daarna gingen we met z’n allen (vier mensen en vier honden) naar het strand. Vooral Kay was helemaal enthousiast; voor hem was het de eerste keer, dat hij op het strand kwam. Hij wilde ook meteen uit de zee drinken, maar dat had hij snel afgeleerd, hij vond het niet lekker. Nadat de honden uitgeraasd waren gingen we terug naar ons huisje en hebben we met z’n allen gegeten. De honden waren uitgeteld van de reis en de wandeling, we hadden er geen kind meer aan.

110805_kay_01

De volgende dag gingen de honden samen met de mannen een lange strandwandeling maken.

Ze kwamen tegen het middaguur terug. Alle honden gingen slapen en nadat we wat gegeten hadden, gingen we zonder honden een eind fietsen op het eiland.

De volgende dag was het voor de honden al weer vroeg feest, want ze mochten weer mee naar het strand. Bij het huisje was een prachtig terras met een groot grasveld, hier konden de honden heerlijk uitrusten en natuurlijk ook wijzelf.

’s Maandag gingen we weer terug naar huis. De terugreis ging vlotter dan de heenreis. Bruce en Kay waren allebei helemaal gelukkig, dat ze weer thuis waren bij onze andere Airedales.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s