King: Mijn vakantie

Door Mathilde Vuijst

king vakantie 3

Zoals beloofd zou ik jullie vertellen over mijn vakantie.

Aan het begin vond ik het heel spannend. De dagen ervoor snapte ik er helemaal niks meer van. In huis waren ze druk met alles opruimen en maar heen en weer lopen en spullen oppakken en weer in tassen doen. Ik werd daar zo onrustig van dat ik steeds achter ze aan bleef lopen. En ik dacht: ik ga geen seconde van mijn baasjes weg, dan vergeten ze mij niet. Maar ja, dat vond Mathilde weer niet grappig, want soms kon ze geen stap opzij zetten zonder over mij te struikelen. Ik snapte er niks meer van: wat gaat er gebeuren??

Maar goed, eindelijk was dan het moment. ’s Avonds om 23.00 uur na het uitlaten hoefde ik niet in de bench om te slapen maar gingen we in de auto om te slapen. Ook de kinderen gingen lekker slapen en ik dus ook. En toen we de volgende ochtend wakker werden waren we bijna in Oostenrijk.  Dat ziet er allemaal anders uit. Ander huis, andere omgeving, dus daar moest ik wel even aan wennen.

En ja dan ga ik gras eten, ze noemden me soms een koe. Nou dat ben ik niet.
king vakantie 1
De eerste dagen als ze allemaal naar de eetzaal gingen om te ontbijten bleef ik boven, maar dat vond ik best eng. Was bang dat ze me alleen zouden laten, terwijl ik wel weet dat ze dat nooit zullen doen.

Ik heb alles bij elkaar gejankt als zij aan het eten waren. Dus na een paar dagen mocht ik toch mee  naar beneden en ben ik heel stil onder de tafel gaan liggen. Als ik het maar lang genoeg vol hield met mijn gejank werd ik dus toch beloond! Ze hoorden me niet hoor als ik onder de tafel lag, want ik wist dat als ik me niet zou gedragen, ik gewoon naar de kamer moest.

Ik mocht overal mee naar toe. Ook ’s avonds mocht ik altijd mee naar de restaurants. Er was één restaurant waar we heel veel kwamen en daar zeiden ze al dat ik hun huishond was!

Verder heb ik heerlijk gewandeld in de bergen. Omhoog en naar beneden, dat maakte mij  niet uit. Ik ben in de kabelbaan geweest omhoog! Daar word je tenminste niet moe van! Er was een berg waar heel veel kinderen en honden waren dus dat vond ik wel weer gezellig. Dat was een berg met heel veel speeltuinen. Ik heb veel geleerd hoor, want ik wist als Andre of Mathilde nee zeiden als ik wilde spelen, dan mocht het ook echt niet.
king vakantie 2
En overal  in de bergen waren bakken water met een pomp eraan. Ik begon het geluid al te herkennen, zodra ik dat hoorde wilde ik er op af en kon ik daar heerlijk van drinken. Niet uit de bak maar het stromende water. Dat is veel lekkerder. Zie ook mijn foto.


Wat er ook in de bergen waren zijn hele grote beesten, veel groter dan ik, ze hadden geen riem om de nek maar een bel. En mijn baasjes noemden het koeien! Daar moesten we tussendoor lopen. En één koe ging met zijn kop naar beneden en ging heel hard blazen. Dat vond ik echt heel eng! 

king vakantie 4De tweede week had ik naast ons een vriend. Ze noemen mij soms een grote hond, nou ik was echt klein en kon bijna onder mijn vriend doorlopen, maar ik kon er wel leuk mee spelen, met Mack. Mack is een Leonberger. Vond het heel gezellig om daar mee te ravotten en dat ging ook heel goed, al moest ik er wel aan wennen dat er een hond achter mij aankwam, want meestal ben ik degene die er achteraan gaat.

Na twee weken gingen ze alles weer inpakken en gingen we een hele dag in de auto, maar ik was heel rustig en ze waren heel trots op mij dat ik me zo goed gedragen heb!

En nu ben ik terug in Nederland. Heel blij om weer in ons eigen huis te zijn met al mijn eigen speelgoed. We hadden wel iets mee maar natuurlijk niet alles. En mijn eigen vriendjes weer in de buurt. Daar ben ik heel blij mee, maar waar ik van baal is al die regen hier in Nederland. BAH BAH BAH! Maar ik ben vast niet de enige!

Een poot en lik van King

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s