King: Zo daar ben ik weer

king_december_02
Door Mathilde Vuijst

 

De vorige maand was het me niet gelukt maar nu ben ik er weer helemaal hoor.
Nou wat er toch de afgelopen weken aan de hand is ik weet het niet maar er gebeurt van alles!
Het begon een paar weken geleden, de kinderen kwamen met allemaal versieringen thuis. Het huis werd versierd. Ik dacht nog is er nu al weer een jarig, maar het was anders en het gekke was als ik mee ging naar de stad, dan zag ik daar dezelfde slingers. Ik keek mijn ogen uit. Ik ken mijn mensen om me heen goed maar ineens zie je een man met een rode jurk aan en een lange baard. Ook waren er donkere mensen bij. Iedereen enthousiast als ze die mensen zagen. Vol verbazing heb ik naar iedereen gekeken maar natuurlijk spring ik ook vrolijk mee en ze kregen allemaal lekkers en dat leek mij ook wel wat, maar ik kreeg speciale honden pepernoten. Ze lijken net als op die pepernoten die de kinderen kregen, maar Mathilde zegt dat die speciale beter voor me zijn en als zij dat zegt dan geloof ik dat natuurlijk gelijk!
En toen op een avond een hard gebonk op de ramen en de voordeur gaat open en daar staan 2 grote zakken, met allemaal cadeautjes. Er zat zelfs voor mij wat bij. Ik kreeg een Jolly egg. En dat is toch leuk!!
Het is een heel groot ei, maar hij is glad en daardoor lukt het niet om het in mijn bek te houden. En daar is die ook heel groot voor! Dus ik geef een duw er tegen aan met mijn poot of snuit en dan rolt die weg en ik er weer achteraan. Maar omdat het een ei is rolt die alle kanten op en niet zo recht als een bal. Het is echt een heel gaaf ding! Ben er zo blij mee. Na dat feest werd alles weer opgeruimd en een paar dagen later werden er weer andere slingers opgehangen. Nu met grote beesten er op. Mathilde vertelde mij dat het dino’s zijn. Nou, die wil ik niet tegenkomen op straat hoor wat zijn ze groot, maar gelukkig vertelde Thijs mij dat dino’s niet meer leven. Dus dat scheelt.
We hadden een echt dinofeest want Thijs werd 6 jaar. Eerst een dag voor familie en vrienden en een paar dagen later kwamen er allemaal kindjes van school verkleed als dino en was het weer feest.

king_december_01

Tussen alle feesten door wandel ik veel in het bos en dan maak ik er zelf een feestje van want ik speel daar vaak met ander honden vriendjes en vriendinnetjes en als die er niet zijn zoek ik stokken en neem die mee zodat ik er thuis mee kan spelen. Het zijn soms kleine stokken maar vaak grote. GEWELDIG!!
Maar nog even terug naar de feesten in huis; nu dat weer opgeruimd wordt komen er weer andere versieringen aan. Een boom in huis. Nou het is toch werkelijk te gek. Loop ik altijd naar het bos om bij de boom te mogen plassen gaan ze ineens een boom in huis zetten, maar ja daar mag ik weer niet tegen plassen. En versieringen en feest kleren. Weer een feest. Ze hebben me nu uitgelegd dat dat kerst heet. En dan daarna nog een feest dat is oud en nieuw.
Echt ik ben nu bijna een jaar, maar dit is toch een geweldige maand zeg. Ze blijven feestvieren. Ik ben zo benieuwd wat ze doen met mijn verjaardag, want zo is me verteld dat als het vuurwerk er is dan wordt ik 1!
En als ik al deze feesten zo mee maak ben ik benieuwd naar mijn verjaardag!
Dat is 1 januari net als mijn broertjes en zusjes natuurlijk.
De volgende nieuwsbrief zal ik jullie vertellen hoe mijn verjaardag was!

Voor iedereen nu hele goede kerstdagen, een goed oud en nieuw.
En voor mijn broertjes en zusjes alvast gefeliciteerd met jullie eerste verjaardag.

Een poot en lik van KING

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s