King’s bontjas

king-bontjas
Door Mathide Vuijst

Zo de maand is weer omgevlogen en ik mag weer een stukje schrijven.
Begin van de week hoorde ik mijn baasjes tegen elkaar zeggen dat ze geen idee hadden wat er in de nieuwsbrief moest komen, want zulke gekke dingen had ik niet gedaan. Nou daar moest dan maar verandering in komen.

king vakantie 1Afgelopen week ben ik gezellig met André mee geweest. Hij ging in de auto en ik mocht ook mee. Het gebeurt bijna nooit dat ik met mijn baasje alleen mee mag. Dat wordt genieten zeg, want baasje gaat altijd met mij stoeien en waarschijnlijk gaan we dat weer doen. We hebben inderdaad wel gestoeid, maar toch iets anders dan waar ik op gehoopt had. Nadat we 2 uur in de auto hadden gezeten kwam ik weer bij mijn geboortehuis, jawel bij de familie Bouma! Dat vond ik ook wel leuk, want dan kon ik lekker met mijn broertje spelen en mijn ooms en tantes. Helaas was dat te mooi om waar te zijn, het zat iets anders in elkaar. Ze namen me mee in een hok met een tafel en ik moest op die tafel en dat is wel gek. Als ik thuis in de buurt van de tafel kom roepen ze al foei en hier moest ik er bovenop. Nou dan doen we dat maar, weet ik veel. Ik had al snel door dat hier iets niet klopte, mevrouw Bouma heeft normaal veel nettere kleren aan. Ik moest op die tafel liggen en toen pakte ze een soort kam en ging ze aan mijn haren trekken. Dat doe je toch niet, ik ben wel een Airedale hoor. Dat ongewenste gedrag van mevrouw Bouma bleef maar doorgaan en André zei er helemaal niets van, sterker nog hij vond dat ik braaf was, nou dat zullen we dan nog wel zien. André was heel gemeen, want hij hield mijn poten vast, zodat ik niets kon doen, nou daar wist ik wel wat op. En ja hoor op een gegeven moment hield André mijn poten iets minder stevig vast en toen greep ik mijn kans, ik ging gelijk staan. Dat vonden ze helemaal niet leuk, maar ik vond dat getrek niet leuk. Toen ze bij mijn billen kwamen was de maat vol.
Ik bleef net zo lang spartelen totdat ik stond, zijn ze nou helemaal gek geworden. Nou daar hadden ze ook een oplossing voor want nu werden de hulptroepen ingeschakeld. Met z’n drieën hielden ze mij vast, André, meneer Bouma en Jenne. Mevrouw Bouma ging toen de haren uit mijn billen trekken. Ze zaten toen erg op mij te mopperen, nou als er één reden had tot mopperen, dan was ik dat wel. Ik was blij toen ze helemaal klaar waren. Ik kon toen weer terug in de auto en … slapen, want dat stoeien dat hebben we dan wel gedaan, maar niet op de manier zoals ik dat in gedachten had.

Een poot en lik van King

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s