Pupverhalen van King

Daar ben ik weer, de maand vliegt om en schrijf dus weer een stukje…wat een maand zeg.

Door Mathilde Vuijst

Het begon aan het begin van de maand. Tjonge wat een drukte in huis eerst al mijn vrouwtje die druk in de weer was, opruimen, schoonmaken en druk in de keuken. Het rook wel erg lekker hoor! Ik vroeg me al af waar is het allemaal goed voor was en toen ineens kwamen er nog van die gekleurde dingen door het huis te hangen. De vlag ging uit en ik werd er wat onrustig van. Waar is dit voor? En er kwamen heel veel mensen langs met allemaal grote dingen in hun handen waar erg leuk papier om heen zat. En Thyrsa had een kroontje op en langzaam aan werd het me duidelijk, zij was jarig. Dus zo ziet een kinderverjaardag er uit! Oh ik kijk er nu al naar uit als ik zelf jarig ben, want dat is allemaal wel heel gezellig hoor!

Maar ik zag ook wel dat Mathilde er erg druk mee bezig was, dus in de week erna besloot ik haar goed te helpen, want ze zijn altijd zo lief voor mij dus laat ik eens iets terug doen.

De was hing lekker buiten aan de droogmolen en het was wel droog. Ik ben er onder gaan staan en ben elke keer omhoog gesprongen en zo alle was eraf gehaald. Zo lag alles mooi in de tuin en hoefde mijn baasje het alleen nog maar te pakken! Maar in plaats dat ze heel blij was werd ze een beetje boos. Ze had hele verhalen dat het niet mocht en dat ze alles weer opnieuw kon wassen. Nou toch raar ik bedoelde het zo goed, maar de witte was, was ineens niet wit meer!  Nu maar bedenken hoe ik de volgende keer kan helpen zonder dat het weer vies wordt.

En dan vorige zondag natuurlijk 20 juni. Vaderdag en de familiedag van de vereniging.

Met heel veel broertjes en zusjes gespeeld in de grote ren. Daarna lekker gewandeld en toen weer even spelen om daarna heerlijk even geslapen in de bench!

Er was ook een hele leuke clown die heel veel lol had met de kinderen. En er waren honden die enorm goed konden dansen. Ook ik heb het nog even geprobeerd met Mathilde en de oefening waarbij ik tussen de benen moest staan, ging heel goed en daarna vond ik het wel goed. Het was veel te gezellig  en dan wil ik spelen en niet goed moeten luisteren over hoe ze met mij gaan dansen. Kom op zeg dat is niet voor mij, laat mij maar lekker stoeien en ravotten!

Na de BBQ kregen alle vaders nog wat mee en de kinderen kregen ook een cadeautje en een zak snoep en natuurlijk kreeg ik van Sonja ook weer wat lekkers. Het is altijd zo leuk de wandelingen van de vereniging en deze familiedag en we worden altijd zo verwend. Ik kijk nu al uit naar de volgende keer!

Afgelopen donderdag is Mitch bij ons gekomen. Dat is de hond van opa en oma. En Mitch is heel lief en bijna jarig. Hij wordt volgende week 11 jaar. En Mitch komt 3,5 week bij mij logeren, dus de volgende keer zal ik daar meer over vertellen!

Voor iedereen nu een lik van KING

En voor iedereen die binnenkort al weg gaat een hele fijne vakantie.


Lieve allemaal

Door Mathilde Vuijst

Alweer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief en dus mag ik weer wat vertellen wat ik allemaal beleef.

Nou ik beleef van alles hoor. Al mijn honden vriendjes en vriendinnetjes in de straat begin ik steeds meer te herkennen maar ook de baasjes die er bij horen. Dus als ik iemand zie lopen weet ik al dat ik daar enthousiast heen moet! Gelukkig mag ik vaak even spelen en dat is echt heel leuk.

In het park loop ik lekker los en ook in het bos. Heerlijk is dat. We gaan ook wel eens naar een ander bos, maar dat vind ik toch wel heel spannend. Dan blijf ik echt veel dichter bij mijn baasjes.

Elke dinsdagavond mag ik naar puppycursus. En vorige week gingen we daar verstoppertje spelen. Dat vond ik echt heel leuk en ik vond Mathilde ook steeds heel snel, dus elke keer kreeg ik daar een heerlijke beloning voor.

Waar ik thuis graag mee speel is de KONG. Heerlijk wat brokjes erin en dan doet Mathilde wat kaas erop en dan heel even in de magnetron. Ik vind het fantastisch en ben er echt wel even mee bezig voor ik die leeg heb dus ik krijg dat ook wel als ze een keer weg moeten. Nou tegen de tijd dat het leeg is ben ik moe, val in slaap en is de tijd zo weer om.

Als jullie ook zo’n Kong hebben: ik heb gehoord dat er heel veel recepten voor op internet staan ook voor als het heel warm is. Dan kan het ook in de vriezer. Moet je maar eens op internet kijken of vragen of je baasje dat wil doen.

En dan moet ik jullie nog iets vertellen. Ik ben voor het eerst getrimd!

Eerst mocht ik nog heel even spelen een ander hondje en toen werd ik door mevrouw Bouma onder handen genomen.

En het ging heel goed. De eerste keer moest mijn kop nog niet omdat mijn oren nog geplakt moesten worden, maar de rest van mijn lijf wel. En 2 weken later ben ik weer terug gegaan en zijn mijn oren losgemaakt en is mijn kop geplukt!

En mooi dat ik nu ben!!!!

Eerst had ik het wel heel koud hoor toen ik geplukt was, en ik bleef echt in de deuropening staan en dan keek ik Mathilde aan met mijn vragende blik of zij het lekker vond. Zij doet lekker een jas aan en ik ben kaal en hartstikke koud. Gekke mensen hoor, maar gelukkig groeide het al snel weer en was ik er snel aan gewend en wandel ik nu weer heel veel buiten.

En iedereen die mij ziet, vind mij zo mooi! En bij de puppycursus vroegen ze: Waar is King geplukt? Want je kan zien dat het een hele goede is!!!

Dus groot applaus voor Bouma!

Verder heb ik dit keer geen hele gekke dingen gedaan en groei, eet, speel en slaap ik lekker verder. Ik hoop wel dat het weer mooi warm wordt. Afgelopen weekeind was het ook zo lekker en we wonen aan het water en de kinderen mochten daar met de kano in en lekker zwemmen en ik wil zo graag mee, maar dat mocht nu nog niet. Dus ik hoop dat het snel weer mooi weer wordt en blijft en dan mag het vast wel.

Dan zal ik zorgen dat ze een foto van me maken en laat ik die in de nieuwsbrief zetten!

Voor nu zijn jullie weer op de hoogte!

Dikke knuffel en pootje van King

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s