Beau: De mooiste tijd van het jaar!

Een nieuw waargebeurd verhaal van Beau uit België, door Marc Weyts

Hallo lieve ATVN-ertjes,

We zitten alweer in de laatste maand van het jaar, wanneer ik één van mijn baasjes dit nieuwe verhaaltje van mij op de computer laat uittikken. Deze maal was er haast bij zeg ! Ik moest van tante Sonja mijn verhaaltje heel wat vroeger schrijven dan anders en dus moest ik ook veel vroeger al mijn speeltjes laten liggen opdat dit alweer fantastisch waargebeurd verhaaltje van me, op tijd in de nieuwsbrief zou verschijnen. Wat zijn die grote mensen toch altijd drukdoende zeg ! Net nu ik een nieuwe manier had uitgevonden om nog een extra snoepje te kunnen bemachtigen, moet dit verhaaltje nu van tante Sonja voorrang krijgen. Nou, ze is bedankt hoor ! 😉

Beau mooiste tijd van het jaar 1

Hopelijk begint 2016 wat rustiger, want al zijn mijn verhaaltjes altijd waargebeurd, voor mij is het wel een hele klus hoor om dit zo goed mogelijk voor jullie steeds neer te schrijven. Maar wees gerust, het komt allemaal weer wel goed en geef me nu even de tijd om eens na te denken over wat er in december allemaal met me is gebeurd of liever wat er gaat gebeuren, want als er één maand is die voor mij gewoon super is, dan is dat wel december. Weten jullie wat ik ook zo leuk vind ? Wel, dat december volgt op de maand waarin ik verjaar. Daar heb ik jullie alles in mijn vorig verhaaltje natuurlijk over verteld. Als ik me niet vergis, komt na december dan januari en dat betekent dat dit dan voor mij toch maar mooi drie feestmaanden na elkaar zijn. Je mag me altijd zeggen wanneer ik verkeerd ben, maar ik denk dat ik met mijn kalender wel helemaal juist zit.

Beau mooiste tijd van het jaar 2

Zoals ik in mijn vorig verhaaltje al schreef, begon december inderdaad met een dag waarop één van mijn baasjes opeens weer één of andere Heilige moest na-apen. Dit jaarlijks gebeuren, waarbij ik echt niet kan begrijpen wat ze nu in hemelsnaam hiermee willen bedoelen, gaat altijd gepaard met een drukte van kledij waarbij de felle kleuren mijn tedere ogen bijna steeds verblinden. Ik was dan ook alweer zo blij dat ze met al die koffers de deur uit waren. Je kan je niet inbeelden wat daar allemaal in steekt. Het spijt me, ‘k ga daar nu niks over vertellen. Ik zal dat volgend jaar wel allemaal eens uitleggen, want voor mij gaat dat gedoe met pruiken, baarden, zwarte schmink, nepjuwelen enz. toch allemaal wat te ver hoor. Maar alles heeft gelukkig ook altijd een goeie kant en aangezien mijn baasjes allebei hierdoor een ganse dag op pad waren, mocht ik toch maar lekker een dagje logeren bij Stella. Je weet wel, mijn vriendinnetje waar ik het in mijn vorig verhaaltje ook al over heb gehad. Ik kwam daar reeds aan om maar liefst 7u ’s morgens. Stella’s baasje deed dan natuurlijk nog in pyjama de deur open en zij moest nog ontbijten. Ik niet hoor ! Ik was helemaal klaar voor die fijne dag. Was al een blokje om geweest om mijn boodschappen te doen (als jullie begrijpen wat ik bedoel) en al mijn ochtendbrokjes waren op dat moment misschien wel al verteerd.

Beau mooiste tijd van het jaar 3

Ik heb genoten van dat dagje bij Stella. Haar baasje zag dat ook duidelijk en ze nam onmiddellijk een foto van mij. Ik ben dan heel flink gaan zitten en nam een houding aan zoals geen enkele mannequin dat kan. Stella en ik zijn die dag heel braaf geweest en we hebben ook lange wandelingen buiten gemaakt. Nu moest het baasje van Stella dus twee hondjes aangelijnd houden en soms raakten onze lijnen wel eens in de knoop, maar dat was vlug verholpen hoor. ’s Avonds kwam één van mijn baasjes mij dan terug ophalen en deze maal had ik niet liggen wachten op hem aan Stella’s deur. Ik ben het er dan ook intussen al goed gewoon en wat was ik fier toen ik Stella’s baasje hoorde zeggen dat ze had opgemerkt dat ik helemaal niet in de zetels spring. Ik voel me altijd zo super als mensen iets positiefs over me zeggen. Ik ga dan altijd wat blozen, maar dat zien ze natuurlijk lekker niet. Zo gingen de dagen in december ook alweer hun gangetje en wat was ik blij toen mijn baasje een kar in onze woonkamer bracht met allemaal hele grote dozen erop. Slim als ik ben, had ik meteen door dat de mooiste tijd van het jaar er weer zou aankomen. Ik wist namelijk onmiddellijk dat mijn baasjes uit die langste en meteen ook grootste doos, alweer een prachtige kerstboom zouden toveren die net zoals vorig jaar tot aan het plafond zou reiken. Natuurlijk had ik dat vooral te danken aan mijn toch wel heel fel ontwikkelde en fraaie neus, zeg maar speurneus. Weten jullie nog lieve ATVN-ertjes dat ik vorige Kerst toen minutenlang naar al die lichtjes kon liggen kijken ? Wel, ik was vastbesloten dat het dit jaar niet anders zou zijn.
Tot mijn grote vreugde opende mijn baasje als allereerste de doos met de boom erin en begon hij deze onmiddellijk op te stellen. Da’s wel een heel werkje hoor, want als ik goed heb opgelet duurt dit wel een uurtje.

Het was zover …. de boom stak in elkaar om versierd te worden en weten jullie wat er toen gebeurde ? Mijn baasje begon helemaal die kerstboom niet te versieren en hij liet deze gewoon, dus niet versierd en helemaal naakt in de woonkamer staan. Ik dacht bij mezelf ‘Oh neen ! … dit jaar geen lichtjes ! …. geen ballen … geen slingers ! Het kan niet waar zijn !’ Ik week dan ook geen seconde af van die mooie boom die er zo zielig bij stond en die snakte naar wat aankleding. Ik wist echt niet wat mij overkwam en toppunt van alles was dat mijn baasje dan ook nog alleen de deur uitging en ik dus in mijn bench moest. Ik begreep het allemaal niet meer hoor. Toch werd het na enige tijd gelukkig allemaal duidelijk toen ik zag dat alle twee mijn baasjes thuis kwamen en het de bedoeling was dat ze beiden onze kerstboom versierden. Dat vinden ze natuurlijk veel leuker om te doen. Tja, ik moet eerlijk bekennen dat ik soms de dingen toch niet altijd zo snel door heb, maar dat komt vast en zeker door de paniek die helemaal bij mij uitbrak uit angst om dit jaar geen versierde boom met lichtjes in huis te hebben. Gelukkig hebben mijn baasjes alweer hem heel mooi aangekleed en zo kan ik op het einde van dit jaar weer dagenlang vooral genieten van die honderden lichtjes die dé sfeer van het jaar telkens weer in huis brengen.

Beau mooiste tijd van het jaar 4

Lieve ATVN-ertjes, ik hoop uit het diepste van mijn Airedale-hartje, dat jullie allemaal, net als ik, weer zo’n fijne feestdagen mogen beleven. Ik wens jullie een zalige hartverwarmende Kerst en een heel mooi nieuwjaar toe. Ik weet zeker dat 2016 mij weer heel wat moois zal brengen en ik beloof jullie hier maandelijks dan ook zoals gewoonlijk alles over te vertellen. En nu … nu die boom er staat is het vooral uitkijken naar wat ik met oud en nieuw in mijn etensbakje krijg. Daar zullen jullie allemaal ook wel al druk mee bezig zijn, want iets extra lekkers is dan zeker op zijn plaats ! Ik zal alvast mijn best doen om mijn buikje goed rond te eten. Doen jullie mee ?

Fijne feesten en tot in het nieuwe jaar !

Warme Kerst- en Nieuwjaarsknuffels van Beau uit België ! X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s