Kita’s blog: Inspecteren is mijn specialiteit, ook met de kerst!


Door Patricia Moons

Dag lieve vrouwtjes en baasjes. Nu zal ik jullie eens wat vertellen!

Mijn vrouwtje heeft het superdruk op haar werk en dus kan ik haar tokkelding wel even lenen om jullie dit te tokkelen. Vrouwtje zal zeggen dat ik voorzichtig moet zijn, maar dat ben ik altijd, ahum, ahum… Het zit zo: ik ben een echte business-lady. Ik heb veel verschillende “businessen”, oh ja! Maar er is er eentje waar ik in uitblink! Dat is inspecteren!

Kita kerst 1Hoe dat zo komt? Dat komt door mijn neus. Ha, die maakt van mij een echte detective! Wat ik al allemaal gevonden heb met mijn neus! En dus vindt mijn vrouwtje dat ik haar maar moet helpen! In de helpbusiness ben ik ook goed, zeker als ik aan ‘t inspecteren ga. En in deze tijd van het jaar heb ik het echt druk.

Kita kerst 2

Mijn vrouwtje zit in de haakbusiness. Ze haakt spulletjes, maar niet zomaar wat. Eerst was er dat idee van vrouwtjes dochter! Die runt een dierenwinkel. Wel, dit was het idee: in een dierenwinkel hoort een speciale kerstboom: één die iets te maken heeft met dieren, zei ze! Daar was ik het mee eens en ik heb het vrouwtje uitgelegd hoe dat dan wel moest! Een boom met dieren in! Oh ja, ik heb alles heel goed geïnspecteerd en ik heb hem gebracht ook. Veel snoepjes, daar! Snap je wel?! 🙂 Wat zeggen jullie? Diertjes stuk gebeten? Ik? NEE! Echt niet, geen enkel! Inspecteren is snuffen, niet bijten!

Kita kerst 3

Dat weet ik maar al te goed. Toen kwam er nog werk: een boompje met belletjes! Ha, dat was zo leuk… Heel de tijd van het haken, was er dat ting-ting-tingeling-geluid! Mijn neus zat er bijna altijd bovenop. Dan moest mijn vrouwtje wel lachen! Het boompje met belletjes is mee naar de bibliotheek van het vrouwtje! Na inspectiesnuffen en goedkeuren natuurlijk! En toen? Toen kwam het heel grote werk! Pfffff, daar werden we moe van, mijn vrouwtje en ik! Zoveel snuf-inspectie! Mijn business draaide flink! En deze keer geen belletjes, maar lichtjes! OOOOOoooooooooh!  Veel snufwerk dus!! Maar ik ben altijd heel voorzichtig, echt wel!

Kita kerst 7

 

Ziezo, lieve mensen: drie door deze lady Kita geïnspecteerde kerstboompjes om jullie heel fijne feestdagen te wensen!

Kluif ze en dan liefst zonder knallen naar een nieuw jaar: het ga jullie allemaal heel goed in 2016!
Een poot en veel likjes,

Kita van ‘t Asbroek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s