Schuif aan bij Babs en Borre: Kerst 2015

Babs en Borre kopafbeeldingDoor Bonneke van der Bij en Sonja de Cooker

Lieve Babs,

Van de Sinterklaasdrukte heb ik niet zo veel gemerkt. Er zijn hier geen schoenen gezet, er is niet eens gestrooid, geen pakjesavond. Helemaal niets dit jaar.

Die pakjesavond heb ik niet zo gemist. Het strooien en schoenen zetten wel.

In die schoenen worden vaak wortels gestopt voor het paard van Sinterklaas. Als iedereen slaapt en het dus donker is in huis, kan ik heel stiekem een hapje van de wortel nemen. Niet te veel natuurlijk. Het mag niet opvallen. Het paard van Sinterklaas is heel kieskeurig. Als die merkt dat er een grote hap van een wortel is afgesnoept, gaat het meteen steigeren. Met Sinterklaas op zijn rug mag dat natuurlijk niet gebeuren.
En dan het strooigoed Babs. Dat is lèkker!
Heb jij dat ook wel eens geproefd? Het baasje en het vrouwtje hebben liever niet dat ik daarvan iets eet. Het kan wel eens aan mijn tanden en kiezen blijven plakken. Ik zit daar niet zo mee. Hoe vaak kun je nu strooigoed eten?

Babs en Borre kerst 2015 1

Gelukkig rollen die lekkere snoepdingetjes ook onder de bank. Met mijn goede neus ruik ik dat meteen. Voordat het vrouwtje de stofzuiger gepakt heeft, heb ik alles wat is weggerold al snel opgegeten. “Wie niks krijgt, moet slim zijn.” Ik vind dat een mooi honden-spreekwoord. Zullen we die erin houden Babs!! Nu ik alle Sinterklaaspret heb moeten missen, verlang ik toch wel erg naar een gezellige Kerst.
Sterker nog… het mag van mij wel wat romantischer worden.
Ik heb een leuk plannetje Babs. Jij moet mij maar eens laten weten wat jij er van vindt. Ik doe mijn ogen erbij dicht, dan zie ik het al helemaal voor me. Wat zou je denken van een Airedale-Kerstfeest?

Babs en Borre kerst 2015 3

We kiezen een mooie plek uit en nodigen onze Airedalevriendjes en -vriendinnetjes uit om met elkaar ons Kerstfeest te komen vieren. Wij gaan met z’n tweetjes eerst naar het bos om een stevige kerstboom uit te zoeken. Zonder kerstboom geen Kerstfeest. Samen slepen we de boom mee naar de mooiste-plek-omAiredale-Kerstfeest-te-vieren, die wij hebben kunnen vinden. Daar zetten we onze boom op. Het versieren kan beginnen.

Babs en Borre kerst 2015 4

Het wordt een boom waarvan onze vriendjes en vriendinnetjes alleen nog maar hebben kunnen dromen. Dus geen glimmende ballen en kerstengeltjes en nog meer van die mensendingen om er in te hangen. Nee, die vooral niet. Wij gaan voor lekkere smikkeldingetjes! Dat is onze manier om een kerstboom versieren. Heb je het door Babs.

Babs en Borre kerst 2015 5

Dit wordt een Super-Kerstfeest voor ons allemaal. We hangen de boom van boven naar beneden helemaal vol met kluifjes. Voor elke hond hangen we ook nog een speeltje in de boom. We moeten er natuurlijk wel iets als herinnering aan over houden. Tot slot zingen wij met elkaar een paar gevoelige kerstliedjes en wij hebben een kerstfeest om nooit meer te vergeten. Babs, dit wordt een super-romantisch Kerstfeest.

Ik heb er nu al zin in.

Heel veel kerstlikjes van Borre.

Lieve Borre,

Wat heb jij toch altijd goede ideeën zeg! Zullen we dan alle vriendjes van het ATVN uitnodigen? Dat zou wat zijn, misschien wel 100 vriendjes die dan komen, dat wordt dikke pret.
Maar Borre, we hebben een paar probleempjes, hoe komen wij aan zoveel kluifjes om in de kerstboom te hangen, en waar zetten we de kerstboom neer.

Babs en Borre kerst 2015 6

Het moet natuurlijk wel ergens binnen zijn, waar het lekker warm is. Mijn vrouwtje heeft wel kluifjes, maar die liggen in de kast, daar kan ik niet bij, en ik betwijfel of het wel 100 kluifjes zijn. Als we het nu eens bij jullie in de kamer zouden doen, dan houden we een instuif, iedereen brengt dan zijn eigen kluifjes en andere lekkere dingen mee, misschien kan Willem nog wat worst scoren, lijkt je dat geen goed idee? Oh Borre, ik ben helemaal opgewonden, dit gaat geweldig worden ,ik zie het al helemaal voor me. Ik kan bijna niet wachten tot het kerstmis is.

Heel veel likjes, Babs

Lieve Babs,

Wat ben ik blij dat jij het net zo leuk vindt als ik om het Kerstfeest dit jaar eens groots aan te pakken. Om het goed te kunnen organiseren heb ik in mijn enthousiasme wel wat dingetjes over het hoofd gezien. Gelukkig houd jij je verstand er meestal wel bij en heb je hier en daar wat puntjes op de “i” gezet.
Het lijkt me een prima idee om al onze ATVN vriendjes en -vriendinnetjes uit te nodigen. Als die allemaal komen, kunnen we er ècht een Supergroot Kerstfeest van maken.

Babs en Borre kerst 2015 7

De kluifjes… Tja Babs, ik weet ook niet zo gauw waar ik die vandaan moet toveren. De instuif, waar jij het over hebt, lijkt me wel wat. Als elke Airedale zijn lievelingskluif en -speeltje meeneemt, is dat probleem opgelost. De gezellige warme plek is ook gevonden.Babs en Borre kerst 2015 8

Ik heb meteen mijn aller-verleidelijksteblik te voorschijn gehaald om de baas en het vrouwtje ervan te overtuigen dat Ons Kerstfeest toch beslist hier bij ons gevierd moet worden. Je kunt vast wel begrijpen dat zij niet meteen stonden te trappelen van vreugde. Jij weet hoe ik kan kijken Babs… Dat was voldoende. “Vooruit dan maar, laat de hele hondenclub hier naar toe komen.” Een beter antwoord kunnen we niet krijgen Babs. Weer een probleem verdwenen. Als jij Willem inseint voor de extra worst… Hoe kom je erop. Geweldig! Zoiets lekkers onder de kerstboom. Dat is pas echt een verrassing! En Babs. Ik heb nog een ideetje. Jij weet natuurlijk ook dat wanneer wij elkaar allemaal weer zien, we niet meteen rustig binnen in de kamer gaan zitten.

Babs en Borre kerst 2015 9

Eerst willen we elkaar even kunnen begroeten. Dat mag ook!! De baas zet het hek naar de tuin open, zodat al onze Airedalevriendjes en -vriendinnetjes eerst buiten even kunnen uitrazen. Als de tongen uit onze bekken gaan hangen, wordt het tijd om naar binnen te gaan. Samen gaan we genieten van de mooiste Airedale-Kerst ooit.

Babs en Borre kerst 2015 10

Ik heb er zo’n zin in!

Heel veel Kerst-kluif-likjes, Borre.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s