Beau: Een kilootje meer of minder!

Een nieuw waargebeurd verhaal van Beau uit België, door Marc Weyts

Hallo lieve ATVN-ertjes !

Hebben jullie het allemaal overleefd ? Ik heb het dan natuurlijk over die gezellige dagen met vooral al dat lekkers ! Ik heb het alvast niet aan mijn hartje laten komen hoor en heb alles wat mij werd toegestoken met veel plezier aangepakt en vooral dan opgegeten natuurlijk !

Nu alles voorbij is, zit ik zoals velen onder jullie denk ik, toch een beetje met een probleem.

Ik was laatst namelijk bij de dierenarts, voor een gewoon bezoekje hoor en mijn eerste werk is zoals steeds even op die weegschaal springen. Dat is zo’n groot ding waar je echt wel plaats op hebt om er helemaal op te kunnen staan. Je kan er ook niet naast kijken, want je moet er nu eenmaal langs om bij die lieve dokter binnen te kunnen gaan. Ik zeg niet graag hoeveel ik weeg, dus ga ik dat nu ook niet doen, maar het was wel iets teveel. Ach, niemand vond dit erg hoor, want na zo’n heerlijke lekkere tijd is dat toch perfect normaal, niet waar ! Zoals bij velen dus, dien ik nu wat op te letten en daar zorgen mijn baasjes wel heel erg goed voor. Soms een beetje teveel, vind ik. Zo krijg ik nu telkens een beetje minder in mijn etensbakje en wordt er mij helemaal ’s avonds niet zo vaak meer iets toegestopt, wanneer zij naar dat ding zitten te kijken waar heel veel licht, beeld en geluid uit komt. Ondertussen heb ik nu wel al ontdekt hoe dit eigenlijk komt en da’s heel simpel !

Beau een kilootje meer of minder 2

Mijn baasjes hebben hier thuis ook zo’n ding staan zoals bij de dierendokter. Wel wat klein hoor, want ik kan daar helemaal niet op gaan staan, maar zij wel. Nu er na die feesten bij hen ook wat af mag, deel ik natuurlijk mee in de klappen en krijg ik bijgevolg dus inderdaad ’s avonds wat minder toegestopt. Ach ik trek het me niet zo hard aan hoor, want af en toe wordt er nog wel iets uit die grote kast getoverd en wanneer die niet vanzelf opengaat, dan neem ik zelf wel eens een kijkje binnenin.

Beau een kilootje meer of minder 1Jullie zullen nu wel denken dat dat echt niet zo mooi van me is, maar ja wat doe je eraan als zelfs de allerliefste blik die ik met mijn snoet opzet, maar niet wil baten. Dan moet je andere dingen uitproberen hé en daar zijn wij nu wel heel slim in. Zoals ik al zei, ik maak me geen zorgen hoor. Het valt allemaal best mee en mijn baasjes weten echt wel wat voor mij het beste is, daar ben ik wel van overtuigd.
Weet je wat ook goed is voor de kilootjes, lieve ATVN-ertjes ? …. Veel bewegen ! Wij gaan hier echt wel regelmatig naar buiten hoor, ook al is het vandaag, op het moment dat ik dit verhaaltje schrijf, wel bijzonder koud ! Ik hoor en zie dat ook aan mijn baasje. Het duurt wel veel langer dan anders, eer hij nu klaar is om met me te gaan wandelen. Wat die allemaal aantrekt zeg ! Je ziet straks enkel nog maar zijn ogen ! Voor mij zijn die temperaturen heerlijk ! Wanneer ik nu eens lekker buitenspurt, hoef ik helemaal niet te hijgen om af te koelen, want nu zweet ik niet ! Tja, wij zijn natuurlijk goed voorzien en kunnen de koude heel goed aan. Op het eind van de wandeling, kan mijn baasje niet snel genoeg binnen zijn. Er is altijd wel iets aan de hand met hem. Dan zijn het koude handen, dan een koude neus, dan koude voeten …. Heb ik allemaal lekker geen last van ! Ik vind het zelfs zalig om met mijn voetjes op een plasje ijs te staan ! Ik probeer dan met mijn nagels erdoor te geraken, maar dat lukt me wel niet hoor.

Onze middagwandeling zit er voor vandaag ook weer helemaal op en iedereen geniet hier dus terug van die zalige warmte in huis. Ik kruip lekker in mijn bench, maar vooraleer ik dit doe, wou ik eerst toch weer mijn verhaaltje kwijt. Een verhaaltje dat misschien deze keer wat minder leuk klonk, omdat we nu na al die dagen wat minder lekkers toegestopt krijgen. Maar lieve ATVN-ertjes, ook wij Airedale’s moeten nu eenmaal af en toe eens wat gas terugnemen. Af en toe eens gezond doen, dat schijnt heel belangrijk te zijn volgens die baasjes van me. Ik zal hen maar geloven !

Zo, alles gezegd, ik kruip in mijn bench en ga plat voor een paar uurtjes.
Da’s ook gezond ! 🙂

Warme groetjes van Beau uit België !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s