Cacher: Visite en nieuwjaarsreceptie

Door Engel Geurkens

Vrienden en vriendinnetjes,

Ik heb laatst weer genoten toen mijn broertje op visite kwam. Gezellig de tuin in. We hebben toch gehold en gerend door en over de struiken. Oh ja, ik heb nog een weggetje verkend, dat achter de vijver uit kwam. Zo nieuwsgierig als ik ben, wilde ik de beekloop verkennen, maar ik lette even niet op en plotseling lag ik in het water. Dat was schrikken. Daar lag ik in de vijver met die enge beesten die mijn baasje “vissen” noemt. Van die enge oranje beesten! Nou ik wist niet hoe gauw ik eruit moest komen. Mijn broertje moest er wel om grinniken. Ik hoorde hem denken – die wil een stoer doen !!

Ik zou nog terugkomen op mijn leerproces. Hoe kon het dat mijn broertje zo vlot alle cursussen heeft doorlopen en ik dat veel langzamer doe. Nou mijn broertje wist dat wel. Hij zei tegen mij dat z’n vrouwtje veel enthousiaster met hem oefende , maar ook dat je natuurlijk moeten pieken als dat nodig is. Net iets meer moeite doen als het echt nodig is. Je weet echt wel wanneer het baasje het echt belangrijk vindt. Dat ruik je toch de opwinding.

Nou dat zal ik in de gaten houden. Mijn baasje is echt wel een doorzetter, want hij gaat nog elke zaterdag met mij oefenen op de hondenschool. Ik moet nu wel iets moeilijks leren n.l. op een afstand van 20 meter in een vak gaan liggen boven op mijn riem. Ik heb het nog niet helemaal door, maar het baasje oefent nu bijna elke dag een paar keer met me. Ik ben wel slim, maar dat snoepje vind ik het belangrijkste. Ik hou jullie op de hoogte van mijn vorderingen.

Cacher visite en nieuwjaarsreceptie 2

Een mooie foto hiernaast toch. Je ziet mij als een schim over de balk springen. We waren de hele trimbaan langs gelopen en een lol dat ik heb gehad met al mijn vriendjes en vriendinnetje, die zich telkens aan het verstoppen waren. Ik wist ze natuurlijk iedere keer wel te vinden. Dat kleine manneke is de jongste en kleinste kleinzoon van het baasje. Naar hem luister ik nog een beste, want hij weet als de beste van alle kindjes hoe hij mij naar mijn plaats kan sturen, me kan laten zitten en liggen. En ach het is de jongste van mijn vriendjes en dan doe ik dat gewoon. Zijn papa en mama en mijn baasjes zitten dan trots te kijken.

Tijdens de ATVN-nieuwjaarsreceptie heb ik natuurlijk weer heel veel vriendjes en vriendinnetjes gezien. Cacher visite en nieuwjaarsreceptie 1Bij de plas waar de groepsfoto gemaakt werd, heb ik heerlijk nog los kunnen rennen. Dat was echt niet het leukste. Wat wel dan? Het heerlijk zwemmen in het water. Dat was pas leuk. Het baasje stond versteld te kijken, dat ik dat zo maar in het koude water deed.

Cacher visite en nieuwjaarsreceptie 3

Eigenwijs kijken dat kan ik zeker als de kleindochter van het baasje en vrouwtje een aantal foto’s van mij maakt. Dit was de mooiste foto van een reeks waar ik knap op sta. Ben ik ijdel, nee helemaal niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s