Schuif aan bij Babs en Borre: “Mensenpupjes”

Babs en Borre kopafbeeldingDoor Bonneke van der Bij en Sonja de Cooker

Ha lieve Babs,

Babs en Borre mensenpupjes 1

Het is al weer lang geleden dat wij elkaar geschreven hebben over “mensenpupjes.” Je weet vast ook nog wel dat ik dat woord van jou heb gepikt, omdat het zo goed bij ons past als wij over heel kleine mensjes praten. Vandaag wil ik je weer over een mensenpup vertellen. Voor mij is het een heel bijzonder mensenpupje. Ik heb je al eens verteld over Kalijn en de heerlijke koekjes, die zij met haar oma gebakken heeft. Haar oma is mijn vrouwtje. Slim als jij bent, heb je dat natuurlijk al lang begrepen. Ik heb van die koekjes geproefd. Weet je het nog? Er is zoiets leuks gebeurd… Kalijn heeft een broertje gekregen. Tijn. Dit mensen-pupje is klein… Zo klein heb ik ze nog niet gezien!

Een paar weken nadat Tijn geboren is, zijn de pappa en mamma en Kalijn met hem bij ons geweest. Als zij binnenkomen ruik ik meteen dat er iets extra’s is. Heb jij dat ook zo snel in de gaten? Zo’n nieuw, ander geurtje valt op.
Zoiets nieuws willen wij Airedale’s direct onderzoeken. Mijn baasjes weten heel goed hoe ik ben en voor de zekerheid hebben zij mij eerst gezegd dat ik even achter het hek in de gang moet blijven voordat ik mag kennismaken met Tijn. De pappa en mamma en Kalijn komen mij wel even begroeten en aaien. Echt genoeg vind ik dat niet. Ik wil erbij zijn! Ik ben tegen het hek opgesprongen om toch vooral niets van het nieuwe mensenpupje te missen. En heb extra goed gesnoven! Het is de heerlijke geur, die ik ken van de eerste ontmoeting met een mensenpup.

Mmmm, ik word helemaal blij van dat luchtje. Nadat iedereen binnen is, komt het baasje mij halen. “Rustig Borre!” De baas zegt dat niet voor niets. Ik weet dat ik zò opgewonden ben als er visite komt. Ik kan dan alleen maar heel wild springen om te laten weten dat ik blij ben dat al die mensen gekomen zijn. Voor mij is het een feestje. Dat wilde gespring: het hoort gewoon bij mij. Het gaat wel weer over hoor. Na mijn manier van begroeten, ben ik een keurige hond, die rustig op de vloer ligt en geniet van alles wat er gebeurt. De baas neemt mij mee naar binnen en ik mag voor het eerst dicht bij Tijn komen. Tijn ligt in zijn kinderwagen-bedje. Dat bedje staat op het kleed in de kamer. Ik mag naast het bedje op het kleed gaan liggen en aan Tijn ruiken. Ik mag hem zelfs even een paar likjes geven! Ik weet nu precies wie Tijn is. Wat is dat leuk Babs. Door de geurtjes weet je heel goed wie er bij jou in huis zijn. Ik weet nu ook: Tijn hoort bij ons!

Babs en Borre mensenpupjes 2

Weet jij dat mensenpupjes ook wel eens een heel ander geurtje afgeven?  Tijn ook! Hij wordt dan uitgekleed, omdat hij een “poepluier” heeft. Uitkleden…poepluier… Wat is dat? Daar moet ik even bij zijn. De pappa vindt dat Tijn een beetje stinkt. Ik vind het wel meevallen. Eerlijk gezegd vind ik niets mis met dat geurtje. Tijn wordt schoongepoetst; de luier dichtgevouwen, vastgeplakt en opzij gelegd. Tijn moet eerst weer aangekleed worden. Daar ligt die luier… Als ik nu eens even… Zal ik dat doen… Er stiekem vandoor gaan met die luier…Waarom niet… Die ligt daar toch maar… Ik pak hem en ga er snel mee naar de keuken. Jammer! Het vrouwtje heeft gezien dat ik als een haas naar de keuken ben gegaan.

Babs en Borre mensenpupjes 3

”Wat heb jij daar Borre? De luier van Tijn!” “Ik geloof nooit dat je die naar de keuken brengt om op te ruimen.” Net als ik de luier uit elkaar wil gaan plukken, moet ik die aan het vrouwtje afgeven. Weet je wat ze ermee doet? Ze gooit de luier weg!! Weer zoiets vreemds van onze baasjes Babs. Iets waarmee wij heel gelukkig kunnen zijn, wordt door hen zomaar in de vuilnisbak gedaan. Snap jij het nog?

Heel veel likjes van Borre.

Lieve Borre,

Nee, net als jij snap ik er geen sikkepit van. Onze baasjes zijn wel van een heel vreemd ras. Ook ik heb wel eens zo’n heerlijk ruikende poepluier van een van de kleinkinderen gepikt en ben er als een haas mee vandoor gegaan. Maar net als bij jou kwam het vrouwtje achter me aan en begon meteen te mopperen: ”foei Babs, geef hier die luier, wat ben je toch een viespeuk!”
Babs en Borre mensenpupjes 4Wat nou, viespeuk, ik ben helemaal geen viespeuk, zo’n babyluier is juist hartstikke lekker! Hoe weet het vrouwtje nu of zo’n luier vies smaakt, heeft ze soms zelf een keertje van zo’n luier geproefd? Als ze dat gedaan heeft, is ze zelf een viespeuk en moet ze niets van mij zeggen, en als ze het niet geproefd heeft (en daar verdenk ik haar van) moet ze haar mond houden, je moet niet praten over dingen waar je geen verstand van hebt. Maar ja Borre, naar ons wordt niet geluisterd, daar moeten we ons maar bij neerleggen. Maar dat ontslaat ons natuurlijk niet van de plicht om iedere keer opnieuw, als de kans zich voordoet, we ons uiterste best zullen doen om stiekem een poepluier te scoren.

Heel veel likjes, Babs

Ha lieve Babs,

Jij hebt dus ook een luier gepikt. Na het antwoord van jou, weet ik helemaal zeker dat baasjes en vrouwtjes vreselijk lief zijn, maar er toch heel onbegrijpelijke gedachten op nahouden. Een paar dagen geleden is “iedereen” hier bij ons geweest. Leuk! Vijf kinderen, hun pappa’s en mamma’s en wij waren er ook natuurlijk. D

it wordt mijn dag! Vandaag ga ik nog eens proberen een luier van Tijn te scoren. Het is heel anders gelopen dan ik bedacht had.
Opeens is het heel druk. Twee auto’s op de oprit, waar al die leuke mensen uitstappen en dat niet alleen… In één van die auto’s staat een bench! Jij begrijpt ook al wat daarin kan zitten. Een hond! Geen grote hond.Babs en Borre mensenpupjes 5

Nee, een puppy! Een klein pikzwart hondje. Wat geweldig! Is die speciaal meegekomen voor mij om buiten in de tuin samen te kunnen spelen? Een beetje wel, Babs. Het kleine hondje kan al heel hard rennen. Dat is nog eens wat anders dan een paar konijnen of een eekhoorn. Dit is pas genieten… Fien, zo heet het hondje, mag nog niet zo’n lange tijd blijven spelen. Ze wordt dan veel te moe. Fien moet mee naar binnen. De bench wordt in de kamer gezet. Fien mag erin om uit te rusten en een slaapje te doen. Het is een beetje raar Babs. Ik vind het heel leuk dat Fien bij ons is, maar zij is wel in míjn huis. Ik wil wel dat zij weet, dat ik hier de baas van de honden ben. Om dat te laten weten, heb ik in de gang even een plas gedaan… Heel gewoon, vind je niet? Fien moet toch ruiken dat het hier van mij is!
Het vrouwtje heeft daar een heel andere mening over. Zij vindt zoiets niet echt leuk. Dat is dweilen geworden. Voor mij moet zoiets blijven liggen, nu is mijn geur weer weg. Ook dat is geen enkel probleem voor mij. In de kamer doe ik dat trucje gewoon nog een keer. Ik wil dat het hier in huis naar mij moet ruiken, dus zorg ik daarvoor. Weer dweilen! Begrijp jij het nog Babs. Al ben ik dan een sneue reu; ik blijf me wel gedragen als een echte! Dus… 1x raden Babs! Precies! Ik gooi er nog een keer een plas tegenaan. Heb jij ook in de gaten dat mensen toch wel heel dom zijn? Als ik 3x laat weten dat wat ik doe heel gewoon is voor een hondenkerel, zoals ik… Nee hoor, weer die dweil erbij en ik moet in mijn eigen bench.Babs en Borre mensenpupjes 6
Heel even ben ik boos. Nee verdrietig! Zoveel onbegrip! Bij mij duurt zoiets gelukkig niet lang. Ik heb een heerlijk bench en daarin kan ik prima slapen. Ik heb gedroomd! En weet je waarover…? Een heerlijke poepluier! In mijn droom heb ik die helemaal uit elkaar kunnen scheuren. Wat een feest! Het is gewoon jammer dat ik weer wakker word.
Dag lieve Babs,

Heel veel likjes van Borre.

Een gedachte over “Schuif aan bij Babs en Borre: “Mensenpupjes”

  1. Janny

    Wat een prachtig verhaal,ik snap Babs en Borrel wel,maar ja,jullie leven wel in mensen huizen en plassen moet je dan toch buiten doen,maar dat snappen jullie toch ook wel?
    Dikke poot van Floris en Sjors🐕🐕

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s