Phaenna (Phaantje): Dagboek februari 2016

Door Sonja de Cooker

Hallo lieve mensen,

Phaenna Phaantje 1Mag ik me even voorstellen, mijn naam is Phaenna, dat spreek je uit als Faènna, maar eigenlijk gebruiken ze bijna altijd mijn koosnaam Phaantje. Phaenna was in de Griekse mythologie de godin van de welwillendheid en dankbaarheid, Sonja vindt dat die naam precies bij mijn karakter past. Ik heb de eerste anderhalf jaar van mijn leven bij Saskia gewoond, dat was heel fijn, want Saskia deed alles voor mij. Maar soms gebeuren er dingen in het leven die je niet tegen kunt houden, zo ook bij Saskia en mij. Saskia kreeg een andere baan waardoor ze veel moest werken en er weinig tijd voor mij overbleef. Dat vond Saskia verschrikkelijk, en deed toen iets wat alleen een liefhebbende moeder kan doen, ze heeft voor mij een nieuw thuis gezocht waar ik de hele dag kan spelen.
Op zaterdag 6 februari zijn Saskia en ik naar Limburg gereden, naar Ohé en Laak. Daar aangekomen, stonden Mario en Sonja al opPhaenna Phaantje 2 ons te wachten, en wat nog leuker was, er stonden ook drie hondjes op mij te wachten. Ik heb de hele dag met hen gespeeld. Toen Sonja ons ‘s avonds eten gegeven had zijn we een stuk gaan lopen, toen we thuiskwamen was Saskia weg. Sonja heeft geprobeerd om het mij uit te leggen waarom, maar helemaal begrijpen doe ik het niet. Saskia heeft het heel moeilijk, haar verstand zegt dat dit beter is voor mij, maar haar hart bloedt. Ze belt iedere dag om naar mij te informeren, en Sonja stuurt iedere dag foto’s en filmpjes op, zodat Saskia toch kan meegenieten. Ze komt eerdaags op visite, daar verheug ik me nu al op, en in april zie ik haar weer op de wandeling.
Vandaag is er nog een vriendje bijgekomen, Guinness, dat is de hond van Barbara, de dochter van Mario en Sonja. Maar het allerleuks is toch wel dat er ook twee kleinkinderen van Mario en Sonja zijn komen logeren, dat is ‘kei vet cool’ althans, dat is wat Renko en Misha van mij zeggen. Dat vind ik heel leuk klinken, dus dat houden we er in.
Phaenna Phaantje 3We gaan iedere dag naar het kanaal, daar mogen we allemaal loslopen, ook Renko en Misha, en geloof mij maar, dat is ‘kei vet cool’! Hier doen we steile wandje onder de brug bij het kanaal, stoer hè! Ik heb me voorgenomen om een heleboel avonturen te gaan beleven, en die ga ik met u delen, ‘kei vet cool’ hè!

Phaenna Phaantje 4

Oh ja, ik heb een trekspelletje met de giraf met Aphaia gedaan, ik heb gewonnen, grinnik.

Tot de volgende keer, heel veel likjes, Phaantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s