Delphobe: De Bambi en de eekhoorn

Door Sonja de Cooker

Hallo, hier ben ik alweer.

We hebben weer van alles meegemaakt. Gisteren zijn mijn zusjes en ik samen met Mario en Sonja een mooie wandeling wezen maken. Het was een hele afwisselende wandeling, we gingen eerst langs weilanden, toen door een stuk bos, daarna weer langs weilanden, en via een ander stuk bos gingen we weer richting auto. Aan het begin van de wandeling was er nog helemaal niets aan de hand. Mijn zusjes en ik liepen zoals altijd heerlijk te ravotten. Toen we uit het eerste stuk bos kwamen liep Mario voorop. Sonja bleef bij ons lopen, dat ging niet zo snel, want wij roken allemaal sporen van konijnen, en er lagen allemaal heerlijke konijnenkeuteltjes, jammie, jammie.

Mario liep al een flink stuk op ons vooruit, hij sloeg een heel smal paadje tussen twee weilanden in. Plotsklaps bleef hij staan, draaide zich om en kwam naar ons toe gelopen, terwijl hij riep:” Son, doe de honden aan de lijn.” Sonja riep ons, en wij keken argwanend om ons heen. Als wij op een wandeling opeens aan de lijn moeten, komen we meestal andere honden of kindjes tegen, en dan vinden wij het leuk om die hondjes of kindjes uitgebreid te begroeten en tegen ze op te springen en dat kan niet als je aan de riem zit. Mario en Sonja hebben daar (totaal onbegrijpelijk) een hele andere mening over.Delphobe bambi en de eekhoorn 1 Omdat we helemaal niets aan zagen komen, lieten wij ons heel geduldig de riempjes aandoen. Mario zei tegen Sonja:” als we bij het smalle padje zijn gekomen moet je de honden heel kort houden, dan zul je iets heel moois zien. Bij het smalle paadje aangekomen, zagen we een ondiepe greppel, en in die greppel lag een schattige Bambi. De Bambi keek ons met grote ogen aan. Sonja waarschuwde ons meteen dat we rustig moeten zijn en dat we absoluut niet bij de Bambi mochten komen, en als Sonja ons iets op die zachte maar scherpe toon beveelt, kun je maar beter luisteren, die ervaring hebben we wel. Dus bleven we bleven rustig naast Mario en Sonja staan om nog even te genieten van het mooie plaatje. Daarna liepen we verder het bos in, daar mochten wij weer loslopen, Mario en Sonja waren nog helemaal vol van die schattige Bambi. Opeens schoot er iets bruins langs ons heen, wauw, spannend, wij er als een haas achteraan.
Delphobe bambi en de eekhoorn 2Het bleek een eekhoorn te zijn, die zouden we toch moeten kunnen pakken. Luid blaffend en met een bloedvaart gingen wij achter de eekhoorn aan. Maar de eekhoorn speelde vals en klom in een hele hoge boom, en keek vanuit de hoogte brutaal en heel arrogant op ons neer.

Delphobe bambi en de eekhoorn 3

Totaal gefrustreerd stonden wij blaffend tegen de stam van de boom omhoog te kijken, maar de eekhoorn bleef zitten waar hij zat en verroerde zich niet. En Mario en Sonja stonden ons uit te lachen, gemeen hè! Als het er op aankomt, heb je helemaal niets aan die twee. Toen we weer thuis kwamen zijn mijn zusje en ik op de bank een uiltje gaan knappen. Ik hoorde in mijn slaap heel vaag dat Sonja tegen Mario zei: ”kijk eens naar Delphobe, die loopt en blaft in haar slaap, ik denk dat ze achter die eekhoorn aanzit”. Nou, reken maar van yes, en in mijn droom had ik hem ook nog eens te pakken, maar dat vertel ik ze lekker niet.

Likjes, Delphobe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s