Schuif aan bij Babs en Borre: Berenvacht

Babs en Borre kopafbeeldingDoor Bonneke van der Bij en Sonja de Cooker

Lieve Babs,

Al eerder heb ik je wel eens over Samantha geschreven. Je weet wel. Sam, die mijn vacht verandert van een “berenvacht” in één, die bij een Airedale hoort.
Het vrouwtje zegt al vaker dat het hoog tijd wordt dat mijn haar eraf gaat. “Tjonge jonge, de vlokken vliegen weer over de vloer.” Ja, je leest het goed, Babs. “Vlokken.” Zo noemt het vrouwtje mijn prachtige haren. Ze mocht willen dat zij zelf zulke stevige, krullende haren had… Daar zal ik het verder maar niet over hebben.
Waar ze wel gelijk in heeft, is dat er geplukt moet worden. Als mijn vacht fors gegroeid is, gaat het wel kriebelen. Heb jij dat ook? Bij zo’n jeuk-aanval ga ik er eens lekker voor zitten om eens flink te krabben waar dat het ergst is. Heerlijk is dat. Bij iedere haal met mijn poot, voel ik dat de jeuk minder wordt. Daar knap je echt van op.Babs en Borre berenvacht 2
Het gekke is, dat als ik een poosje lekker door mijn vacht aan het raggen ben, het vrouwtje vindt dat ik daarmee moet ophouden. “Zo is het wel genoeg Borre!” Hoe kan zij dat nu weten…? Ik voel toch die jeuk… Zij toch niet. Raar is dat.
Zij heeft wel in de gaten dat ik naar Sam moet voor een “beurt.” Maandag was het zover. ’s Ochtends vroeg heeft de baas mij naar Sam gebracht. Het is maar een kort ritje in de auto. Sam woont aan de andere kant van ons dorp. Als we bij haar voor de deur staan, word ik al helemaal blij.Babs en Borre berenvacht 1
“Joepie, ik ga een dagje naar Sam.” Het is zo fijn bij haar. Er is een leuk vriendenhondje voor mij, waarmee ik tussen het plukken door kan spelen en… Sam heeft heerlijke koekjes!
Als ik bij Sam binnenkom, weet ik al precies hoe het gaat. Ze heeft een tafel waarop ik mag staan. Dus Babs, omdat ik zo’n slimmerik ben, ga ik meteen op die tafel staan. Wat er dan gebeurt… dat is heel leuk, maar ook wel een beetje spannend. Sam drukt op een knopje… De tafel gaat heel langzaam omhoog. Dat is handig Babs. Zo kan Sam mij veel gemakkelijker plukken. Zij zet mij ook nog goed vast, zodat ik niet van de tafel kan vallen. Zij zorgt heel goed voor mij!
Babs en Borre berenvacht 3Als ik goed sta, gaat Sam beginnen. Hoeveel haar er dan van mij af komt… jij kunt zoiets vast wel bedenken. Dat is veel… Af en toe mag ik van de tafel om buiten met mijn vriendje te spelen of om even lekker te soezen en… ik krijg zo’n heerlijk koekje, omdat ik zo verschrikkelijk lief ben.
Na een poosje mag ik weer op de tafel en gaat Sam verder met plukken. Als al mijn haar op de grond ligt, word ik gewassen. Als ik helemaal ben schoon gespoeld, word ik droog geblazen. Het enige plekje waar Sam niet mag komen met die blazer, is onder mijn staart. Daar heb ik zo’n hekel aan! Aan het eind van de middag ben ik helemaal mooi. Deze keer heb ik van Sam een sjaaltje gekregen. Zij vindt mij nu een “echte heer.” Ik vind het ook wel chic zo’n sjaaltje om mijn nek.Babs en Borre berenvacht 4

Het baasje ziet het meteen als hij mij komt halen. “Wat zie jij er deftig uit, Borre.”
Je begrijpt dat ik er thuis maar eens goed voor ben gaan zitten om het vrouwtje een foto te laten maken. Nu kun jij ook zien wat een mooie Airedale ik ben geworden. Goed kijken naar dat sjaaltje Babs.
Nu ga ik even met het baasje wandelen. Ik ben benieuwd of mijn wandel-vriendjes in de gaten hebben dat ik er zo perfect uitzie.

Heel veel likjes, Borre

Lieve Borre,

Wat zie jij er weer patent uit zeg, wauw je bent echt een spetter! En ook zo mannelijk, ik zou zo wel een hondenkoekje met je willen eten. Maar Borre, een ding snap ik niet, vind jij het fijn om in bad te gaan? De rillingen lopen mij al over de rug als ik daar aan denk. Al mijn heerlijke natuurlijke luchtjes weg en een vies mensenparfumluchtje daar voor in de plaats. Vind jij dat niet erg? De laatste keer dat ik in bad ben geweest, heb ik er weken over gedaan voordat ik weer naar mezelf rook, en ik me niet hoefde te schamen tegenover mijn vriendjes. Nee Borre badderen is niets voor mij.Babs en Borre berenvacht 5
En wat het trimmen betreft, jij ziet er puik uit, de laatste keer dat ik getrimd werd, liep ik in mijn blote gat, je wist niet wat je zag, ik zag al de reutjes uit de buurt naar me kijken, ik schaamde me dood. Ik durfde niet zonder hoed, sjaal en zonnebril naar buiten. En iedere keer als ik denk: ”Babs meid, wat zie jij er eindelijk weer geweldig uit,” hoor ik het vrouwtje zeggen: ’het wordt echt weer tijd dat Babs getrimd gaat worden.” Om gek van te worden! Nee Borre, bij mij werkt dat niet, ik ben meer het type van puur natuur, maar ja die baasjes van mij hè, die hebben daar een hele andere mening over.
Daar zullen we het waarschijnlijk nooit over eens worden.

Likjes, Babs

Lieve Babs,

Wat een mooie complimenten kun jij weggeven zeg! “Patent” en “Spetter.’ Weet je wel dat ik al een paar dagen super-rechtop loop bij het uitlaten en goed kijk of mijn wandel-vriendjes toch wel zien dat daar die -patente-spetter-van-een-Borre- loopt.
Wat is er met jou gebeurd Babs, dat je, na een trim-dag, incognito over straat moet? Ben je dan echt zo kaal dat het lijk of je in je blootje loopt? Ik vind wel dat je er heel indrukwekkend uitziet in die vermomming! Als ik je zo op staat tegen kom, ga ik meteen in de houding zitten, omdat ik denk dat ik daar de koningin van de Airedale Terriërs zie lopen.

Wat jammer dat jij niet zo graag in bad gaat. Ik geniet daar iedere keer weer van. Dat heerlijke warme water en dan die handen van Sam… Eigenlijk is dit geen wasbeurt maar een massage. Als zij zo mijn vacht aan het soppen is, word ik er gewoon slaperig van. Ik ontspan helemaal.

Babs en Borre berenvacht 6

Ik moet je iets bekennen Babs. Als ik mezelf daarna druipnat in de spiegel zie, word ik een beetje treurig. Als ik nat ben geworden van een fikse regenbui vindt het vrouwtje dat ik eruit zie als een verzopen kat. Daarmee wil je toch niet vergeleken worden Babs! Ik moet er niet aan denken dat ze dat zal zeggen als ik weer thuis ben.
Wat ben ik blij dat Sam dan met die blazer komt. Je moet daarvoor ook wel weer wat geduld hebben, want alles aan mij moet droog geblazen worden. Behalve onder mijn staart. Daar moet Sam niet in de buurt komen. Dat heb ik jou al verteld en Sam weet het ook en houdt daar gelukkig rekening mee. Zo’n dagje bij haar is een feestdag. Als ik daarna door de baas word gehaald, die al meteen zegt dat ik er zo mooi uitzie en het vrouwtje doet dat ook nog eens als ik weer thuis ben, dan neem ik het luchtje, waarover jij het hebt, maar op de koop toe. Ik heb dat er graag voor over. Ik word zo blij van al die complimentjes, die ik krijg!
Na een poosje is dat luchtje weer weg en ruik ik weer helemaal naar mezelf.

Het wordt tijd voor mijn middagdutje.

Veel likjes, Borre

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s