Schuif aan bij Babs en Borre: Zieke Borre

Babs en Borre kopafbeelding
Door Bonneke van der Bij en Sonja de Cooker

Ha lieve Babs,

Wat er nu toch allemaal met mij aan de hand is… Van de ene op de andere dag ben ik zo maar ziek geworden. Niet gewoon een beetje balen of gewoon nergens zin in hebben, maar echt ziek. Ik liep erbij alsof ik met de baas de 4 daagse heb gewandeld. Ik kan je verklappen dat dit niet zo is.
Pijn in mijn poten, en heel erg moe. Ik was niet vooruit te branden. Het vrouwtje, dat begrijp je… super-ongerust.
Babs en Borre zieke borre 1Ik snap dat wel. Ik ben nooit zo. Lieve woordjes en verleidelijke hapjes… overeind komen… vergeet het maar. “Kom alles maar brengen, dan blijf ik hier lekker liggen.” Wel sukkel ik met veel moeite naar mijn heerlijke bak met voer en voor een lekkere plens water. Je moet af en toe ook eens een flinke plas doen en een keutel draaien. Gelukkig kan ik mijn plas heel lang ophouden, zodat ik daarvoor ook niet al te vaak met mijn slome lijf omhoog hoef te komen. Heb jij ook weleens zoiets meegemaakt Babs? Ik hoop het niet voor je. Dit past toch niet bij ons, pittige Airedale’s als wij zijn. Het vrouwtje heeft mij meegenomen naar de dierenarts. Samen met een student, die het vak moet leren, heeft hij mij uit de auto getild. Babs en Borre zieke borre 2Ik was te lamlendig om uit de auto te komen en voor het vrouwtje ben ik te groot en te zwaar. Binnen bij de dierenarts ben ik helemaal nagekeken. Hij heeft mijn temperatuur opgenomen. Je raadt het natuurlijk al… koorts. De dokter heeft naar mijn ogen gekeken. Mijn lippen, daar heeft hij zachtjes in geknepen. Mijn poten heeft hij alle kanten op bewogen. Mijn buik heeft hij ingedrukt en mijn rug ook. Nergens deed het pijn. Als dat echt zo is, ga ik wel piepen. Je moet je ook niet flinker voordoen dan je bent, vind je ook niet?
Ik krijg tegen de pijn een injectie. “Een paardenmiddel.” Babs en Borre zieke borre 3Even ben ik bang dat de dierenarts zich vergist en niet goed heeft gezien dat ik een Airedale ben en geen paard. Aan het vrouwtje merk ik niet dat zij het heel erg raar vindt wat de dierenarts zegt. Het zal dus wel goed zijn. De dokter wil wel wat bloed van mij hebben om te kijken of iets in mijn lijf, wat je dus aan de buitenkant niet kunt zien, niet helemaal in orde is. Samen met het vrouwtje heb ik in de wachtruimte gezeten tot het onderzoek van mijn bloed klaar was. Ik vind het zo knap dat de dierenarts in dat bloed kan zien wat ik mankeer. Na een poosje wachten, is de dokter bij ons komen zitten om te vertellen wat hij in mijn bloed heeft kunnen zien. Gelukkig is het niet zo erg als waar het vrouwtje diep in haar hart heel bang voor was. Zij, en het baasje ook, kunnen mij niet missen. Alles met mij is eigenlijk goed. “Alles werkt prima. Borre heeft wel een ontsteking in zijn lijf.” Vertel mij wat Babs. Ik ben natuurlijk niet voor niets zo honds- beroerd. Wat een prima woord trouwens!! Wie dat heeft uitgevonden verdient een kluif! Babs en Borre zieke borre 4Nadat de dokter heeft bedacht welke medicijnen het beste voor mij zijn, gaan het vrouwtje en ik weer terug naar huis. Nu moet ik ieder uur een klein beetje beter worden. Daaraan kunnen het vrouwtje en het baasje zien dat de medicijnen werken.

O, ik hoor de sluiting van mijn riem. Dat betekent dat de baas met mij een stukje gaat wandelen.

Kijk, dat vind ik al weer leuk. Ik moet wel af en toe in beweging blijven, anders word ik super stijf.

Heel veel likjes van Borre

Lieve zieke Borre,

Arme stumper, wat zal jij je beroerd voelen met zo’n ontsteking in je lijf, ik voel helemaal met je mee. Naar de dierenarts gaan is ook al geen pretje, zeker niet als hij overal voelt en duwt. Is het jou ook al eens opgevallen dat wij altijd een prik krijgen als wij naar de dierenarts gaan? Volgens mij doen die lui een wedstrijdje: ’wie kan de meeste prikken geven.’ En mijn dierenarts is vast van plan om die wedstrijd te winnen.
Ik moet je iets vertellen, het is heel gênant, maar ik weet zeker dat jij het niet verder vertelt. Ik ben namelijk ook naar de dierenarts geweest, voor een heel Babs en Borre zieke borre 5delicaat probleem. Het loopt mij (om maar even een mensenuitdrukking te gebruiken) dun door de broek. Als ik maar even moet hoesten, of dat ik denk dat ik een windje moet laten, komt er vanachter van alles uit wat niet hoort, zelfs als ik in de woonkamer ben. Dan zegt mijn vrouwtje wel: ’kom maar Babs, ik ruim het wel op, jij kunt daar ook niets aan doen.’ Maar Borre, je schaamt je als volwassen Airedale toch dood, als je zoiets overkomt. Dat is de reden dat ik ook naar de dierenarts ben geweest. En Borre, fanatiek dat die man is, hij stond bij wijzen van spreken al met die spuit in zijn hand voordat hij goed en wel wist wat mij mankeerde, alhoewel mankeren niet echt het goede woord is geloof ik, ik heb duidelijk een overvloed van iets. Dus voor dat ik het in de gaten had, zat er alweer zo’n venijnige prik in mijn bovenbeen.

Maar… er zit ook een voordeel aan, ik krijg de rest van de week macaroni met gekookte kipfilet, dat maakt een hoop goed.

Word maar snel weer beter!

Likjes, Babs

Ha lieve Babs,

Wat je me nu vertelt zal ik alleen voor mezelf houden. Ik kan me voorstellen dat jij je afschuwelijk voelt als je achterkant dingen gaat doen waarover je zelf even niet meer de baas bent. Je hebt wel een heel lief vrouwtje. Zij ruimt zonder te mopperen de troep op die jij zomaar de kamer in hebt geblazen. Je zou je dan nog schuldig kunnen voelen ook, terwijl je er niets aan kunt doen. Jij bent dus ook bij de dierenarts geweest. Ik vind die van mij wel heel erg aardig hoor ook al worden er altijd prikjes gegeven.
Babs en Borre zieke borre 6Heeft die prik bij jou wel geholpen? Ik hoop zo dat je weer gewoon een windje kunt laten zonder dat je meteen gaat “mesten.” Windjes moet je gewoon kwijt kunnen zonder daarbij na te hoeven denken. Gewoon hupsakee weg er mee!
Met mij gaat het iedere dag een beetje beter. Volgens het baasje en het vrouwtje kan ik weer gewoon lopen zonder te hinkelepinken. Wel zit de vaart er nog niet echt in. Ik heb pillen gekregen tegen die infectie. Het is een kuur die ik moet afmaken. Wat mij betreft zou ik daar vandaag al mee willen stoppen. Ik word me daar een partij suf van… dat wil je niet weten. Niet suf in mijn hoofd, maar in mijn lijf. Je zou bijna denken dat ik dronken ben. Dat ben ik niet. Dat weet ik zeker. Ik drink alleen maar water. Daar kun je toch niet dronken van worden Babs?
Babs en Borre zieke borre 7“Nog een paar dagen Borre, dan zijn de pillen op.” Het vrouwtje probeert er de moed in te houden. Niet alleen voor mij, maar ook voor haar zelf. Ik zie er naar uit dat ik dan weer stevig op mijn poten sta. Dit is niets voor een stoere Airedale zoals ik. Ik slaap nu heel veel. Dat bevalt me eerlijk gezegd ook wel goed. Voor de verandering ben ik even op de bank geklommen om te proberen of ik daar ook lekker kan slapen. Voor het vrouwtje was het duidelijk. Als ik op de bank kan klimmen met mijn gammele poten, dan gaat het met mij de goede kant op.
Ik ben ook even naar buiten geweest om een keuteltje te maken en het loopje door de tuin viel niet tegen. Nu lig ik weer op het kleed om een flinke tuk te maken. Die bank… dat lukt nu even niet. Het vrouwtje zit in de kamer. Zij wordt niet boos op mij hoor als ik op die bank lig, maar ik weet dat zij, eerlijk gezegd, liever niet heeft dat ik daar ga liggen. Als ze de kamer uit gaat… dan is die bank vast weer voor mij!

Heel veel likjes, Borre

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s