Beau: Nieuwe vriendjes!

Een nieuw waargebeurd verhaal van Beau uit België, door Marc Weyts

Hallo lieve ATVN-ertjes !

Beau nieuwe vriendjes 1Hier ben ik weer … Beau uit België ! Telkens wanneer er een nieuwe maand aankomt, geraak ik een beetje meer opgewonden dan anders. Ik begin dan wat meer te hijgen en dat komt gewoon omdat ik het zo fijn vind dat ik alweer bij jullie mag aankloppen met een nieuw waargebeurd verhaal ! Aan het begin van dit jaar beloofde ik jullie maandelijks, ook dit jaar dus weer, al mijn waargebeurde verhaaltjes aan jullie te zullen vertellen en je zou geen Airedale zijn, mocht je je belofte niet nakomen. Dus …. daar ben ik dan weer ! Goed van me hé !
In mijn vorig verhaaltje had ik het over ons nieuw vakantieplekje aan de Nederlandse Kust. Wel, op die korte tijd dat we hier nog maar verblijven, heb ik toch al het één en ander meegemaakt hoor ! Al heb ik hier nog geen Airedale tegengekomen, heb ik hier toch al heel wat nieuwe vriendjes. De grote mensen die in onze straat wonen zijn altijd heel vriendelijk tegen me en in het begin vroegen de kleine mensen, hun kinderen dus, denk ik toch, aan mijn baasjes of ze me mochten aaien. Terwijl mijn baasjes toekijken, mogen ze dat dan ook en ik vind het zo raar dat iedereen, groot of klein, mij altijd zo graag over mijn superlief kopje wil aaien. Ik heb dat eigenlijk niet zo graag. Soms komt er dan zo’n grote dikke arm op me af met daaraan zo’n heel groot hand met zo van die dikke vingers en dat belandt dan allemaal opeens op die weelderige haardos van me, die vaak nog maar juist door één van mijn baasjes met een speciale kam in model is gezet. Dan denk ik : ‘Lap, daar gaat mijn kapsel !’ Zij amuseren zich dan te pletter op mijn hoofd en veel kan ik ook niet meer zien, want die dikke arm zit dan voor mijn ogen en vaak ruikt die ook helemaal niet fris. Neen, ik heb eigenlijk niet zo graag dat ze me daar aaien. Ik heb het veel liever op een paar heel andere plaatsen ! Zo helemaal achteraan, op mijn rug, in de omgeving van mijn staart. Die staat bij een Airedale altijd al vrolijk naar omhoog, maar wanneer men zo eventjes goed op mijn rug er langs heen gaat … heerlijk gewoon !
Of onderaan, aan mijn buikje, waar ik van mijn baasjes voor moet opletten dat ik daar niet te dik word. Da’s ook nog zo’n favoriet plekje van me waar ze altijd minutenlang over mogen wrijven.
Neen, op mijn hoofd heb ik het niet graag, maar wel … achter mijn oren ! …. Zalig !!! Er zijn ook heel veel hondjes hier op het park. Wat raar toch dat steeds de kleinsten zich het meest moeten laten horen. Gelukkig is dit niet bij alle kleine vriendjes het geval.
Ook heel veel konijnen heb je hier. Die komen best niet te dicht in mijn buurt en laatst zagen we tussen de struiken, een beetje verder van ons verwijderd, een heel lief dier zitten.Beau nieuwe vriendjes 2 Wat was het groot en het bleef ons maar aankijken. Mijn baasjes vertelden me dat het een hert was en dat ik heel rustig moest zijn, omdat het anders zou schrikken. Ach, ze hoefden niet bang te zijn en ook dat mooie beestje niet, want op die plaats moest ik toch aan de lijn en daarbij, ik zou er toch niet naar toe gelopen zijn hoor. Het leek iets te groot voor mij. Ook heel veel vogels heb je hier aan de kust ! Zoveel verschillende soorten !
Mijn baasjes zeggen altijd dat die hier in Nederland met al dat water wel een heel mooi leven hebben. Wat zijn die twee toch verstandig, niet ! Wisten jullie dat het hier in Zuid-Holland dé streek bij uitstek van de lepelaar is? Wat een prachtige vogel is me dat zeg !
Als we die zien, moet ik alweer heel rustig zijn, want die twee baasjes van me, willen die grote witte vogel met die toch wel heel lange snavel altijd graag eens van dichtbij bekijken, maar dat is dan wel zonder mij gerekend. Jammer voor hen ! Jullie zien, we zijn hier niet alleen op ons vakantieplekje.Beau nieuwe vriendjes 4
Oh ja, tot slot moet ik jullie nog iets vertellen. Laatst was ik met één van mijn baasjes lekker op het strand gaan wandelen en weten jullie wat wij zagen toen we terug thuiskwamen ? Het andere baasje had ondertussen met zijn groene vingers een leuk apart plekje in onze tuin, voorzien van allerlei bloemetjes. Hij was het laatste nog aan het planten toen we terugkwamen en wat zag het er toch allemaal beeldig uit ! Ik kan niet wachten tot dat de bijtjes hier naar toe komen, alhoewel ik daar toch wel voor moet opletten ! Ik ben namelijk nog niet vergeten dat vorig jaar in de zomer, ik er zo ééntje te pakken had waarmee ik wou spelen en achteraf moest ik er eigenlijk wel wat van bekomen. Soms kunnen die toch niet zo lief zijn als ik en dat zijn dingen die je dan best nooit vergeet.
Beau nieuwe vriendjes 5
Zo lieve ATVN-ertjes, dat was het dan weer voor deze maand.

In mijn volgend verhaaltje vertel ik jullie misschien wel terug eens iets over ons thuisadres in België, al vind ik ons vakantieplekje in Nederland wel veel leuker hoor. Hier valt veel meer te beleven en is het alle dagen feest en weten jullie wat ? … mijn baasjes zijn het daar helemaal mee eens ! 🙂 Tja, … een Airedale heeft het nu eenmaal vaak bij het rechte eind !

Doooooeeeeeeiiiiiiiiiii !!!! Beau uit België. X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s