Cacher: Trainen en wandelen

Door Engel Geurkens

Op zeker moment was het baasje mij aan het uitlaten in het bos. Gelukkig mag ik vaak loslopen als er geen vreemde honden in de buurt zijn. Dan geniet ik ten volle van het rennen. Op zeker moment rook ik iets “heerlijks” en rende er als een pijl naar toe. Voor dat het baasje het in de gaten had en mij begon te roepen lag ik al heerlijk in de “p—p” te rollen. Na enige tijd had ik er genoeg van en ben naar het baasje gerend. Het baasje schrok zich rot, want ik stonk een uur in de wind.
Cacher geslaagd 1We gingen wel heel snel terug naar huis. Het vrouwtje probeerde mijn vacht nog wat schoon te maken, maar dat lukte niet erg. Wat nu? De doggywash zou wel eens de oplossing kunnen zijn. Dus met z’n allen in de auto en na enige kilometers waren we bij de doggywash. Nou dat was een hele ervaring, maar het is me wel goed bevallen zo’n wasbeurt, net zoals in de autowasstraat met muntjes voor het spoelen, shampoo en föhnen.
Cacher geslaagd 2Ja, ik ben geslaagd voor mijn C-diploma. Welleswaar met de hakken over de sloot maar dat maakt mij niet uit. Waarom zou je meer moeite doen. Het baasje vond het niet zo leuk, want bij de zit/blijf en lig/blijf oefening ging ik beide keren toch even in de fout en dat leverde 10 aftrekpunten op. Ik had eigenlijk helemaal geen zin in in zo’n examendag. Ik had de hele week al geoefend en geluisterd. Tevens moest ik die week ook wat vaker in de bench omdat de schilders elke dag bezig waren om de kamer en hal van een nieuw verfje te voorzien. Ik had zin in een vrije dag en wilde lekker spelen en rennen dus luisterde ik tijdens het examen niet voldoende naar het baasje. Dat heb ik de dagen daarna wel gemerkt want ik moest de oefeningen toen opnieuw doen. Nou mag ik dan toch naar behendigheid. Alleen die cursus begint pas na de zomer. Het baasje heeft daarom in overleg met mij besloten toch maar de D-cursus voor de zomer te doen. Bij de D-cursus moet ik toch weer een paar nieuwe dingen doen. Het op bevel komen en onderweg krijg ik dan het commando liggen. Dat heb ik na een week al wel een beetje onder de knie, want het baasje oefent op de meest vreemde plaatsen. Ook apporteren hoort bij de D-Cursus. Als het baasje het apporteerblok weggooit mag ik niet al weer weglopen om het bot op te kunnen vangen, zoals bij andere speeltjes. Ik moet netjes blijven zitten tot mij baasje “pak” zegt en bij “breng” moet ik het apporteerblok terugbrengen en voor het baasje gaan zitten en het apporteerblok pas loslaten als het baasje dat zegt. Dit vind ik erg leuk om te doen. Ik blijf echter wel een eigenzinnige hond en ga er dan regelmatig met het apporteerblok vandoor. Helaas heeft het baasje daar wat op gevonden. Jullie raden het al. De lange lijn 😦 Cacher geslaagd 3

Dit zijn dus een echt goede apporteerblokken. Het baasje heeft die houten voor me gekocht.

Ja, het baasje heeft trouwens ook een clicker. Wat daarvan de bedoeling is weet ik nog niet echt, maar het lijkt erop dat als ik iets goed heb gedaan, ik dan naast een snoepje ook de clicker hoor. Cacher geslaagd 4Toch nog een andere doggywash belevenis, want ik moest weer naar de kapper en daar werd ik eerst gewassen. Nou dat vond ik best leuk. Maar ja, nu ben ik weer zo kaal. Weten jullie wat het baasje nu gekocht heeft voor me? Nee, he. Het heeft alles te maken met onderstaande foto. Cacher geslaagd 5Omdat ik heel sterk ben loop ik niet altijd netjes naast het baasje of de kleinkindjes. Ik heb dan de neiging om plotseling te gaan trekken als er zich iets bijzonders voordoet. Ik had al een speciaal tuigje, maar dat hielp maar een beetje. Nu heeft het baasje een follow-me halsband gekocht, Weet je bij wie? Martin Gaus, ja die mijn broertje heeft opgeleid als hulphond. Dat is echt een speciale halsband. Als ik die aan krijg blijf ik echt rustig naast het baasje of kleinkindjes lopen. Cacher geslaagd 6
Afgelopen zondag werd ik al vroeg uitgelaten door het baasje. Meestal gaan we dan ergens naar toe. En ja hoor. Het baasje en vrouwtje namen me mee in de auto naar Zuid-Limburg voor de ATVN wandeling. Buiten een hagelbuitje en wat donker weer was het weer een heerlijke dag om dan lekker los te rennen. Er was echter maar een broertje. Plato en ik hebben toch best wel nog even gedold. Cacher geslaagd 7
Mijn zusje, Noortje, was er niet. Dat was ook niet zo vreemd, want naast het gegeven dat zij heel ver weg woont, moest zij binnenkort bevallen. Jullie raden het al! ik ben oom geworden van 7 kleine nichtjes en neefjes. Hoera! Zusje Noortje met mijn nichtjes en neefjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s