Beau: Een duivels verhaal!

Een nieuw waargebeurd verhaal van Beau uit België, door Marc Weyts

Hallo lieve ATVN-ertjes !

Ik zal maar met de deur in huis vallen ! … Ik word hier bijna gek !
Mijn baasjes zijn echt niet normaal hoor ! Je moet hen eens bezig zien wanneer ze naar de TV kijken ! Ik lig dan bijvoorbeeld ’s avonds lekker te rusten in mijn bench en opeens beginnen die twee daar dan te roepen en te krijsen ! Je houdt het echt niet voor mogelijk !
Ik begrijp best dat jullie niet al mijn verhaaltjes kunnen onthouden, dus zal ik jullie geheugen wat opfrissen. Een hele tijd geleden heb ik jullie eens verteld dat mijn favoriete speeltje een bal is en ik heb toen ook jullie heel wat foto’s met een bal laten zien. Maar het is niet omdat ik graag met een bal speel dat ik nu net als mijn baasjes zowat gek moet worden bij het voetbalkijken.
Neen, ik hoop dat die voetbalgekte hier snel voorbij is hoor ! Mijn baasjes hebben helemaal geen oog voor mij wanneer ze voor dat scherm zitten ! Ik mag nog zo dicht bij hen komen, dan nog hebben ze mij niet eens in de gaten. Ik kruip dan maar terug in mijn bench en hoop dat al dat onnozel gedoe vlug voorbij is !
Weet je wat ik zo raar vind … wanneer we in Nederland zijn, zie ik helemaal niet zo’n gekke mensen die met vlaggen, toeters, mutsen en nog veel meer tekeergaan. Daar gedragen ze zich tenminste normaal. Wat ben ik blij zeg dat ik een Hollandse ben !
Laten we het nu even niet over voetbal hebben, maar over wat ik de afgelopen maand beleefd heb. Daar zijn jullie toch altijd naar benieuwd, is het niet ?!
In mijn vorig verhaaltje vertelde ik jullie vooral over ons nieuwe vakantieplekje aan de Nederlandse Kust. Hoeveel nieuwe vriendjes ik daar al heb en hoe vriendelijk de mensen er allemaal zijn.
Wat ik jullie vertelde meen ik echt hoor … het is daar alle dagen feest !
Maar natuurlijk moeten we af en toe wel eens terug naar België en vorige maand vertelde ik jullie dat ik misschien nu wel wat nieuws over ons thuisadres zou hebben en ja hoor … kijk maar naar enkele prachtige foto’s die ik jullie hierbij laat zien.
Beau een duivels verhaal 1Jullie weten vast nog wel dat wij hier in België in een heel groot en vooral hoog gebouw wonen en dit samen met nog veel andere mensen en best wel wat honden hoor. Gelukkig hebben we hier ook heel veel groen en verderop ook een groot bos. Daar heb ik jullie vroeger ook al over verteld, weten jullie nog ? Maar heel dicht, rond dat grote gebouw waar wij wonen, ligt ook een prachtige nieuwe aangelegde vijver. Daar zwemmen heel veel eendjes op en het liefst zou ik daar ook wel een plons in maken, maar dat mag nu niet van mijn baasjes. Beau een duivels verhaal 2Zij denken dat ik niet zo lief zou zijn tegen één van die eendjes en misschien hebben ze daar wel ergens gelijk in. Ik kan er toch ook niet aan doen dat ik nu eenmaal het jachtinstinct in me heb. Al ben ik aangelijnd, ik vind het net als mijn baasje zo heerlijk om rond dat grote water te lopen en al die vriendjes in de gaten te houden. Weet je wat er de afgelopen maand nog met mij is gebeurd ? Ik ben terug naar de kapper geweest !
Beau een duivels verhaal 3Laatst reden we van ons vakantieplekje in Nederland terug naar huis. Ik ben altijd rustig in de auto hoor ! Da’s geen probleem. Tijdens het rijden moet ik heel goed opletten of ik zou echt helemaal in slaap vallen. Deze maal vond ik de rit wel heel lang duren en ja hoor … toen ik door het raam keek, stonden wij gewoon stil. Mijn baasjes zegden me dat dit ‘file’ noemt en dat ze dit net als in België ook in Nederland kennen. Opeens kreeg één van mijn baasjes een fijn idee ! Jullie kennen het vast allemaal en ik nu ook ! Hij begon wat leuke selfies te nemen. Ik vond dat eerst wel wat raar, maar al snel had ik dit natuurlijk door en zo fier als een Airedale kan zijn, ging ik heel statig op de achterbank zitten met mijn prachtige snoet helemaal in de lucht. Zie ik er niet beeldig uit ?! … en dan juist zo keurig geplukt ! Werkelijk een plaatje als je ’t mij vraagt !
Beau een duivels verhaal 4Lieve ATVN-ertjes, ik moet weer afsluiten ! De TV gaat hier namelijk uit en het is hier in huis wat rustiger geworden ! Zolang die Rode Duivels blijven scoren en die driekleur hier niet wordt binnengehaald, kan ik me nog wel aan van alles verwachten vrees ik. Maar wat zijn mijn baasjes toch lief ! Omdat die Belgen weer flink gescoord hebben, krijg ik opeens van één van mijn baasjes een flinke knuffel en laat dit het nu juist zijn wat ik het allerliefste heb !
Beau een duivels verhaal 5Ik ben helemaal opgegaan in die knuffel en heb mijn lange tong eens goed breed gemaakt, zodat een washandje uit de badkamer achteraf wel nodig was bij hem. Leuk toch !

Duivelse voetbalgroetjes van Beau uit België ! X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s