Cacher: Mijn vakantie 2016 (deel 1)

Door Engel Geukens

Cacher mijn vakantie 2016 1Ja, we zijn heerlijk met de airedale mobilhome op vakantie geweest. Via het zwarte woud, Bodensee naar Oostenrijk. Ik heb genoten van de vele vergezichten. Ik mocht vaak loslopen in het vrije veld. Super!
Door het hoge gras rennen was een belevenis, die ik nog niet had meegemaakt. We hebben ook een paar keer gefietst. Nou ja gefietst. Het baasje en het vrouwtje dan natuurlijk. Cacher mijn vakantie 2016 2Ik mocht mee in de hondenkar. Dat is best gaaf. Ik spring erin en ga rustig zitten. Ik kan dan genieten van alle leuke dingen die we tegen komen zonder dat ik me hoef in te spannen. Het is alleen jammer dat als ik een leuke, lieve hond tegenkom ik er niet achteraan kan. Ik ben voor het eerst met een gondelbaan hoog de bergen in geweest. Spannend was dat. Cacher mijn vakantie 2016 3Want hoe loop je zo’n wiebelige gondel in. Nou dat had mijn baasje goed geregeld. Hij nam mij aan de riem stapte de gondel binnen en het vrouwtje dat achter mij stond gaf mij zo maar een zetje tegen mijn kont. En zo waar, ik stond in de gondel Hieronder zie je me nieuwsgierig naar buiten kijken. Het was echt wel spannend, want de gondel schudde zo nu en dan een beetje. Maar ik ben een stoere hond, dus daar was ik snel aan gewend. Wat een uitzicht. Geweldig! Ik verheugde me er al op om ook met de gondelbaan weer naar beneden te gaan maar dat viel vies tegen. We zijn helemaal naar beneden gelopen, ruim 2 ½ uur. Cacher mijn vakantie 2016 4Eerst over de weg en daarna over steile berg- en bospaadjes. Maar ja ik heb 4 pootjes dus dat ging mij makkelijker af dan het baasje en het vrouwtje. Ik was wel vreselijk moe toen we terug waren bij de camper. Het baasje heeft ook nog eens een heel stuk met mij gewandeld op 1800m hoogte, dat was best leuk. Het was een schitterende zonnige dag.
Ik snapte niet waarom het baasje niet ging Cacher mijn vakantie 2016 5zwemmen met het mooie weer. Het water zag er zo aantrekkelijk uit. Nou ik kwam er snel achter toen ik wel een duik nam. Wat is dat koud zo’n bergmeer, brrr. Na de vakantie waren er nog 3 spannende dingen. Ons bezoek aan mijn broertje. We hebben geravot bij het leven. Zo nu en dan moesten we even uitrusten.

Wat vinden jullie van die knappert op de foto. Ja, ik bedoel natuurlijk niet mijn broertje. Na thuiskomst was ik doodop en heb de avond doorgebracht in mijn mand.
Groot nieuws! Ik heb mijn D-diploma gehaald. Het baasje vond het best spannend. Het regende pijpenstelen en dat maakte het wel een stuk moeilijker. Maar het is gelukt. Niet alle oefeningen met het grootste puntenaantal, want we waren door de vakantie niet meer naar alle lessen geweest. Het baasje was best wel een beetje boos dat ik het los volgen niet al te best deed en bij het apporteren niet voor het baasje ging zitten, maar er naast. Detail toch? Na de zomerperiode beginnen we echt aan de behendigheidscursussen. Dat is denk ik best wel leuk. Ik kijk er dan ook reikhalzend naar uit.
Cacher mijn vakantie 2016 8Cacher mijn vakantie 2016 9De ATVN familie-dag was super leuk. Ik heb nog een aardbei geproefd. Het was wel jammer dat we niet los mochten rennen, maar dat heb ik gecompenseerd door bij het kasteel aan de aandacht van het baasje te ontsnappen.
Mario riep op zeker moment dat er een airedale uit Veldhoven bij iemand anders stond. Dat was ik dus, haha. Er komen natuurlijk in de komende maanden nog meer spannende momenten, want ik heb in mijn agenda nog een aantal afspraken staan met mijn airedalevriendjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s