Schuif aan bij Babs en Boebie: Boebie stelt zich voor

Babs en Borre kopafbeelding
Door Bonneke van der Bij en  Sonja de Cooker

Dag lieve Babs,

Eerst zal ik je maar eens vertellen wie ik ben. Ik ben Boebie. Heel in de verte zijn wij natuurlijk familie van elkaar. Ik ben net zo’n leuke Airedale Terriër als jij. Heel graag wil ik jouw nieuwe mailvriendje worden. Het lijkt me zo fijn om met jou onze ervaringen op hondengebied te kunnen delen. Er gebeurt genoeg waarover wij onze verbazing of onbegrip aan elkaar kunnen laten weten. Soms heb je wel eens een beetje steun nodig of je wilt je hart eens flink luchten. Of zo maar de dingen van alle dag met elkaar doornemen. Dan is het ook fijn als je bij een lotgenoot of ervaringsdeskundige terecht kunt. Wat vind jij ervan? Denk je dat wij samen een goed koppeltje kunnen vormen?
Babs en Boebie stelt zich voor 1Ik ga meteen maar van start. Het mooie weer van de afgelopen dagen… daar word ik zo vrolijk van. Als je dan een keer buiten bent, kun je ook buiten blijven als je daar zin in hebt. Na al die dagen met regen en kou was ik daar echt aan toe ! Eindelijk heb ik mijn tuin eens kunnen inspecteren en kunnen kijken of er hier indringers wonen, die ik weg moet jagen. Gelukkig is dat allemaal erg mee gevallen en heb ik een fijn plekje in de tuin kunnen uitzoeken om de boel goed in de gaten te blijven houden.
Je weet vast wel Babs dat er iemand moet zijn die orde op zaken stelt. Wie mogen dat in de meeste gevallen doen… Wij, honden natuurlijk! Wij zijn keien op het gebied van oplettendheid. Ik hoop dat je die ervaring met mij deelt. Er is nog iets wat met dat warme weer te maken heeft. Zodra de zon schijnt, rijdt hier bij ons in de buurt een ijscoman door de straten. Hij heeft een auto vol met bakken ijs bij zich. Als het echt goed warm is, gaan veel bewoners bij hem een ijsje kopen. Babs en Boebie stelt zich voor 2Mijn baasje heeft dat deze week ook een keer gedaan. Het vrouwtje en hij lusten op zo’n warme dag wel een heerlijk ijsje. Je weet het meteen als de ijscoman door de straat rijdt. Hij heeft een leuk muziekje uitgezocht, zodat iedereen kan horen dat hij in de buurt is.
Het baasje is net zoals de andere mensen naar de ijs auto gelopen en heeft daar ijsjes gekocht. Niet twee… nee… drie ijsjes! Ik heb voor de zekerheid nog eens een keertje extra naar de handen van het baasje gekeken… Ja hoor! Ik heb het goed gezien… drie ijsjes! Wie gaat er hier twee ijsjes opeten? Nu ben ik wel heel erg benieuwd wie die snoeperd is…
Babs en Boebie stelt zich voor 3Babs, jij wilt toch ook wel weten wie van de twee niet genoeg heeft aan één ijsje? Nu komt het Babs. Dat derde ijsje is niet voor de baas… Ook niet voor het vrouwtje… Wie krijgt dat derde ijsje! Weet je wie dat is Babs? Dat ben ik! Boebie! Hoe vind je dat Babs? En wat smaakt dat lekker! Een heerlijk vers schepijsje in een net zo lekker vers hoorntje. Ik heb gesmuld. Dat kun jij je wel voorstellen. Nu hoop ik helemaal dat het vaak heel erg warm weer wordt. Jij begrijpt vast wel waarom.

  Veel likjes van Boebie

Hallo lieve Boebie,

Wat fijn dat jij mijn nieuwe penvriendje wilt zijn. Ik was al een beetje in paniek, wist niet hoe ik verder moest zonder Borre. Nu zullen we Borre natuurlijk nooit vergeten, maar ik ben toch superblij met jou.
Babs en Boebie stelt zich voor 4Wat geweldig dat jij een ijsje van het baasje kreeg, superlekker zijn die! Ik moet jou ook iets leuks over ijsjes vertellen. Mijn zusje en ik zijn met onze baasjes in Zuid-Limburg wezen wandelen. We moesten een hele hoge berg op en het was best wel warm. Boven op de berg aangekomen zagen we een ijskar staan, daar hadden wij wel zin in. Mijn baasje bestelde twee kinderijsjes, je zag de ijsman gewoon denken:” daar heb je weer zo’n zuinige Hollander.”
Mijn baasje pakte de ijsjes aan en liep er mee naar ons, en je raadt het al, die ijsjes waren voor ons, dat was smikkelen en smullen. Toen wij de ijsjes op hadden ging mijn baasje weer naar de ijskar en bestelde twee grote mensen ijsjes, en zei tegen de ijsman: ”U dacht vast en zeker dat de kinderijsjes voor ons waren.” De ijsman lachte een beetje verlegen maar zei niets. Babs en Boebie stelt zich voor 5Je begrijpt wel dat wij net zo lang geschooid hebben tot wij het onderste stuk van de hoorntjes van onze baasjes mochten opeten, heerlijk was dat. Onderweg hebben onze baasjes nog regelmatig moeten grinniken om het gezicht van de ijsman.

Likjes, Babs

Ha lieve Babs,

Wat fijn dat jij het net zo leuk vindt als ik om met elkaar te gaan mailen. Ik was gewoon een beetje zenuwachtig! Nadat ik jouw stukje heb gelezen, is dat meteen over. Natuurlijk vergeten wij Borre niet. Er wordt hier nog vaak over hem gesproken. Hij moet wel een heel leuke hond geweest zijn… Babs en Boebie stelt zich voor 7Ik kan je verklappen dat ik dat ook ben. Mijn baasje en het vrouwtje komen daar vanzelf wel achter. Jij hebt ook een super lief baasje en vrouwtje! Jij en je zusje hebben ook al van een heerlijk ijsje mogen proeven. Er is wel iets waarover ik me verbaas hier bij ons.
Ik heb je toch verteld dat de ijsboer een leuk muziekje laat horen als hij door de straat rijdt… Omdat het nog een paar dagen lekker warm weer is gebleven, rijdt die ijsco-auto vaker door de straat.
Jij weet ook dat wij, Airedales, heel erg slim zijn… dus… ik hoor het muziekje van de ijsjesman. Als een speer ren ik naar het baasje en ga heel mooi voor hem zitten. Weet je wat er gebeurt… Helemaal niets. Ja… het baasje zegt: “Hoi Boebie” en aait mij eens lekker over mijn rug. Verder komt er geen beweging in. Nou vraag ik je… Ik wil niet geaaid worden. Niet nu… Er is toch iets veel belangrijkeBabs en Boebie stelt zich voor 6rs. Hij moet dat toch ook horen… Ik ren naar het hek opzij van het huis…Ga daar weer heel keurig zitten en blaf er maar eens een keertje bij. Als ik hier zit kan ik heel goed de straat zien.
Daar staat hij. De ijsboer met zijn auto vol heerlijk ijs erin. Hoort de baas die muziek nu echt niet…
Jawel hoor. Hij roept zelfs het vrouwtje erbij. “Kijk die Boebie nu eens zitten daar bij dat hek. Wat een slimmerd. Hij herkent het muziekje van de ijsboer nu al!” Zie je wel, Babs. De baas heeft het in de gaten en hij komt niet eens overeind! Ik ren weer naar de baas en ga nog maar eens voor hem zitten… De baas moet wel opschieten anders is die auto met al dat lekkers weg. “Dat heb jij goed gehoord Boebie! Dat is de ijscoman.” Gelukkig! Nu gaat het dan gebeuren. De baas gaat ijsjes halen… Het baasje blijft nog steeds gewoon zitten. Ik snap daar dus helemaal niets van. Er staat een auto met heel veel lekkers voor de deur en de baas is niet van plan om ijsjes te kopen!
“Je hebt het goed gehoord Boebie, maar het is niet alle dagen feest!” Dat betekent dus dat ik geen ijsje krijg. Dat is zo raar. Wij maken toch van iedere dag een feestje! Als je daar dan ook nog eens een heerlijk ijsje bij kunt eten, is het toch dubbel feest. Mensen zijn zo anders Babs. Ben jij daar ook al achter gekomen? Babs en Boebie stelt zich voor 8
Jammer, jammer. Wel ben ik heel erg trots op mezelf, omdat het baasje mij zo slim vindt. Dat ben ik natuurlijk ook. Maar dat hij het zegt…! Mijn dag is weer een beetje goed. Ik blijf natuurlijk wel hopen op nog eens een keer zo’n super lekker ijsje.


Heel veel likjes, Boebie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s