Beau: Niet zo leuk nieuws!

Een nieuw waargebeurd verhaal van Beau uit België, door Marc Weyts

Hallo lieve ATVN-ertjes !

Aan dat duivels verhaaltje van me vorige maand is vlug een eind gekomen. Want ik denk dat wanneer jullie dit verhaaltje in de Nieuwsbrief te lezen kregen, die Belgen al een tijdje uit de wedstrijd waren gebonjourd ! Oh juist een Frans woordje uitgesproken zeg, maar jullie begrijpen dat vast ook wel in Nederland. Aan de ene kant was ik blij dat die voetbalgekte hier voorbij was, maar aan de andere kant kreeg ik een knuffel minder en dat vond ik dan weer niet zo leuk.

Ondertussen is juli ook alweer voorbij en ik mag er niet aan denken dat we nu al halfweg zijn met die zomer. Ik heb weer heel wat beleefd hoor deze maand en jammer genoeg heb ik deze maal niet zo’n leuk nieuws te vertellen.

Ik sprak jullie laatst over al die nieuwe vriendjes die ik hier op ons vakantieplekje in Nederland heb leren kennen en dat zijn er gelukkig heel veel ! En toch gebeurde er iets op een dag wat ik me altijd zal blijven herinneren en ik ook in het verleden in België eens heb meegemaakt.

Het was mooi weer en ik wandelde aangelijnd met mijn baasjes op het park. Zoals jullie weten wil ik hen altijd richting strand sturen en ik was dolblij dat me dit alweer lukte. Juist wanneer we het lange pad naar het strand insloegen, liep daar ook een baasje met haar hond te wandelen. Die hond was net zo groot als ik en leek me bijzonder lief te zijn. Deze maal had ik het echter niet bij het rechte eind, want die hond zag me, zijn haren veerden recht en zomaar zonder enige reden sprong die naar me toe. Zijn lange tanden raakten bijna mijn voorste poten en ik was helemaal van de kaart. Ik laat me wel niet doen hoor en heb onmiddellijk terug gereageerd en gelukkig waren we allebei aangelijnd, want ik weet niet wat er anders zou gebeurd zijn.

Weet je, wij Airedales vergeten zulke dingen niet makkelijk en ik eigenlijk nooit. Ik ben hierdoor nu ook heel erg op mijn hoede en ruik die onvriendelijke hond al van verre. Wanneer mijn baasjes hem op afstand te zien krijgen, maken ze nu heel bewust een ommetje met mij en ik weet echt wel waarvoor hoor ! Neen zulke dingen vergeet ik nu eenmaal nooit en heb ik geen gelijk ?! Wat jammer toch dat er honden rondlopen die helemaal niet vriendelijk zijn. Is dat bij jullie mensen ook het geval ? Dat vraag ik me dikwijls af.

Ik zag dat ook mijn baasjes hier helemaal van ondersteboven waren en gelukkig bleven ze richting strand lopen.

Beau niet zo leuk nieuws 1Daar was de zee ! Die immense plas water ! Het was weer een plaatje hoor, wanneer je dat prachtig natuurwonder op het topje van de duinen zag ! Dit is dan ook het moment dat ik los mag en zo gebeurde het ook. Ik nam een spurt en met grote vaart liep ik zoals steeds richting water. Wanneer ik al lekker aan het zwemmen ben, zijn mijn baasjes nog aan het worstelen met vooruit te geraken in het mulle zand op het strand. Wanneer ze dan dichter bij de zee komen, lukt het hen al wat beter om te stappen omdat het strand dan wat harder aanvoelt onder hun voeten. Maar daar heb ik helemaal geen last van.

Op het strand kom je ook heel wat vriendjes tegen en dikwijls komen ze van ver naar me toegerend en lopen ze me achterna en willen met me spelen. Ik ben dan altijd wat oplettend, want je weet maar nooit, wanneer er weer eentje slechte bedoelingen met me heeft en ja hoor …

Beau niet zo leuk nieuws 2Ik kom het niet vaak tegen, maar na die onvriendelijke hond van daarjuist, kwam er ook op het strand eentje naar mij toe gehold met niet zo’n fraaie bedoelingen ! Ik zag ook nu weer zijn grote tanden en dacht bij mezelf ‘Oh neen, niet opnieuw !’. Ik werd heel bang, stak de staart tussen de poten en wou het liefst helemaal onder het zand kruipen. Deze maal reageerde ik niet heftig terug en weten jullie hoe dat komt ? … Ik was vergeleken met de vorige keer, nu niet aangelijnd en dan lijkt het net of je moet zelf op eigen houtje hier uit zien te geraken. Aangelijnd lopen heeft dus ook zijn voordelen. Je voelt je dan veel veiliger bij het baasje.

Gelukkig gebeurden er geen erge dingen en waren mijn baasjes vlug ter plaatse. Ze riepen met niet zo’n mooie woorden naar dat schepsel dat op me af was gekomen en joegen hem weg met het weinige dat ze in hun handen hadden. Ook deze onvriendelijke hond liep uiteindelijk weg, terug naar zijn baasjes en die wandelden toch wel niet kijkend gewoon verder zeker! Net of er niks gebeurd was ! ‘Zo baasje zo hond’, denk ik dan maar ! Neen, ook deze hond zal ik nimmer vergeten hoor !

Eigenlijk zijn wij Airedales toch slim, niet waar ! Wanneer een ander ons aanvalt, zonder enige reden, blijven we dit onthouden en verdwijnt dit nooit meer uit ons geheugen !

Ook in andere dingen kunnen we heel slim zijn, al zeg ik het zelf. Zoals bijvoorbeeld bij wat we al dan niet voor lekkers krijgen toegestopt.

Beau niet zo leuk nieuws 3Wanneer de koekjestrommel hier opengaat, spring ik namelijk onmiddellijk uit mijn bench en zit ik zoals geen enkele andere Airedale dat kan, op mijn poep en ben ik dan werkelijk om te stelen wanneer ik met mijn donkere ogen je aankijk. Vaak geef ik dan uit mezelf al een pootje en ook dat helpt dikwijls. Maar wanneer de Belgische chocolade tevoorschijn komt, weet ik dat mijn verleidingstruckjes niets uithalen, want daar krijg ik niks van. Mijn baasjes zeggen dan tegen me dat chocolade heel slecht en ongezond is voor hondjes. ‘Waar blijven ze het toch vandaan halen !’, denk ik dan bij mezelf !

Zo lieve ATVN-ertjes, deze maal was het eigenlijk niet zo’n fraai en leuk verhaaltje en dit dan nog tijdens hartje zomer ! Maar ja, zo zit het leven nu eenmaal bij ons, hondjes, in elkaar en wie weet loopt het bij jullie mensen ook niet altijd op wieltjes.

Beau niet zo leuk nieuws 4Denk nu maar niet dat juli zo’n verschrikkelijke maand is geweest hoor ! Neen, we hebben ook zoveel leuke dingen gedaan die je in de winter niet kan doen.

Augustus heeft vast en zeker ook heel wat in petto en daar vertel ik jullie in een volgend verhaaltje dan alweer alles over !

Leuke zomerknuffels van Beau uit België. X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s