Phaenna (Phaantje): Dagboek juli 2016

Door Sonja de Cooker

Phaenna Phaantje dagboek juli 2016 1Hier ben ik alweer, wat gaat de tijd toch snel hè, een maand is om voordat je het weet. Ik moet jullie iets heel leuks vertellen. Als we ’s morgens langs het kanaal lopen, gooit Mario als het mooi weer is stokken in het water. Delphobe en ik moeten die stokken er dan weer uithalen. Delphobe springt met een sierlijke boog in het water, ik heb minder ervaring en spring er wat onbeholpen achteraan. In het water aangekomen gaat het zwemmen me ook niet zo goed af, ik probeer namelijk mijn voorpootjes boven water te houden zodat ik eigenlijk rechtop in het water aan het watertrappelen ben.

Mario en Sonja staan aan de kant te lachen. Maar kijken ook wat zorgelijk, ze zijn bang dat ik verdrink. En zal ik je eens wat vertellen, ze hebben voor de zekerheid een zwemvest voor mij gekocht, cool hè!

Phaenna Phaantje dagboek juli 2016 2In het begin vond ik het best akelig met zo’n zwemvest aan, maar ik ben er nu helemaal een gewend.

Mario en Sonja staan nog steeds te lachen als ik ga zwemmen, en ik moet je eerlijk bekennen dat ik ze er eerst van verdacht dat ze me uit stonden te lachen. Maar ik weet nu zeker dat ze dat niet doen, ze lachen uit trots omdat ik zo gracieus zwem. Wil je weten hoe het komt dat ik dat zo zeker weet? Dat zal ik je vertellen, Ik hoorde Sonja namelijk tegen Mario zeggen” kijk eens hoe Phaantje zwemt, ze kan zo naar de Olympische spelen.” “Vlinderslag eruit, Phaantjesslag erin.” Gaaf klinkt dat hè.

En zal ik je nog eens wat vertellen: “we hebben logees, Sterre, Luna en Guinness logeren bij ons, voor drie weken.” We zijn nu met zeven hondjes. Ik vind dat super gaaf. Ik kan de hele dag kiezen met welk hondje ik wil spelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s