Phaenna (Phaantje): Dagboek augustus 2016

Door Sonja de Cooker

Alweer een maand voorbij, tjonge wat vliegt de tijd.

Phaenna Phaantje Dagboek augustus 2016 1We hebben het hier ontzettend druk met dat mooie weer. We gaan iedere dag zwemmen, en ik moet zeggen dat het steeds beter gaat. Ik spring tegenwoordig met een sierlijke sprong in het water en ploeg door het water heen. We zagen op de TV dat bij de Olympische spelen Ranomi Kromowidjojo bij het zwemmen buiten de medailles gevallen is.

Phaenna Phaantje Dagboek augustus 2016 2Ze heeft ook niet naar Sonja geluisterd en de Phaantjesslag niet toegepast. Ik weet zeker, als zij dat wel gedaan zou hebben, ze absoluut goud gewonnen zou hebben.

Ik ben vandaag helemaal opgewonden, er is iets superbelangrijks gebeurd, ik kan het bijna niet geloven, maar het is echt waar, er is een Fuchsia naar mij genoemd. Geweldig hè! En kijk eens naar de foto, is hij niet prachtig?

Phaenna Phaantje Dagboek augustus 2016 3En wat klinkt het interessant hè, Fuchsia ‘Phaenna’. Als ik niet zo bescheiden was, zou ik nog kapsones krijgen. Mijn zusjes kijken een beetje meewarig naar mij, ze vinden dat ik me aanstel, naar hen is ook een Fuchsia genoemd, dat weet ik ook wel, maar die van mij is de allermooiste.

Zondagavond heeft het heel erg geonweerd, super vond ik dat. Mijn zusjes lagen een beetje angstig te hijgen, maar ik niet hoor, ik vond al die flitsen en dat gerommel geweldig! De deur van de bijkeuken stond open omdat het zo warm was, en ik rende steeds weer naar buiten om te proberen de hagel met mijn mond op te vangen. Dat was best moeilijk, ik moest namelijk mijn ogen dicht houden om er geen pijnlijke hagelstenen in te krijgen. Mario en Sonja stonden erbij te lachen, en Sonja zegt:”Phaantje wat ben je toch een ‘heutemeteut’.” Mooi hè, een echte eretitel.

Zo mensen, dit was het weer,

heel veel likjes van heutemeteut Phaantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s