Schuif aan bij Babs en Boebie: Zwempartij

Babs en Borre kopafbeeldingDoor Bonneke van der Bij en Sonja de Cooker

Ha Lieve Babs,

Babs en boebie zwempartij 2Wat heb ik genoten van het filmpje over jullie zwempartij in het kanaal. Samen met het vrouwtje heb ik ernaar gekeken. Toen zij Phaantje zag zwemmen met het zwemvest aan vertelde zij mij meteen een verhaal van heel lang geleden.

Voordat ik bij het baasje en het vrouwtje ben komen wonen, hebben zij steeds weer een hond gehad. Niet allemaal tegelijk, zoals bij jou, maar na elkaar.

Babs en boebie zwempartij 1Sommige van hen gingen mee varen op de boot van mijn baasjes. Eentje was helemaal gek op het water. Hij deed niets liever dan ballen uit het water halen, die de baas steeds weer voor hem in het meer gooide. Hij kon daar geen genoeg van krijgen. Als de boot voor anker ging, lag die midden in het water en de hond van toen mocht dan niet van de boot af in dat heerlijke water springen.

Ik denk dan meteen: “doe niet zo flauw zeg. Laat die hond lekker zwemmen.” Als ik je vertel Babs, waarom dat niet kon, begrijp jij het ook meteen.

Het vrouwtje zei mij dat de boot veel te hoog was om een grote hond uit het water te tillen. Door al het water dat in zijn vacht bleef hangen, woog hij nog een keer meer dan een droge hond. Dus: vanaf de boot het water in… geen denken aan… veel te gevaarlijk… de hond zou kunnen verdrinken. Dat wilden de baas en het vrouwtje niet.

De baas kwam met een heel goed plan. “Als we nu eens een zwemvest voor hem kopen, dan kan hij wel het water in.” Ik hoor je al denken: “met zo’n zwemvest aan is hij toch nog zwaarder…” Ik dacht dat natuurlijk ook.

Heb jij het zwemvest van Phaantje al eens goed bekeken? Bovenop zit een stevig handvat en dat kan de baas met zijn handen vastpakken, maar het kan ook nog anders. Achter op die boot, boven op het dek staan twee davits. Dat zijn stevige metalen staken, die boven het water gedraaid kunnen worden. Als je een klein extra bootje bij je hebt, is dat heel handig. Als daar een bootje aan kan hangen om in het water te laten zakken, dan kan daar ook een hond in een zwemvest aan vast gemaakt worden. Slim hè, van de baas.

Babs en boebie zwempartij 3Voordat een volgende boottocht werd gemaakt, kocht de baas een zwemvest voor een grote hond. De eerste keer dat het zwemvest aan moest, vond de hond dat eigenlijk een beetje vreemd. Hij vond het nog gekker toen de baas hem aan een stevig touw in die davits hing en boven het water liet bungelen.

Eerlijk gezegd werd ik ook een beetje bang toen ik dat hoorde. Maar het werd superleuk Babs. Langzaam liet de baas de hond in het water zakken. Eenmaal in het water vond hij het heerlijk. Hij spetterde met zijn poten net zoals Phaantje. Toen het baasje ook nog eens in het water ging, konden zij samen zwemmen. Dat was dikke pret.

Daarna… hees de baas hem zo weer aan boord. Daar schudde hij zijn vacht eens lekker uit en ging op het dek in de zon liggen dromen over zijn zwemavontuur.

Heel veel likjes van Boebie

Lieve Boebie,

Wat een verhaal zeg, in gedachten zie ik die hond van jouw baasje al zweven boven het water, brr… helemaal niets voor mij. Laat mij maar met mijn pootjes op de grond blijven.

Babs en boebie zwempartij 4Het zwemmen daarentegen, zie ik met dat mooie weer helemaal zitten. Met een hele grote plons in het water springen, of lekker met je vriendjes ‘spelevaren’.

Babs en boebie zwempartij 5Vandaag zijn we ook weer naar het water geweest, opeens rook ik een heerlijke geur, en ja hoor, er lag een grote vis aan de kant te rotten in de zon. Voordat mijn baasjes konden reageren, lag ik al op mijn rug, heerlijk in de vis te rollen. Dat rook me toch lekker joh! Ik liep helemaal trots te paraderen. Mijn vrouwtje kon de geur niet waarderen en kneep haar neus dicht.

Ook mijn baasje was niet echt enthousiast. Toen ik langs hem liep, draaide hij zich opeens om, bukte zich, pakt mij bij kop en kont vast en voordat ik wist wat er gebeurde, zweefde ik net als de hond van jouw baasje in de lucht en kwam met een luide plons in het water terecht. Ik schrok me een hoedje. Je begrijpt dat het water de heerlijk geur van mijn velletje gewassen heeft. Ik mocht van het baasje niet meer teruglopen naar die geurende vis, dus was al mijn moeite om mij te parfumeren voor niets geweest.

Maar Boebie, ik heb nu ook een zweefervaring, en ik moet zeggen:” het is helemaal niet zo eng als het lijkt.”

Likjes, Babs

Ha lieve Babs,

Wat leuk dat jij nu weet wat het is om een zweefduik te maken. Alleen waarom dat is gebeurd, vind ik dan weer jammer… Wat is dat toch dat wij niet het geurtje op onze vacht mogen hebben waar we helemaal van in de wolken raken.

Babs en boebie zwempartij 6Hier in de tuin zijn nogal veel duiven… Weet jij hoe groot een duivenpoepje kan zijn? Ik kan je vertellen dat die behoorlijk ruim kunnen uitvallen. Zeker als een duif steeds op dezelfde plaats in de boom gaat zitten om zijn buik te legen. Bij ons is zo’n plek te vinden. Als het een poosje niet geregend heeft, heb ik geluk! De duif heeft gezorgd voor een flinke berg duivenpoep. Zo snel als ik maar kan, schuif ik met mijn rug over de duivenhoop. Mmmm, heerlijk. Wat een verwennerij! Hoe harder ik wrijf met mijn rug, hoe meer het gaat geuren. Ik weet dat het een dag met een sterretje gaat worden, maar òòk dat ik voorlopig uit de buurt van het vrouwtje moet blijven…

Na mijn “geurbeurt” zoek ik een mooi plekje op in de tuin om te kunnen genieten van al dat heerlijks wat om mij heen zweeft. Het rare is dat ik gewend raak aan het lekkere luchtje en ik helemaal vergeet dat ik zo heerlijk ruik… Wat doe ik dus als ik het vrouwtje zie… Ik loop snel naar haar toe om haar te begroeten… Dan gebeurt het Babs. Je weet al wat er gaat komen… “Boebie! Je stinkt!” Ik stink helemaal niet; ik ruik heel erg lekker!

Het vrouwtje pakt mij bij mijn halsband en neemt mij mee naar de waterslang… ze zet de kraan open… richt met de spuit precies op de plaats waar ik me zo heerlijk door de duivenpoep heb gerold… Weg lekker geurtje! Daarna gaat ze met de slang naar de plek waar de duif heeft gezeten en spuit het daar ook nog eens helemaal schoon. Opnieuw door de poep schuiven is er niet meer bij. Heb jij jouw vrouwtje wel eens geroken als zij iets uit een flesje achter haar oren heeft gespoten… Wat een lucht… Heeft jouw baasje haar toen in haar nekvel gegrepen en de tuinslang met een flinke straal water op haar losgelaten… Die van mij niet!

Mensen vinden dat dus lekker ruiken! Als er iets is wat ik ècht smerig vind… Waarom mogen wij niet ruiken zoals wij dat willen?

Ik denk dat ik het weet… Wij noemen ze “onze baasjes.” Babs, ze zìjn baasjes en ze gedràgen zich ook zo! Dat moet het zijn! Het kan bijna niet anders!

Babs en boebie zwempartij 7Het wordt weer tijd voor mijn middagslaapje. Misschien droom ik wel over jou met je heerlijke rotte visgeurtje.

Heel veel likjes, Boebie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s