Beau: Nazomeren!

Een nieuw waargebeurd verhaal van Beau uit België, door Marc Weyts

Hallo lieve ATVN-ertjes !

Vandaag, de dag dat ik dit verhaaltje voor jullie neerschrijf, is het één van de laatste dagen van september. Wat is september toch een heerlijke maand geweest met zoveel zonneschijn, alsof er geen eind leek te komen aan deze zomer !

Beau nazomeren 1Ondertussen is het wel al herfst geworden, maar ik en mijn baasjes doen nog steeds alsof het nog volop zomert. Zolang het mooie weertje van de partij blijft, genieten we alle drie van deze heerlijke nazomer. Ik heb me bij het schrijven van dit verhaaltje dan ook weer lekker in het zonnetje gelegd.

Beau nazomeren 2Wel zijn mijn vragende donkere ogen weer gericht op een paar rijk gevulde Hollandse koekjes en wees maar zeker … ik heb zoveel geduld dat mijn baasjes uiteindelijk niet aan mijn blik kunnen weerstaan en ook ik toch maar fijn een stukje van al dat lekkers krijg.

Ik vraag me dikwijls af waar mijn baasjes al die dingen toch vandaan halen. Het enige wat ik jullie kan verklappen is dat ze altijd een hele grote ruimte binnengaan, waar ik nooit binnen mag. Ik blijf dan dus alleen achter in de auto en wacht dan alweer heel geduldig tot zij terug buitenkomen. Ik vind het altijd zo raar dat ze steeds een karretje nemen waar helemaal niks in ligt en dit in tegenstelling met wanneer ze terug buiten komen, want dan duwen ze een karretje waar wel wat in steekt, vaak boordevol en alles deskundig ingepakt. Ik kan probleemloos met mijn uiterst verfijnde neus ruiken dat er zich iets lekkers in dat karretje bevindt, zelfs wanneer dit helemaal onderaan ligt !

Wanneer we thuiskomen, vliegt alles spijtig genoeg onmiddellijk de kast in en moet ik dikwijls tot ’s avonds wachten vooraleer mijn baasjes bezwijken aan mijn ongelooflijke lieftallige vragende oogjes.

Beseffen jullie grote mensen wel, dat een heel groot deel van de dag bij ons gevuld wordt met het trachten iets te bekomen dat jullie toch maar dik maakt ? Altijd maar dat gezeur over die kilo’s ! Geef dat lekkers dan toch allemaal aan ons ! Het is toch waar zeker. Jullie moesten eens weten hoe mijn dierenarts haar best doet om mijn baasjes te overtuigen dat in onze hondenbrokjes echt alles aanwezig is, zodat we daarbuiten helemaal niks anders meer nodig hebben. Nou, ze is bedankt hoor ! Als ik haar dat hoor zeggen, dan denk ik bij mezelf … mens toch, lust jij dan nooit iets lekkers ?!

Ik heb het jullie nogal gezegd … mensen kunnen toch soms raar uit de hoek komen hoor.

Al valt het me zwaar en vind ik het moeilijk, zal ik mijn best doen om het met jullie ook nog over iets anders te hebben dan over al datgene wat ik zo lekker vind.

Op het eind van mijn vorig verhaaltje, schreef ik jullie immers dat er nog veel gebeurd is de afgelopen zomer en over één ding moet ik het dan toch zeker nog met jullie hebben. Iets wat ik en mijn baasjes hebben meegemaakt, wat best wel heel spannend was.

Ik heb jullie al veel verteld over ons nieuwe vakantieplekje dat we sinds dit jaar aan de Nederlandse kust bezitten, over hoeveel verschillende vogels hier wel verblijven en hoe goed ik de weg naar zee reeds ken.

Zoals jullie weten viert de natuur aan de Nederlandse kust hoogtij. Dat kan van de Belgische kust niet gezegd worden. In Nederland heb je nog brede stranden en duinen die vaak een deel uitmaken van een uitgestrekt natuurgebied. Zo is dat ook hier bij ons het geval. Wanneer we de eerste maal hier het strand verlieten ontdekten we echt iets ongelooflijks.

Beau nazomeren 3We liepen door de duinen en opeens stonden we in een omheinde zone. Het leek net of we waren in een western beland of in een Australisch landschap. Midden in dat gebied graasden hele grote bruine beesten. Runderen met grote hoorns, net alsof ze plots ontsnapt waren uit één of andere Spaanse arena. Ze staarden naar ons en wij moesten hier nu wel voorbij zien te komen.

Beau nazomeren 4Alweer hebben mijn baasjes ook hierbij weer heel goed voor me gezorgd, want onmiddellijk werd ik door hen aangelijnd en kon ik veilig tussen hen verder lopen. Ik hoorde hen iets vertellen over een bordje dat ze daar gezien hadden en waarop te lezen stond dat wanneer we rustig voorbij die hele grote beesten wandelden, er ons niks zou gebeuren. Zoals ik al zei, dat was best wel spannend hoor en zo gezegd zo gedaan. We liepen langzaam verder en stonden zelfs plotseling oog in oog met één van hen.

Dat groot beest bleek eigenlijk nu wel heel lief te zijn. Het keek ons aan met hele lieve dromerige ogen en liet ons zomaar ons pad vervolgen. Al gebeurde er helemaal niks en waren die grote dieren heel lief, toch waren we wel blij dat we hen probleemloos achter ons hadden kunnen laten.

Beau nazomeren 5Die hele grote beesten hebben natuurlijk ook een naam. Het zijn Schotse Hooglanders. We zijn hen ondertussen al vaak voorbij gewandeld en wij zijn hen, net zoals zij ons, nu al heel goed gewoon. Ze doen echt niemand kwaad. Ze zijn zo lief, zacht en het lijkt soms zelfs of ze zijn blij dat ze mij terugzien. Ze grazen daar in een immens groot gebied en maken zo op een natuurlijke manier die ganse vlakte hier heel netjes. Een hele belevenis hoor en zo leuk dat ook ik dit allemaal mag meemaken.

Ja lieve ATVN-ertjes, ook dat vind je hier allemaal terug in mijn thuisland. Dat zie je niet aan de Belgische kust met al die hoge gebouwen op de zeedijk hoor!

Zo, ik ben alweer uitverteld. Ik laat met een enigszins triestig hartje de zomer achter mij, maar ik weet zeker dat mijn volgend verhaaltje voorzien zal zijn van prachtige herfstkleuren en ik weer heel wat zal kunnen vertellen over wat oktober mij zal gebracht hebben.

Zijn jullie er dan ook weer bij ? Oké dan … afgesproken ! Dooeeeiiiii !!!

Nazomerknuffels van Beau uit België. X 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s