Cacher: Mijn vakantie 2016 (deel 2)

Door Engel Geurkens

Daar was ik dan weer met een verhaaltje. Voor de vakantie is er niet zoveel bijzonders gebeurd. Alhoewel?

Cacher mijn vakantie 2016 deel2 -1Het vrouwtje en het baasje hebben de e-bikes uitgeprobeerd, maar dat niet alleen. Het baasje heeft mijn hondenkar erbij uitgeprobeerd en dat ging prima zelfs op de smalle fietspaadjes. Ik denk dat dat mede komt door het oranje vlaggetje. Als andere fietsers ons tegemoet kwamen zagen ze ons al van verre aankomen en gingen dan aan de kant of stapten zelfs af om ons voorbij te laten gaan. Ik heb echter de indruk dat men geen hond in het fietskarretje verwachtte maar een ??????

We hadden die zondag 25 km gefietst, waarbij ik onderweg bij een ven nog heerlijk heb gezwommen.

Het baasje kreeg te horen, dat we, na de vakantie, niet konden deelnemen aan de behendigheidscursus . Er waren te veel kandidaten. Dat is best wel jammer. Het baasje had beloofd nog verder rond te kijken.

Maar helaas op zaterdag is er niets in de buurt van Veldhoven op dat gebied. Het zou dan op een door de weekse avond moeten. Ik heb daar niet zoveel zin in ’s avonds in het donker. Dan lig ik liever knus in mijn mandje. Misschien kan mijn baasje zelf een paar leuke toestellen (een wip en/of een tunneltje) aanschaffen? De tuin is groot zat. Wie weet?

Cacher mijn vakantie 2016 deel2 -2Het baasje heeft een of andere tafel rond de boom neergezet. Hij zegt van niet, maar zou dat ter bescherming van de boom te zijn, zodat ik m’n poot daar niet kan optillen. Niet slim van mijn baasje want ik kan er ook onder door om alsnog bij de stam te komen. Ik doe dat natuurlijk niet want dan krijg ik op mijn kop van het vrouwtje.

Cacher mijn vakantie 2016 deel2 -3Vlak voor de vakantie hadden we nog een uitje, de z.g. Bardildag, waarbij ik bijna alle broertjes en zusje weer een keer heb gezien. Daar waren nog veel meer soortgenoten, maar die kende ik niet zo goed.

Cacher mijn vakantie 2016 deel2 -4Ja, en dan de vakantie. Wat heb ik toch weer genoten van de airedale mobilhome. Het is net of ik in mijn huisje weer op vakantie ga.

Cacher mijn vakantie 2016 deel2 -5We hebben natuurlijk van alles beleefd. Heel hoge bergpassen, een gondelbaan waar ik ook in mocht. Zie je me daar staan, dat was bij de gondelbaan. We zijn zelfs daar een paar keer naar 1900m hoogte gegaan om te wandelen.

Cacher mijn vakantie 2016 deel2 -6We hebben allerlei mooie wandelingen en fietstochten gemaakt. Nou ja de fietstochten vind ik op zich wel leuk, maar om iedere keer aan die korte riem te moeten in dat bakje, dat vond ik maar niets. Ik heb dus maar mijn riempje doorgebeten zodat ik meer vrijheid had.

Cacher mijn vakantie 2016 deel2 -7Nou natuurlijk afwachten of ik die vrijheid mag behouden? Het baasje kennende verzint hij daar wel iets op. Het fijne in de bergen is, dat er wel heel vaak stroompjes of riviertjes zijn, waar ik van het water kan genieten en natuurlijk drinken in overvloed. Ook in het vrije veld kan ik best genieten, want soms mag ik dan los en dat vind ik fijner dan aan de lijn.

Cacher mijn vakantie 2016 deel2 -8Het hoge gras is wel fijn om je in te verbergen, maar ik ook heel rustig en waaks de mobilhome bewaken. Drie weken is helaas zo voorbij, dat geldt meestal voor de mensen, maar ook voor mij, want in de vakantie doe ik veel meer fijne dingen dan thuis.

Cacher mijn vakantie 2016 deel2 -9
Was ik bijna vergeten, maar we hebben de ATVN wandeldag gemist. Helaas was dat midden in onze vakantie, maar ik ben inmiddels helemaal bijgepraat door mijn broertje, Plato, De volgende wandeling hoop ik er weer bij te zijn, want dat kan ik lekker schooien bij Sonja.

Vriendjes en vriendinnetjes heel veel plezier en tot een volgende keer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s