Schuif aan bij Babs en Boebie: Zoemers

Babs en Borre kopafbeeldingDoor Bonneke van der Bij en Sonja de Cooker

Ha lieve Babs,

Heb jij dat ook? Dat je alles wat zoemend om je kop vliegt het liefst meteen wil vangen en opeten? Razend word ik van die beestjes die je in je slaap komen storen. Ik spring dan direct overeind en probeer, wild om me heen happend, een eind te maken aan dat irritante gezoem.

De baas of het vrouwtje roept onmiddellijk dat ik daarmee moet ophouden, omdat het heel gevaarlijk kan zijn. Vooral wanneer ik probeer een wesp bij mij weg te jagen. “Niet doen, Boebie, stop ermee. Het is heel gevaarlijk… Als die wesp in je bek prikt…” En Babs het kan dus heel gevaarlijk worden!Babs en boebie zoemers 1
Ik heb je al eens over Joop verteld. Joop is inmiddels ook mijn vriendje geworden. Hij wordt ook stapelgek van al die zoemers om zijn kop en gaat net als ik direct in de aanval.

Babs en boebie zoemers 2

Wespen zijn rare beesten. Zij vliegen niet weg als je boos wordt. Zij worden zelf net zo nijdig als Joop en ik zijn en beginnen, om zich te verdedigen, meteen te steken. Bij Joop is dat gebeurd. Hij kreeg heel dikke lippen, dikke ogen en allemaal bultjes op zijn lijf. Het werd zo erg, dat Joop zomaar omviel en even bewusteloos was. Griezelig! Vind je ook niet? Gelukkig deed hij snel zijn dikke oogjes weer een beetje open.

Het baasje en het vrouwtje van hem waren zo geschrokken, dat ze meteen de dierenarts opgebeld hadden om te vertellen wat er met Joop gebeurd was. Het was dus echt erg Babs. Ze moesten met hem, zo snel als mogelijk was, naar de praktijk komen, zodat de dierenarts hem een spuitje kon geven waardoor dat gemene spul van die wespen weer snel uit zijn lijf zou verdwijnen. Gelukkig mocht hij wel mee terug naar huis. Stel je voor dat hij daar een nachtje moest blijven… dat zou pas echt zielig zijn… Joop was helemaal suf. Of dat nou van het spuitje kwam of de schrik, dat weet ik niet. Hij deed de rest van de dag niets anders dan slapen.

De volgende morgen stond hij op en deed zomaar in de kamer een heel grote plas. Hij schrok er zelf van. Zijn vrouwtje maakte de vloer weer goed schoon. Omdat het prachtig weer was, kon Joop lekker buiten liggen. Als hij dan nog eens een ongelukje kreeg, was dat niet zo erg. Gewoon even de waterspuit erop en weg was alles. Na een dag of twee was Joop weer helemaal de oude. Hij voelde zich weer prima en de dikke lippen, de dikke ogen en alle bultjes waren weer weg.

De dierenarts had wel gezegd dat een hond niet dood gaat van wespensteken. Dat is wel fijn om te weten. Ook zei hij dat hij bang was dat Joop nu niet geleerd had om uit te kijken en niet weer als dolle te keer te gaan wanneer die vervelende beestjes om zijn kop zoemen.
Bedoelde die dokter nu echt dat wij gewoon achter die zoemers blijven aan gaan als ze ons, alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, weer eens het bloed onder de nagels vandaan halen… Ik ben bang van wel!

Zo erg als het bij Joop was, hoop ik niet mee te maken. Kun jij iets bedenken, waardoor wij die steken-beesten op een andere manier bij ons weg kunnen houden?

Babs en boebie zoemers 3Ik ga een mooi plekje opzoeken in de tuin om daar ook eens heel goed over na te denken. Nu maar hopen dat de wespen mijn gepeins niet komen verstoren.

Heel veel likjes van Boebie

Lieve Boebie,

Ach, ach, die arme Joop! Die wespen zijn akelige beesten. Ook ik heb kennis mogen maken met zo’n naar beest. Natuurlijk jaag ik die pestkoppen ook uit onze tuin. Het idee alleen al, ze denken dat ze zomaar in onze tuin mogen vliegen en zoemen , dat is toch bespottelijk.

Babs en boebie zoemers 4Maar op een dag liep het anders dan anders. Ik was goed bezig, ik had al een heleboel wespen weggejaagd, heel tevreden wilde ik gaan zitten om zo de tuin en de eventuele wespen in de gaten te kunnen houden. Maar op het moment dat mijn poepertje op de grond kwam, slaakte ik een harde kreet en sprong snel weer op. Ik was op een gewonde wesp gaan zitten en die heeft mij in mijn poepertje gestoken. Oh, Oh, wat deed dat pijn.

Mijn vrouwtje die mijn kreet hoorde, kwam aansnellen. Ze zag hoe mijn anus opgezwollen was en belde snel naar de dierenarts. Die vroeg of ik allergische reacties had, net zoals Joop. Maar die had ik gelukkig niet, dus hoefde ik niet te komen. Na een uurtje zag alles er weer normaal uit, maar ik heb de hele dag zeurende pijn gehad. Vanaf die dag jaag ik met dubbele energie op die snertbeesten, ik duld er niet een meer in onze tuin. Ik zie het vrouwtje dan wel met haar hoofd schudden, maar daar trek ik mij niets van aan, genoeg is genoeg.

Zo Boebie, ik ga de tuin nog maar eens in, kijken of de kust veilig is.

Likjes Babs

Ha lieve Babs,

Wat naar dat jij ook een vervelende kennismaking hebt gehad met de wespen. Ik ben wel heel erg blij dat je er niet zo ziek van bent geworden als Joop.

Pijn doet zo’n gemene steek natuurlijk wel. Misselijke zoem-beesten!

Ik heb heel goed nagedacht over een oplossing voor ons, waardoor we in één keer van die pestkoppen af zijn. Jammer Babs, er wil mij niets te binnen schieten. Ik heb zelfs gedacht aan een heel vies luchtje… Eentje waarvan die prikbeesten zo ziek worden, dat ze voor die stank op de vlucht slaan of zoiets en van ellende niet meer terug durven te komen.

Weet jij wat ze echt smerig vinden…? Ik kom er niet achter.
Ook weet ik eerlijk gezegd niet of een naar geurtje wel helpt tegen ons probleem.

Volgens mij is er maar één mogelijkheid… We moeten ons niet meer laten opjutten door zoemende beestjes… Met een gebogen hoofd moet ik toegeven dat mij dit waarschijnlijk niet gaat lukken… Hoe is dat bij jou? Een oefening om de kalmte te leren bewaren… Is dat misschien iets voor ons? Al weer ben ik bang dat ook dat niet vooraan staat op mijn lijstje met “nog te leren trucjes.”

Babs en boebie zoemers 6Als enthousiaste Airedale Terriër, wil je overal juist achteraan. Alsof het een leuk spelletje is. Waarom doen die wespen niet gewoon met ons mee? Geen “Prikkertje” maar “Tikkertje.” Superleuk toch. Kunnen we samen lol hebben zonder dat het pijn doet. Ik weet wel waarom zoiets niet zal lukken. Heb jij gezien hoe groot die wespen zijn? Stelt erg weinig voor, vind je ook niet? Als dat lijf bijna niets betekent, hoe is het dan met de kop van zo’n wesp? Te verwaarlozen Babs! Vergelijk dat eens met die majestueuze koppen van ons… Jij weet net zo goed als ik hoe die eruit zien… Daar past iets in. Hersenen bedoel ik Babs! Die hebben wij wel. Wij kunnen daarmee leuke en niet te vergeten, heel slimme en super-logische ideeën bedenken… Kunnen die ontzettend veel lawaai makende zoemers dat ook… Nee dus.

Babs en boebie zoemers 7Het enige wat zij kunnen is gemene steken uitdelen. Onbegonnen werk voor ons om die beesten een spelletje te leren. Het enige wat wij kunnen doen bij het najagen van die vreselijke dieren is, vooral uitkijken dat we niet geprikt worden.

Ik hoop dat het lukt. Al moet ik, bij de gedachte alleen al, er wel heel diep van zuchten.

Heel veel likjes, Boebie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s