Beau: Herfstknuffels!

Een nieuw waargebeurd verhaal van Beau uit België, door Marc Weyts

Hallo lieve ATVN-ertjes !

Beau herfstknuffels 1Zoals ik op het eind van mijn vorig verhaaltje jullie reeds vertelden, is de herfst hier nu al goed begonnen. Ik vind het verkleuren van al die bladeren heel mooi en de herfst is voor mij op zijn mooist, vooraleer de wind een grote schoonmaak houdt in de bomen en alle bladeren in één ruk van de takken veegt. Hier in ons park is het werkelijk een lust voor het oog. Je ziet namelijk een bonte mengeling van allerlei bomen waarvan de kleur van de bladeren heel verschillend kan zijn. Er staan er zelfs te pronken met bladeren voorzien van een dieprode kleur. Die vind ik altijd het mooist.
Mijn baasje kan dan een hele tijd op een bankje hiervan genieten en al ben ik steeds druk bezig met alles voor hem in het oog te houden, deze herfstpracht ontgaat ook mij helemaal niet.

Beau herfstknuffels 2En toch … toch zijn er zo van die heel vervelende bomen, die buiten bladeren ook andere dingen laten vallen. Mijn baasje noemt dat ‘bolsters’. Daar heb ik het niet zo voor. Ik weet perfect op welk pad ik die vervelende boom tegenkom. Aan de lijn laat ik mijn baasje dan voelen dat ik hiervoor wel een ommetje wil maken. Dat pad ligt onder die boom namelijk vaak bezaaid met wel honderden van die akelige dingen. Volgens mijn baasje zijn dat zelfs vruchten en wanneer je die stekelige huid hebt verwijderd, kan je ze zelfs opeten. Stel je voor ! … Bah … niks voor mij hoor ! Ik vind het helemaal niet prettig om hierlangs te lopen en geloof het of niet, al die stekelige dingen doen zelfs pijn aan alle vier mijn pootjes.

Dus best dan maar een ommetje maken, niet ? Maar laten we het nog even over de voorbije zomer hebben, ofwel … eerst nog iets anders ….. neen, ‘k ga het nu nog niet vertellen …. straks …. en ‘k ga er dit verhaaltje mee afsluiten ook.

Eerst dus nog even naar die fijne zomer, vol met leuke herinneringen.
Op een dag kregen we bezoek (‘visite’ voor de Nederlandse vriendjes 😉 ) en maakten we een hele lange strandwandeling. Voor mij kan zo’n wandeling niet lang genoeg duren hoor ! Heerlijk om vrijuit en niet aangelijnd meterslang te kunnen spurten op het strand. Ver in het zoute water zwemmen en trachten een zeemeeuw te pakken te krijgen, wat mij toch nooit lukt.

Halverwege de wandeling, waren mijn baasjes en ook die andere mensen heel blij, eindelijk op een terrasje even te kunnen rusten. Die hebben ook geen uithoudingsvermogen hoor ! Wanneer je bekijkt dat ik eigenlijk ongeveer het dubbele loop van hen, omdat ik steeds heen en weer cros, wel dan zijn zij, vergeleken met mij, maar slappelingen hoor en moeten ze dringend iets aan hun conditie gaan doen, als je ’t mij vraagt.

Beau herfstknuffels 3Nu was er zelfs eentje bij in het gezelschap die kwam aandraven met een volgens hem lumineus idee en blijkbaar eventjes dacht dat ik geen hond was, maar een muilezel ! In plaats van zelf zijn schoenen te dragen, liet hij mij dit doen. Ik wist echt niet waar ik het had ! Nou … ik ben geen ezel hoor … integendeel ! Zoiets doe je toch niet met ons, wij, fiere Airedales !

Dat paar schoenen heeft daar niet lang rond mijn hals gehangen hoor ! Ik pakte een aanloop, zette een flinke spurt in en weg waren die verblindende schoenen, want zelfs die kleur, stond mij niet aan ! Ik weet niet meer van wie ze waren. Alleszins niet van mijn baasjes … die zouden zoiets nooit met mij doen ! Weet je wat ? … Ik had ze mee moeten nemen in het water, ver in zee en ze daar dan achterlaten ….Oeps, da’s een beetje stout van mij ! 🙂 Ja lieve ATVN-ertjes, ook dit maakte ik mee in die zomer die jammer genoeg alweer voorbij is.

Nu gaan we dus genieten van leuke wandelingen in een prachtige natuur vol met schitterende kleuren ! Natuurlijk wel het liefst dan zonder die verdomde kastanjebolsters !
En zo kom ik ook nu weer aan het eind van dit verhaaltje en zoals beloofd, moet ik jullie nog één ding vertellen ! Ik mag dan misschien in oktober niet zoveel hebben meegemaakt, het eind van deze maand wordt nog pittig hoor ! Waarom ? Wel … op het moment dat ik dit verhaaltje schrijf, moet één van mijn baasjes nog voor het eind van deze maand een jaartje ouder en hopelijk wijzer worden ! 🙂
Dus … feesten geblazen lieve ATVN-ertjes ! Na oktober volgt november en jullie mogen nu al driemaal raden wie er dan in de verjaardagstaart mag bijten ! 🙂 Dat belooft dus voor mijn volgend verhaaltje !

Kleurrijke herfstknuffels van Beau uit België. X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s